|
|
|
...1998-as kivizsgálás kérésemkor a megtámadásom után a fekete sárkány bermudás egyik kivégzőjével kikötve engem napokon keresztül fejemet bombázva egyfolytában testemmel együtt az értelmiség legyőzők neveit sorolva érthetetlen módon még azelőtt, hogy én lettem az egész világ értelmiség legyőzője egyedül, engem áztatnak a panel programos tisztulók az országban, míg ők újítanak, extrá... |
2017-09-07 23:47:47 |
|
|
|
|
|
|
... zöldséget fölkockázzuk, a babos keverékhez adjuk, fölforraljuk, és ha kell, megsózzuk.
4. A zsírból a liszttel zsemleszínű rántást készítünk, a tűzről levéve a pirospaprikát belekeverjük. A ricset levét ezzel kissé besűrítjük, de fontos, hogy ne legyen olyan sűrű, mint egy főzelék.
... |
|
2017-01-17 09:54:12 |
|
|
|
|
|
|
... kínálhatunk egy kevés balzsamecetet is.
A libahúst füstölve is érdemes beszerezni, vagy adott esetben otthon füstölni. A füstölt libaalkatrészekkel készíthető a legjobb sólet és ricset, amelyet ez a hús tesz valóban teljessé. Ha mást nem, egy darabka füstölt libamellet feltétlen szerezzünk be a sólet készítéséhez.
... |
2016-11-10 23:37:41 |
|
|
|
|
|
|
... Jupiter napján rozst
pénteken, Vénusz napján zabot
szombaton, Szaturnusz napján kukoricát
és végül vasárnap, a Nap napján búzát.
Hétfő: böjtös rizses káposzta; Kedd: Ricset (hús nélküli sólet); Szerda: Spenótos kölesrizottó; Csütörtök: Hagymás-tejfölös gánica; Péntek: Zabpelyhes lencsefasírt párolt brokkolival és fokhagymás joghurttal; Szombat: Juhtúrós kukoric... |
|
2016-02-23 19:25:37 |
|
|
|
|
|
|
Nyári ricset
Hozzávalók: fél kg rizs, 30 deka sárgarépa, 30 deka kimagozott cukorborsó, 15 deka vaj, 2 deka só.
Az 5 deka vajat tűzön felhigítjuk, a jól megmosott rizst beletesszük, addig keverjük benne, míg a vizet elfövi. Adunk hozzá annyi forró vizet, hogy elfedje a rizst, lassan félpuhára pároljuk. Egy másik edényben a megmaradt 10 deka vajat szintén felol... |
|
2015-11-11 08:34:09 |
|
|
|
|
|
|
... sóletnek, amit a régi askenázi zsidó konyhában péntektől főztek a lassan kihűlő kemencékben, hogy a szombati pihenőnapon már ne kelljen a konyhában sürgölődni. Igazi főszerepet azonban a ricsetben, ebben a gazdag, de kiadós egytálételben kap.
A tartalmas ricset a sok hüvelyessel és á... |
2014-11-03 22:36:39 |
|
|
|
|
|
|
Ricset
Hozzávalók:
25 dkg aprószemű száraz fehér Bonduelle bab
1 kis doboz vörös Bonduelle bab konzerv
30 dkg füstölt tarja /kis kockára vágva/
1 szál füstölt szárazkolbász /felkarikázva/
5 dkg árpagyöngy
2 közepes vöröshagyma /finomra vágva/
2 gerezd fokhagyma /zúzva/
diónyi libazsír
... |
2014-02-10 22:11:30 |
|
|
|
|
|
|
... csinált kenyeret, az volt a legfinomabb a világon. Ez az alapanyagban különbözött a többitől, a sokféle gabonából szedett vámot összeöntötte, és búza, árpa, rozs lisztjéből készített magának ricset kenyeret.
A vámszedő edény - a finak- az őrlemény egy tizedét merte ki. Ennyi volt a tarifa az őrlésért, pénzt nem kapott a parasztoktól. Csalafinta Jakab persze... |
2014-02-06 18:38:47 |
|
|
|
|