|
|
|
... megfuttatunk, amíg felszáll az illata, rádobjuk a paradicsomot megkeverjük, sózzuk, kicsit borsozzuk, és félrebillentett fedő alatt, kislángon főzni kezdjük. Néha megkeverjük, és addig rotyogtatjuk, amíg krémesen besűrűsödik. (Ez a paradicsom fajtájától függően 20 perctől, akár háromnegyed óráig terjedhet.)
A főzés vége előtt néhány perccel apróra tépkedett bazsalikom l... |
2011-05-03 06:33:42 |
|
|
|
|
|
|
... sajtot, és fedő nélkül állandó keverés közben mérsékelt tűzön besűrítjük. Ekkor beletesszük a vékonyra szeletelt gombát, sózzuk, a szokásosnál egy kicsit erősebben borsozzuk és 5 p... |
|
2011-03-31 20:50:46 |
|
|
|
|
|
|
... öltenek -, és mindegyik üveg tetejére teszünk egy karika paradicsomot. Az üvegeket lezárjuk, majd egy nagy lábasba tesszük, amit háromnegyedig felöntünk vízzel. 20-25 percig rotyogtatjuk, azután kivesszük a vízből, és takarókba bugyolálva 3-4 napig száraz gőzben hagyjuk hűlni.... |
|
2011-03-16 12:32:17 |
|
|
|
|
|
|
... nélkül sűrűsödni. Időnként megkeverjük, mert a sok hagyma leülepszik. Ne féljünk, nem ég oda és nem fröcsköl. 45 perc múlva elég sűrű lesz a sós-savanykás paradicsomszószunk. Miközben rotyogtatjuk, elkészítjük a friss galuskát. A leszűrt galuskát leöblítjük hideg vízzel, és egy tálba rakjuk mogyorónyi zsiradékkal összekeverve, hogy ne ragadjon össze. Amikor jónak látjuk a paradics... |
2011-03-13 18:06:04 |
|
|
|
|
|
|
... borsot és a babérlevelet. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és felforraljuk. Zöldségeket hozzáadjuk a forró leveshez, 1-2 percig tovább forraljuk, majd alacsony lángon, fedő alatt ro... |
2011-03-07 17:13:13 |
|
|
|
|
|
|
... meglo... |
2011-03-02 10:07:08 |
|
|
|
|
|
|
... szegfűszeg
- fél csésze mazsola
- fél csésze mandula
- 5 darab aszalt füge
Elkészítés:
A hozzávalókat összeöntjük, és nagyon alacsony hőmérsékleten 45 percig rotyogtatjuk - nem szabad forralni! Még alkoholosabb lesz, ha adunk hozzá fél liter portóit is - de ne feledjük, a glögg erősebb, mint a normál forralt bor!
Glühwein
... |
2011-02-20 18:18:07 |
|
|
|
|
|
|
... felszeleteljük a zöldpaprikát, a paradicsomnak lehúzzuk a héját és feldaraboljuk.
A hagymát a zsíron üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a húst és saját levében kb 20-25 percig rotyogtatjuk.
Ezt követően megsózzuk, beletesszük a pirosaranyat, rászórjuk az őrölt paprikát, összkeverjük és felengedjük 2 dl vízzel.
Beletesszük a zöldpaprikát és a paradicsomot, és kb 1 ó... |
2011-02-17 17:41:54 |
|
|
|
|