|
|
|
... finomságok
főttek meg a gáznál.
Ennek a disznónak,
ó, a szegény pára!
Szervei kilógtak,
mentek a hurkába.
Májas, véres hurka,
kolbász és tepertő,
szalonna abálva,
tele lett a teknő.
Nap végére elfáradtunk,
üstbe ment a tervünk,
jókedvűen borozgattunk,
disznótorost ettünk.
2018. december, Petőfi Sándor emlé... |
2022-12-04 15:30:24 |
|
|
|
|
|
|
VARGHA GYULA VERSEI
Vargha Gyula (Káva, 1853. november 4. - Budapest, 1929. május 2.) statisztikus, költő, műfordító, a jog- és államtudományok dokt... |
|
2020-02-27 22:00:51 |
|
|
|
|
|
|
KISS JÓZSEF VERSEI
Kiss József (Mezőcsát, 1843. november 30. - Budapest, 1921. december 31.) magyar költő, szerkesztő, a Petőfi Társaság t... |
2019-09-27 20:00:28 |
|
|
|
|
|
|
TÉLI MESÉK
ESS HÓ, ESS!
Ess hó, ess három napig!
Vag... |
|
2018-01-15 20:30:31 |
|
|
|
|
|
|
... ebédre jó magot?
Már három napja koplalok.
Fáztál-e télen éhesen?
Én ázom-fázom s éhezem."
Már nyitom, nyitom, cinege,
Gyere, meleg van idebe!
Itt van szalonna, friss köles,
Csak válogass, csak csipegess!
Odább hussan a kis bolond,
És csupa félés, csupa gond.
Kiszórom a magot neki.
Rám pislog, aztán fölszedi ... |
|
2014-01-30 20:16:35 |
|
|
|
|
|
|
Jakab-Kelemen László
Karácsonyi gondolat
Hiába pattog, ropog a tűz,
hiába a kis faházikó,
hiába, hogy a pecsenye szűz,
hiába szállingózik a hó,
hiába az a sok ajándék,
hiába a meghitt hangulat,
hiába a sok drága játék,
hiába van a fenyő alatt,
Ha hiányzik a... |
2013-12-14 22:46:22 |
|
|
|
|
|
|
...
Lázárné Gyulasi Ibolya
BEATRIX
16 dkg,2 szelet pulykamellet vékony csíkokra vágunk,a hagymát apró kockára.Ha megdincteltük a hagymát egy kis olajban,rá a szalonnakockákat,egy két szeletnyit,húscsíkokat,cukorborsót/f őttet/,kukoricát, és kifehéredésig sütjük.Fokhagymát,ételizesítőt,borso t,sót,és fél fakanál lisztet belekeverü... |
2011-04-02 17:26:28 |
|
|
|
|
|
|
I. FEJEZET
A reformtáplálkozás egyre nagyobb teret hódít, jelenleg hozzávetőleges becslések szerint 500 millió vegetárius él a világon. Százalékos arányukat tekintve tehát a húsevők száma ma még legalább egy nagyságrenddel nagyobb, mint a természetes módon táplálkozóké. Ez a jelentős arányeltolódás azonban a legtöbb esetben csupán a megszokásnak tudható be. Gasztro... |
2008-12-01 23:35:02 |
|
|
|
|