Belépés
A csodálatos padlizsán
... megfuttatunk, amíg felszáll az illata, rádobjuk a paradicsomot megkeverjük, sózzuk, kicsit borsozzuk, és félrebillentett fedő alatt, kislángon főzni kezdjük. Néha megkeverjük, és addig rotyogtatjuk, amíg krémesen besűrűsödik. (Ez a paradicsom fajtájától függően 20 perctől, akár háromnegyed óráig terjedhet.)

A főzés vége előtt néhány perccel apróra tépkedett bazsalikom l...
2011-05-03 06:33:42
Szombat - menü ajánlat
... vágott hámozott almát.

10-15 perc alatt, miközben hozzáadjuk a fűszereket és a balzsamecettel is meglocsoljuk, lefedve puhára pároljuk. Végül fedő nélkül hozzáadva a brandyt rotyogtatjuk rövid ideig, hogy elpárologjon a leve, és kicsit megpiruljon.

Amikor kissé meghűlt, aprítógéppel vagy merülő turmixszal pépesítjük. Egy kerek tálat kibélelünk baconszeletek...
2011-04-15 19:40:38
Hagymás gombás sörleves
... sajtot, és fedő nélkül állandó keverés közben mérsékelt tűzön besűrítjük. Ekkor beletesszük a vékonyra szeletelt gombát, sózzuk, a szokásosnál egy kicsit erősebben borsozzuk és 5 p...
2011-03-31 20:50:46
Padlizsán üvegben
... öltenek -, és mindegyik üveg tetejére teszünk egy karika paradicsomot. Az üvegeket lezárjuk, majd egy nagy lábasba tesszük, amit háromnegyedig felöntünk vízzel. 20-25 percig rotyogtatjuk, azután kivesszük a vízből, és takarókba bugyolálva 3-4 napig száraz gőzben hagyjuk hűlni....
2011-03-16 12:32:17
Ellus néni paradicsomos
... nélkül sűrűsödni. Időnként megkeverjük, mert a sok hagyma leülepszik. Ne féljünk, nem ég oda és nem fröcsköl. 45 perc múlva elég sűrű lesz a sós-savanykás paradicsomszószunk. Miközben rotyogtatjuk, elkészítjük a friss galuskát. A leszűrt galuskát leöblítjük hideg vízzel, és egy tálba rakjuk mogyorónyi zsiradékkal összekeverve, hogy ne ragadjon össze. Amikor jónak látjuk a paradics...
2011-03-13 18:06:04
Bableves krumplisan recept
... borsot és a babérlevelet. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és felforraljuk. Zöldségeket hozzáadjuk a forró leveshez, 1-2 percig tovább forraljuk, majd alacsony lángon, fedő alatt ro...
2011-03-07 17:13:13
Francia rakott káposzta
... meglo...
2011-03-02 10:07:08
Forralt bor kis csavarral
... szegfűszeg
- fél csésze mazsola
- fél csésze mandula
- 5 darab aszalt füge

Elkészítés:

A hozzávalókat összeöntjük, és nagyon alacsony hőmérsékleten 45 percig rotyogtatjuk - nem szabad forralni! Még alkoholosabb lesz, ha adunk hozzá fél liter portóit is - de ne feledjük, a glögg erősebb, mint a normál forralt bor!

Glühwein

...
2011-02-20 18:18:07
Csülökpörkölt
... felszeleteljük a zöldpaprikát, a paradicsomnak lehúzzuk a héját és feldaraboljuk.
A hagymát a zsíron üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a húst és saját levében kb 20-25 percig rotyogtatjuk.
Ezt követően megsózzuk, beletesszük a pirosaranyat, rászórjuk az őrölt paprikát, összkeverjük és felengedjük 2 dl vízzel.
Beletesszük a zöldpaprikát és a paradicsomot, és kb 1 ó...
2011-02-17 17:41:54
1 2 3 ...11 12 13 .17 18 .22 23 24 
Címkék: csodálatos padlizsán, paradicsomot megkeverjük, paradicsom fajtájától, főzés vége, brandyt rotyogtatjuk, kerek tálat, végén felolvasztjuk, hússzeletek mindkét, vékonyra szeletelt, kicsit erősebben, karika paradicsomot, üvegeket lezárjuk, nagy lábasba, friss galuskát, leszűrt galuskát, tálba rakjuk, forró leveshez, hozzávalókat összeöntjük, glögg erősebb, normál forralt, paradicsomnak lehúzzuk, zsíron üvegesre, őrölt paprikát, félrebillentett, balzsamecettel, felszeleteljük, feldaraboljuk, megmelegítjük, csülökpörkölt, összekeverünk, paradicsomnak, baconszeletek, hőmérsékleten, háromnegyedig, felolvasztjuk, paradicsomot, alkoholosabb, rotyogtatjuk, meglocsoljuk, aprítógéppel, összkeverjük, zöldpaprikát, paradicsomos, elpárologjon, megfuttatunk, felforraljuk, hozzávalókat, pirosaranyat, összekeverve, babérlevelet, beletesszük, megkeverjük, besűrűsödik, menüajánlat, háromnegyed, összeöntjük, felengedjük, kivételével, dinszteljük, hússzeletek, szokásosnál, zsiradékkal, zöldségeket, megpiruljon, elkészítjük, serpenyőben,
© 2013 TVN.HU Kft.