|
|
|
...
Az idei, 2015. szeptember 30-áig tartó szezonban 84,6 millió zsák (1 zsák=60 kilogramm) Arabica típusú kávé teremhet, aminél közel 4 millió zsákkal többre lehet igény. Az alacsonyabb kínálat oka egyrészt az, hogy a világ legnagyobb kávéicaoníőájkséél... |
2015-03-16 07:04:30 |
|
|
|
|
|
|
... meg.
A kávé bár a kávé nemzetség sok fajt számlál, csak két fajának terméséből készítenek kávét: az arab kávéból és a robuszta kávéból. Az arab kávé terme... |
|
2015-01-18 06:47:56 |
|
|
|
|
|
|
... előtti zöldkávébab jóval kevesebb koffeint tartalmaz.
A zöldkávé-kivonatokat mind a kétféle - az arabica, illetve az annál kevésbé ízletes, aromás, viszont magasabb koffeintartalmú robuszta - fajtájú kávékból is készítik. A zöld kávét nyers kávébab formájában is árulják, amelyet elsősorban a házi pörkölővel felszerelt ínyenc fogyasztók vásárolnak.
Az interneten elérhet... |
2014-03-04 07:06:50 |
|
|
|
|
|
|
A kávécserje sok fajt számlál.,de csak két fajtájából készítenek kávét ,az arab és a robuszta cserjéből. Nevét egy Etióp vidék nevéből Kaffá.tól kapta. A kávécserje fejlődéséhez a tökéletes feltételeket csak 900 m feletti trópusi területeken tudják biztosítani. Elsősorban Afrikában és Indonéziában termesztik
A legtöbb kávéfogyasztó ország az arab kávét részesíti előnyben.... |
|
2013-11-19 10:18:12 |
|
|
|
|
|
|
Mióta iszunk kávét? És robuszta, vagy arabika?
Egy etióp kecskepásztor vagy egyenesen Gábriel arkangyal tehet az elterjedéséről, főleg élénkítő hatása miatt isszák világszerte. Tényleg az arabika az igazi vagy csak jobb a marketingje a robusztáénál? Minek és hogyan kell pörkölni a kávét és mitől nő meg a kávészem?
... |
|
2013-01-17 17:25:46 |
|
|
|
|
|
|
... világ legnagyobb kávétermelője, amelyet Vietnam, Kolumbia és Indonézia követ a sorban. Sok más kávétermelő ország is van, de azok termelési volumene jelentősen kisebb. India jó minőségű robuszta termelő, Etiópia a legdrágább és a legkeresettebb kávéfajta termelő (bluemonte). A brazil és a szegényebb kávétermelő országok (Kongói Demokratikus Köztársaság, Elefántcsontpart, Kongói Kö... |
2010-02-26 22:30:45 |
|
|
|
|
|
|
... arabicát és a C. robustát - termesztik. A jobb minőségű kávét adó C. arabica (arab kávé) a környezeti hatásokra igen érzékeny, főként Közép- és Dél-Amerikában honos. A C. robusta (robuszta kávé), bár kávéjának a minősége gyengébb, íze pedig karcosabb, mint az arab kávéé, a környezeti hatásokra kevésbé érzékeny. Fő termőterületei Nyugat-Afrikában és Indonéziában találhatók. K... |
2008-02-03 16:48:46 |
|
|
|
|
|
|
... Coffea arabicát és a C. robustát termesztik. A jobb minőségű kávét adó C. arabica (arab kávé) a környezeti hatásokra igen érzékeny, főként Közép- és Dél-Amerikában honos. A C. robusta (robuszta kávé), bár kávéjának a minősége gyengébb, íze pedig karcosabb, mint az arab kávéé, a környezeti hatásokra kevésbé érzékeny. Fő termőterületei Nyugat-Afrikában és Indonéziában találhatók. ... |
2007-04-26 19:44:45 |
|
|
|
|