Regisztráció  Belépés
Párolt csirkemell ...
Párolt csirkemell frankfurti zöldszósszal

Hozzávalók:

60 dkg csirkemell, babérlevél, bors, fűszerek (zsálya, rozmaring, petrezselyemzöld, bazsalikom, kapor, póréhagyma), 1 db hagyma, 1 db savanyú uborka, 10 dkg tejföl, 10 dkg joghurt, 2 evőkanál majonéz, só, bors, 40 dkg burgonya.

1. A csirkét először babéros, borsos, sós vízben megpároljuk.
2...
2007-02-10 00:39:19
Tojáslepény
... reszelt sajt

0,5 dl tej

1 evőkanál tejföl

kb. 5 evőkanál liszt

1 fej vöröshagyma

1 mokkáskanál kakukkfű

1 mokkáskanál rozmaring



bors

olaj



A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra felkockázzuk, majd kevés olajon üvegesre sütjük.
A tojásokat egy tálba felüt...
2007-02-06 13:02:03
A konyhafőnök titkai
Mikor tegyük a fűszereket az ételbe?

A rozmaring és a kakukkfű csak főzés közben adja ki az aromáját. A bazsalikomot és a kaprot viszont csak tálaláskor tegyük az ételbe!

Hogyan kell helyesen főzni a tésztát?

Általánosan elfogadott tézis, hogy olajat kell tenni a főzővízbe. Nem kell. Ennek semmi értelme. A mesterszakácsok a kifőtt tésztára csepegtet...
2007-02-02 00:41:13
Sajtos zöldségsteak
Hozzávalók:

2 db közepes méretű padlizsán, 1 db cukkini, 4 evőkanál bazsalikom pesto, 15 dkg sajt, 1-1 db színes paprika, 1 db paradicsom, darált bors, 1-1 ág friss oreganó és rozmaring, 4 evőkanál olívaolaj.

Elkészítése:

Szeleteljük fel a padlizsánt és a cukkinit hosszában, körülbelül fél centis szeletekre, majd kenjük be olívaolajjal és daráljunk ...
2007-02-01 00:26:22
Lenauheim
... kisbíró a hordó tetejéről kihirdeti az ünnep kezdetét, harsány hangon elmondván, hogy beütött a jó termés, jó bor termett, hajrá, örüljön mindenki a kirveinek! Utána elárverezik az ünnepi rozmaringbokrétát, Újaradon szalagos bárányt. Akin rajta marad, az a főtáncos, a két kevesebbet ígérő társával, egész farsangon át. Az előtáncos és utótáncosai azonnal kezdik párbajukkal a hordó ...
2007-01-22 17:39:26
Gombás betegségek
... belsőleg is gombaölő gyógynövényeket alkalmazunk.

Gombaölő gyógyteakeverék

Apróbojtorján, bazsalikom, borsikafű, fekete üröm, fillérfű, kakukkfű, körömvirág, szurokfű, rozmaring, rózsaszirom, orvosi zsálya keverékéből forrázatot készítünk, napi adagja 0,5-1 l édesítés nélkül.

Gombabomba gyógynövénykivonattal

A gomba legfőbb ellensége a f...
2007-01-22 00:27:21
Vasárnapi ebéd
... nem kell ügyelnünk a túlzott vékonyságra, hiszen a lemetszett részeknek helye lesz a húslevesben. Jó keményre fagyott szalonna szeletekből pálcika alakú darabokat vágunk, porrá őrölt rozmaringba és tárkonyba hempergetjük és ezekkel a húst jó sűrűn megtűzdeljük. Sóval, borssal mustárral megkenjük. Így érleljük a hűtőszekrényben vagy fagyos téli napokon az erkélyen. Az elkészítés na...
2007-01-21 11:33:52
Lencse, az ősi élelmiszer
... köszvényes, vese- és gyomorbetegeknek.

A lencse elsősorban magas cellulóztartalma miatt nem könnyen emészthető, ugyanakkor különböző növények és fűszerek, mint a babérlevél, rozmaring, kakukkfű, zsálya, curry, gyömbér, szegfűszeg, koriander, fokhagyma nemcsak kiválóan harmonizálnak a lencse ízével, hanem segítenek megemésztésében is. Leggyakoribb a barna, viszonylag nag...
2007-01-15 00:46:34
Vadkacsa mandulás burgonya...
... bors, só; a körethez: 70 dkg burgonya, 1 evőkanál vaj, 2 tojás, 6 dkg szeletelt pirított mandula, őrölt bors, só; vadfűszerkeverék: 10 szem boróka, 20 szem mustármag, 1-1 kakukkfű- és rozmaringág, 3 babérlevél, őrölt bors, só. A fűszereket a sóval mozsárban törjék össze, és máris használhatjuk.

Elkészítés:

Csontozzuk ki a vadkacsamelleket, és dörzsöljük be a...
2007-01-14 00:54:49
A csodálatos természet
... tisztítja a bőrt

Ibolya - enyhe összehúzó szer

Kamilla - lágyítja a bőrt, fehérítő hatá...
2007-01-13 01:09:47
1 2 3 .....................257 258 ..........385 386 ..........511 512 513 514 515 
Címkék: konyhafőnök titkai, csodálatos természet, csirkét először, vöröshagymát megtisztítjuk, tálba felüt, kakukkfű csak, kaprot viszont, kifőtt tésztára, cukkinit hosszában, hordó tetejéről, ünnep kezdetét, ünnepi rozmaringbokrétát, gomba legfőbb, túlzott vékonyságra, lemetszett részeknek, hűtőszekrényben vagy, lencse elsősorban, lencse ízével, sóval mozsárban, cellulóztartalma, vadkacsamelleket, petrezselyemzöld, gyomorbetegeknek, vadfűszerkeverék, hűtőszekrényben, megemésztésében, mesterszakácsok, gyógynövényeket, gyógyteakeverék, harmonizálnak, apróbojtorján, használhatjuk, megtisztítjuk, leggyakoribb, vöröshagymát, olívaolajjal, zöldségsteak, bazsalikomot, felkockázzuk, zöldszósszal, megtűzdeljük, hempergetjük, szeletekből, rozmaringba, alkalmazunk, szeleteljük, húslevesben, konyhafőnök, vöröshagyma, általánosan, mokkáskanál, utótáncosai, párbajukkal, keverékéből, elkészítése, megpároljuk, tojáslepény, rozmaringág, rózsaszirom, elárverezik, vékonyságra, elkészítés, köszvényes, élelmiszer, dörzsöljük, elfogadott, betegségek,
© 2013 TVN.HU Kft.