Regisztráció  Belépés
Megszavazta a román képviselőház a büntetőeljárási törvény módosítását
...
A tervezetet múlt szerdán fogadta el a szenátus, a képviselőház most döntőházként szavazott a javaslatról, amelyet az alkotmánybírósági normakontroll után még Klaus Iohannis államelnöknek is alá kell írnia ahhoz, hogy hatályba lépjen.
A kormánykoalíció fő erejét képviselő szociáldemokraták a korábban alkotmánysértőnek bizonyult cikkelyek kiigazítására, az emberi jogok vé...
2018-06-18 23:03:19
A román szenátus elnöke szerint az Európai Bizottság részrehajló volt a román igazságszolgáltatás megítélésében
...
Tariceanu - aki 2004 és 2008 között Románia miniszterelnöke volt, jelenleg a román szociáldemokraták kisebbik koalíciós partnerének, a liberális Alde-nak az elnöke - az európai szenátusok egyesületének bukaresti tanácskozásán mondott beszédében bírálta a brüsszeli végrehajtó testületet.
Mint mondta, az indokolatlanul sok lehallgatás, valamint a korrupcióellenes ügyészség...
2018-06-15 18:01:59
Megszavazta a román szenátus a büntetőeljárás módosítását
... tervezet számos rendelkezését bírálta: szerintük a kormánypártok korrupt politikusaik elszámoltatását próbálják akadályozni, az új perrendtartás pedig a bűnözőt és nem áldozatát védi.
A szenátus által elfogadott módosítások között szerepel, hogy a törvénytelenül szerzett bizonyítékok semmisek, csak azokkal a feljelentőkkel köthető vádalku, akik az elkövetéstől számított fél é...
2018-06-13 13:11:44
A román szenátus elfogadta a kisebbségi anyanyelvhasználatot is szabályozó közigazgatási törvénykönyvet
... különbizottság alakult a tervezet véglegesítésére: a testület csaknem 800 módosító indítványt fogadott el, és több mint 170-et elutasított.
A testület RMDSZ-es tagja, Cseke Attila szenátusi rámutatott: az RMDSZ azért támogatta a tervezet elfogadását, mert az a magyarság nyelvi jogainak bővítését és a decentralizációt célzó RMDSZ-javaslatokat is tartalmazza.
Az ellenzék b...
2018-06-11 18:32:43
Levelezik a NER-értelmiség:
... mûfaji megoldásnak találják a visszafeleselő vélemény-publicisztikát.
Lovas István közszereplő. Az amerikai adófizetők pénzéből fönntartott, az USA szenátusa által felügyelt Szabad Európa Rádió szerkesztőjeként és üzemi tanácsa tagjaként is közfeladatot látott el a '80-as évek második felétől. De közszereplő volt az elmúlt évtized...
2018-06-10 09:26:58
A titkosszolgálati lehallgatások, kirakatperek és ügyészségi megfélemlítések ellen emeltek szót a román kormány
... vezetője beszédében azt állította: a román demokráciát és jogállamot veszélyezteti a médiát, igazságszolgáltatást, erőszakszervezeteket és közigazgatást behálózó "párhuzamos állam". A szenátus elnöke azt ígérte: a parlament tesz majd arról, hogy véget vessenek az illegális lehallgatásoknak.
Gabriela Firea bukaresti főpolgármester szerint a tüntetők méltóságuk, szabadságuk és ...
2018-06-09 22:32:53
MOGYE-ügy - Támogatja a román oktatásügyi miniszter a marosvásárhelyi egyetemegyesítést
... sportért felelős biztosával és Kelemen Hunorral, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnökével közösen tartott Marosvásárhelyen.
Valentin Popa kijelentette: a két egyetem szenátusa döntött az egyesülésről, és a miniszter véleménye nem befolyásolhatja az egyetemi autonómia elvét. Azt a reményét is megemlítette azonban, hogy ne legyenek szociális feszültségek az egyet...
2018-06-07 15:21:43
A kisebbségek anyanyelvhasználati jogait is pontosítaná az új román közigazgatási kódex
... jogállását, a közvagyon kezelését és a közszolgáltatások megszervezését egységes keretbe foglaló közigazgatási kódex tervezetét készíti elő.
A testület RMDSZ-es tagja, Cseke Attila szenátusi frakcióvezető beszámolója szerint a szociálliberális kormánytöbbség elfogadta, és beépítette a tervezetbe a magyar érdekképviselet több javaslatát.
"Az anyanyelvhasználat kezdeményez...
2018-06-07 12:01:45
Megszavazta a román parlament a szuverén fejlesztési és befektetési alap létrehozásáról szóló törvényt
... beruházásokat valósítsanak meg.
Az ellenzéki pártok bejelentették: az alkotmánybírósághoz fordulnak és normakontrollt kérnek, mert a képviselőház olyan módosításokat fogadott el, amelyeket a szenátus első házként nem vitatott meg, ami szerintük alkotmányellenes.
Az ellenzék azzal vádolja a kormányt, hogy a szuverén alap létrehozásával lényegében saját politikai céljaira ...
2018-06-06 14:30:17
Magyar Polgári Párt: az autonómia-tervezet elutasítása nem jelenti az autonómiaküzdelem végét
... párt a keddi szavazást olyan állomásnak tekinti, amikor "egy újabb téglát bontottak ki az elutasítás falából".
Kedden - a bukaresti képviselőház után - a kétkamarás román parlament szenátusa is elutasította a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) által kidolgozott autonómiatervezetet, amelyet az RMDSZ jelöltlistáján parlamenti mandátumhoz jutott Kulcsár-Terza József képviselő, az MPP...
2018-05-29 19:02:11
1 2 3 ..........36 37 .....54 55 .....71 72 73 
Címkék: Európai Bizottság, Magyar Polgári Párt, Klaus Iohannis, Cseke Attila, Lovas István, Szabad Európa Rádió, Gabriela Firea, Kelemen Hunorral, Romániai Magyar Demokrata Szövetség, Valentin Popa, Székely Nemzeti Tanács, Kulcsár-Terza József, román képviselőház, büntetőeljárási törvény, román szenátus, büntetőeljárás módosítását, titkosszolgálati lehallgatások, román kormány, román oktatásügyi, marosvásárhelyi egyetemegyesítést, román parlament, szuverén fejlesztési, autonómiaküzdelem végét, tervezetet múlt, képviselőház most, alkotmánybírósági normakontroll, korábban alkotmánysértőnek, emberi jogok, román szociáldemokraták, liberális Alde-nak, európai szenátusok, brüsszeli végrehajtó, korrupcióellenes ügyészség, kormánypártok korrupt, szenátus által, törvénytelenül szerzett, feljelentőkkel köthető, elkövetéstől számított, tervezet véglegesítésére, testület csaknem, testület RMDSZ-es, tervezet elfogadását, decentralizációt célzó, amerikai adófizet&#245, elmúlt évtized, román demokráciát,
© 2013 TVN.HU Kft.