|
|
|
... szervezetben, az antioxidáns hatású vitamin - úgynevezett kofaktorként - ugyanis fontos szerepet tölt be a kollagéntermelés szabályozásában. A bogyósgyümölcsök, mint például a fekete ribizli vagy a szeder fogyasztásával elősegítjük a szervezet C-vitamin szükségletének betöltését. 100 g szeder esetében 21 mg, míg ugyanilyen tömegű fekete ribizli elfogyasztásával 200 mg C-vit... |
2022-07-10 21:57:54 |
|
|
|
|
|
|
... a vitamin védelmet jelenthet az UV-károsodásokkal szemben, segít a kollagéntermelésben és hidratálttá varázsolja a bőrt. A C-vitamin gazdag forrásai: citrusfélék, fekete áfonya, fekete ribizli, eper, brokkoli, paprika.
Az avokádó két antioxidáns vitamint is tartalmaz, azaz nagy mennyiségben jelen van benne a C-vitamin és az E-vitamin is. Luteinben és zeaxantinban is bőv... |
2022-03-29 14:40:09 |
|
|
|
|
|
|
... megjelenik a vízhiány, ami a ráncok kialakulásához vezet. A Szőregi vörösrózsa szirom, koffein, F-vitamin, hyaluronsav, hexapeptid, zsurló, jukka, flavonoidokban gazdag növények, mint a fekete ribizli, bodzabogyó, sárgadinnye, rezveratrol gondoskodnak a megfelelő vízmegkötésről így a hidratálásról, továbbá segítik a bőr regenerációs folyamatait, és a ráncok halványításában is font... |
2022-01-03 22:43:34 |
|
|
|
|
|
|
... legnépszerűbbek? Milyen kedvező hatással lehetnek szervezetünkre?
Lúgosító lila és kék zöldségek, illetve gyümölcsök: vöröskáposzta, lila karfiol, padlizsán, lilahagyma, acai berry, fekete ribizli, feketegyökér, kékáfonya, piros szőlő, szilva, stb.
Ezeknek a zöldségeknek és gyümölcsöknek a legfontosabb tulajdonságuk, hogy védik a húgyútakat és az agyat az anyagcser... |
2021-11-15 18:44:05 |
|
|
|
|
|
|
|
Olvasás világnapja szept ... |
2021-09-08 16:41:48 |
|
|
|
|