Regisztráció  Belépés
Magyaros burgonyaleves
... vízzel és felforraljuk. Amikor felforrt hozzáöntjük a burgonyát levével együtt, sóval, borssal ízesítjük, és kb. még 5 percig főzzük. Beletesszük a kolbászkarikákat, és további 5 percig rotyogtatjuk. Levesszük a tűzről, és azonnal forrón tálaljuk.



Munka: kb. 15 perc
Fogya...
2018-07-16 23:47:58
Pikk-pakk spenót
... tej
3-4 gerezd fokhagyma



Elkészítés: 1.) A spenótot kevés vízzel felengedjük, megsózzuk, és hozzáadjuk az áttört fokhagymát, majd pár percig rotyogtatjuk.

2.) Egy kis lábasban olajat hevítünk, rászórjuk a lisztet, és addig keverjük, amíg felhabosodik, majd felöntjük tejjel és simára keverjük.

3.) Hozzáadjuk a ...
2018-07-11 23:58:11
Tallóztam
... pároljuk, és úgy 1,5 dl vízzel felengedjük, amikor látszik, hogy puhul a paprika, beletesszük a darabolt paradicsomot és a pürét. Most fogjuk sózni, borsozni, és hozzáadjuk a cukrot is. Rotyogtatjuk, kóstoljuk, és ha kell, tovább fűszerezzük ízlésünk szerint. A paradicsomot azért adjuk ilyenkor hozzá, mert a sava visszafogja a további puhulásban.

Amikor majdnem kész, ak...
2018-04-10 10:04:59
Toszkán bableves
... míg a bor kb. felére csökken (kb. 10 percig). Beleöntjük a paradicsom konzervet, majd a babot is és ezután ráöntjük a csirke alaplevet. Összekeverjük, felforraljuk, majd 20-25 percig rotyogtatjuk. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
A kelkáposzta leveleket megmossuk és darabokra tépkedjük és belekeverjük a levesbe és még 5 percig főzzük. A levest átrakjuk egy tálalóedé...
2018-02-26 23:01:47
Mexikói chilis bab
... kevergetjük, amíg a hús ki nem fehéredik.
Hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot és jócskán nyomunk mellé ketchup-ot és legalább 3-4 evőkanál piros aranyat. 25-30 percig rotyogtatjuk az egészet, ha szükséges, vizet öntünk hozzá, hogy jó szaftos legyen, és tovább fűszerezünk.
Hozzáadjuk az alaposan lemosott vörös és a fehérbab konzervet,és az egészet jól...
2018-02-16 23:34:43
Sörlevesek
... sajtot, és fedő nélkül, állandó keverés közben mérsékelt tűzön besűrítjük. Ekkor beletesszük a vékonyra szeletelt gombát, sózzuk, a szokásosnál kicsit erősebben borsozzuk, és 5 percig rotyogtatjuk, majd a tűzről levéve, fedő alatt langyosra kihűtjük. Fokhagymával bedörzsölt tálkába szedjük, s hideg helyre tesszük. Tálaláskor a tetejét megszórjuk vágott petrezselyemmel.
Elkész...
2018-02-08 10:39:29
Szuper szaftos barna sörös pásztorpite
... finomra vágott fokhagymát is. Fűszerezzük kakukkfűvel, rozmaringgal és kevés pirospaprikával. Felöntjük a barna sörrel, majd mehet bele a passzírozott paradicsom és a víz fele. 20 percig rotyogtatjuk, majd a félkarikákra vágott sárgarépát is beleküldjük a raguba és hozzáöntjük a maradék vizet. További 40-50 percig főzzük.

A főtt burgonyát áttörjük egy nagyobb tálba, ad...
2017-12-07 10:41:45
Lecsó nokedlivel
... pároljuk, és úgy 1,5 dl vízzel felengedjük, amikor látszik, hogy puhul a paprika, beletesszük a darabolt paradicsomot és a pürét. Most fogjuk sózni, borsozni, és hozzáadjuk a cukrot is. Rotyogtatjuk, kóstoljuk, és ha kell, tovább fűszerezzük ízlésünk szerint. A paradicsomot azért adjuk ilyenkor hozzá, mert a sava visszafogja a további puhulásban.

Amikor majdnem kész...
2017-10-27 13:22:03
Csipkebogyó, hecsedli
... szükség).
A gyümölcshúst elkeverjük a zselírozó cukorral (ugyanannyi cukrot vegyünk, ahány dkg a gyümölcspép). Hozzáadjuk a citromlevet és a gyömbért. Kevergetve felforraljuk, és 4 percig rotyogtatjuk. A habját leszedjük. Azonnal üvegekbe töltjük, lezárjuk, kb. 5 percre fejtetőre fordítjuk, és hűvös helyen tároljuk.

Csipkebogyós krémes

Hozzávalók:
A...
2017-10-04 22:13:17
Joghurtos csirkepaprikás, nokedlivel Ördög módra
... hust, ételizesítő, bors, köménnyel, fokhagymával megszórjuk, elkeverjük,
ráöntünk 3 dl vizet és a fedőt rátéve f...
2017-09-28 11:01:53
1 2 3 ...11 12 ..17 18 .22 23 
Címkék: burgonyát levével, spenótot kevés, áttört fokhagymát, darabolt paradicsomot, paradicsomot azért, sava visszafogja, további puhulásban, paradicsom konzervet, csirke alaplevet, kelkáposzta leveleket, levest átrakjuk, apróra vágott, alaposan lemosott, fehérbab konzervet, vékonyra szeletelt, szokásosnál kicsit, tűzről levéve, tetejét megszórjuk, barna sörrel, passzírozott paradicsom, félkarikákra vágott, maradék vizet, főtt burgonyát, nagyobb tálba, gyümölcshúst elkeverjük, zselírozó cukorral, habját leszedjük, fedőt rátéve, kolbászkarikákat, petrezselyemmel, pirospaprikával, csirkepaprikás, összekeverjük, burgonyaleves, rotyogtatjuk, paradicsomot, félkarikákra, felforraljuk, csipkebogyós, felhabosodik, gyümölcshúst, rozmaringgal, passzírozott, fokhagymával, belekeverjük, felengedjük, fűszerezzük, beletesszük, gyümölcspép, visszafogja, csipkebogyó, mindmegette, szokásosnál, kelkáposzta, pásztorpite, citromlevet, beleküldjük, fűszerezünk, kakukkfűvel, hozzáöntjük, kevergetjük, ételizesítő, elkészítés, megszórjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.