Regisztráció  Belépés
Görcsbe rándulva pusztultak el méhek ezrei Somogyban
... körül.
Dömötörfi József szerint a gazdák nagyobb odafigyelésére és a méhészek összefogására lenne szükség. A méhész elmondta: régen a gazdák kötelesek voltak bejelenteni, ha nagy területen rovarirtó permetezésre készültek. Egyes településeken még mai is működik ez a gyakorlat, a területileg illetékes önkormányzat küld ki ilyenkor figyelmeztető levelet a méhészeknek, de...
2018-07-06 16:56:01
Szobanövények táplálása
... Ennek elkészítéséhez egy liter szárított hagymahéj és két liter meleg víz szükséges. A vízbe tegyük bele a hagymahéjat, forraljuk fel, majd fedő alatt hagyjuk állni két napig. Ezután a rovarirtó szer készen áll a felhasználásra.

4. Élesztő
Élesztőből kiváló növénystimuláló szert készíthetünk, amely kiválóan alkalmas a növények tápanyaggal való ellátására. Az éleszt...
2018-04-19 17:23:19
Rovarirtó szer került a levegőbe Balmazújvárosban, 120 embert kiköltöztettek
...
Papp-Kunkli Nóra tájékoztatása szerint több város tűzoltói mellett a megyei katasztrófavédelem mobil laboratóriuma is a helyszínen van és folyamatosan elemzik a levegő összetételét.
Az otthonukat elhagyni kényszerült embereknek megnyitották az egyik általános iskolát, ahol fűtött helyen várhatják, amíg visszamehetnek otthonaikba - jelezte a szóvivő, aki későbbre ígért ré...
2017-11-03 19:13:22
Szennyezett tojás - A Tojásszövetség továbbra is biztonságosnak tartja a magyar tojást
...
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) közelmúltbéli vizsgálataira - amely során egyes tojástételeknél nem engedélyezett rovarirtó szer hatóanyagát (fipronilt) mutatták ki - reagálva a Tojásszövetség hangsúlyozta, hogy a magyarországi tojástermelők döntő többsége csak olyan szereket használ, amelyek engedélyezettek és biztonságosak. A Nébih-listáján ma több mint ...
2017-08-25 14:42:11
Hogyan szabaduljunk meg lakásunkban a pókoktól, rovaroktól?
... permetezzük be a ház problémás részeit, a sarkokat, a pókok kedvenc helyét. Erős illatának köszönhetően a menta elűzi az ízeltlábúakat.

A szódabikarbóna - szintén természetes rovarirtó szerként működik, mivel érintkezve vele, a rovarok azonnali pusztulását eredményezi.

Az illóolajak, mint az eukaliptusz - a levendula - és a rozmaring olaj sz...
2017-07-25 06:41:16
Rovarok és pókok ellen - természetesen
... a ház problémás részeit, a sarkokat, a pókok kedvenc helyét. Erős illatának köszönhetően a menta elűzi az ízeltlábúakat.

A szódabikarbóna - szintén természetes rovarirtó szerként működik, mivel érintkezve vele, a rovarok azonnali pusztulását eredményezi.

Az illóolajak, mint az eukaliptusz - a levendula - és a rozmaring olaj szintén n...
2017-07-22 19:07:19
2007-es hír azóta a - itthon természetesen - néma csönd.
... Legnagyobb meglepetésükre ezek egy-két hét alatt végeztek a parazitákkal.

A kutatók által létrehozott szer legnagyobb előnye, hogy nem okoz kárt a környezetben. A ma is alkalmazott rovarirtó szerek között viszont találhatók olyan fajták, amelyek nem csak a kártevőket pusztítják el, hanem olyan rovarokat is, amelyek a tápláléklánc fontos "alapkövei", és irtásuk más állat...
2017-05-22 11:23:19
Szédülés, vetélés, rák - a mérgezés jelei a banánföldeken
... kevésbé hatnak, ami egy ördögi kör, hiszen így egyre több vegyi anyag kell a védekezéshez.

Ecuadorban hektáronként évente több mint 40 kg növényvédő szert (gyomirtót, gombaölőt, rovarirtót, féregirtót) használnak az intenzív banánültetvényeken.

Összehasonlításképp: ez tízszer több az európai burgonyatermesztésben használt mennyiségnél, pedig a nagyüzemi burgo...
2017-02-17 19:55:23
Így készítsünk házi légfrissítő, amely nem tartalmaz káros a
... csontbetegséget, hormonproblémákat, de még leukémiát is okozhatnak.

Ezek az illatos termékek szinte mindegyike tartalmaz para-diklór-benzolt, amelyről kiderült, hogy rákkeltő, hiszen rovarirtó szerként is használják, az állatoknál máj- és vesetumort okoz ez a szer, de az amerikai lakosság nagyhányadának a vérében is kimutatták ezt a vegyületet.

Szintén káros ...
2015-10-04 13:41:15
Támadnak a szúnyogok! - 2. rész
... féreg - a műtét.

A kór elleni védekezés legcélravezetőbb módszere a megelőzés. Saját egészségünk megóvása mellett elsősorban a szúnyogok általi terjesztést kell megakadályozni rovarirtó nyakörvek és cseppentő készítmények használatával. Fertőzöttség esetén a bőrféreg szaporodási lehetőségét gyógyszeres kezeléssel lehet visszaszorítani.

Kapcsolódó cikkek: ...
2015-06-18 20:47:45
1 2 3 4 5 6 7 8 9 
Címkék: Dömötörfi József, Papp-Kunkli Nóra, Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, levegőbe Balmazújvárosban, magyar tojást, mérgezés jelei, gazdák nagyobb, méhészek összefogására, méhész elmondta, gazdák kötelesek, területileg illetékes, liter szárított, vízbe tegyük, rovarirtó szer, növények tápanyaggal, levegő összetételét, otthonukat elhagyni, egyik általános, magyarországi tojástermelők, pókok kedvenc, menta elűzi, szódabikarbóna &#8211, rovarok azonnali, eukaliptusz &#8211, levendula &#8211, rozmaring olaj, kutatók által, kártevőket pusztítják, tápláléklánc fontos, nagyüzemi burgo, illatos termékek, állatoknál máj-, amerikai lakosság, szúnyogok általi, bőrféreg szaporodási, balmazújvárosban, legcélravezetőbb, visszaszorítani, engedélyezettek, csontbetegséget, növénystimuláló, tojástételeknél, megakadályozni, szódabikarbóna, elkészítéséhez, biztonságosnak, tojásszövetség, nagyhányadának, visszamehetnek, felhasználásra, élelmiszerlánc, odafigyelésére, meglepetésükre, kiköltöztettek,
© 2013 TVN.HU Kft.