|
|
|
... olajat az edény aljára teszek, majd beterítem az edény alját a felkarikázott vöröshagymával. Rárakom a hússzeleteket. A hús tetejére szórom a fokhagymát, sót, őrölt borsot, zöldpaprikát, rozmaringot, beborítom a felszeletelt gombával, és felöntöm kb. 3 dl vízzel. Lefedem, és kb. 20 percig párolom. 20 perc után pirospaprikával megszórom, s beleöntöm a tejszínt, vagy ráteszem a tejf... |
2008-10-30 10:39:47 |
|
|
|
|
|
|
... botmixerrel vagy turmixgépben összepépesítem, majd megsózom, és cayenne borssal meg balzsamecettel ízesítem. Ha éppen van otthon belekeverek kevés apróra vágott, friss bazsalikomot vagy rozmaringot is, de nem létkérdés.
Amikor enni akarunk, enyhén sós, lobogó forró vízben kifőzöm a pennét, majd takaréklángon megmelegítem a mártást. Végül a leszűrt tésztát beleforgatom a meleg... |
|
2008-10-25 18:15:45 |
|
|
|
|
|
|
... vízzel elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot, kevés lisztet és langyos helyen kb. 20 percig kelesztjük. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk és apróra összevágjuk. A kaprot, petrezselymet, rozmaringot megmossuk, apróra vágjuk.
Elkészítés:
A margarint felolvasztjuk, és habosra keverjük a két tojással, a petrezselyemmel, a kaporral, a rozmaringgal és a szerecs... |
2008-10-24 17:46:12 |
|
|
|
|
|
|
... orommel. Szabad vagyok a kritikatol, negativ szavaktol es mindentol, amitol kevesnek erzem magam." Mikozben ezt mondod, alakits az agyagbol figurat.
Szorj a foldre magad kore rozmaringot, es erezd, h az osszes szo es tett a multbol, ami csokkentette az onbecsulesed, elhalvanyodik. Megujulva erzed magad, keszen sajat sorsod alakitasara.
Fogj egy zacsi kis, kerek kvarc... |
|
2008-10-21 15:21:07 |
|
|
|
|
|
|
... őrölt fekete bors
Elkészítés: A bárányhúst bevagdossuk, megtűzdeljük megtisztított, szeletekre vágott fokhagymával. Megolvasztjuk a vajat, elkeverjük benne a finomra vágott rozmaringot, kakukkfüvet, megkenjük vele a bárányhúst, meglocsoljuk citromlével. Minden fél kilóra húsz-huszonöt percet számítva roston megsütjük, közben olívaolajjal meg-meglocsoljuk. Kivesszük, tál... |
|
2008-09-28 17:43:34 |
|
|
|
|
|
|
... epikus köntös a leggyakoribb. Így például epikus a köntöse ennek az Illyés Gyula versnek: Újoncok
Egy csókot az anyának, egy intést a jóbarátnak
s egy hosszú rozmaringot, szerelmesem néked, nagy aluvó!
és ahogy az illik: havat a határnak,
bort, lámpát, citerát
s künn a kapun túl verje a földet a ló...
Aztán ti, tár... |
2008-09-26 09:35:17 |
|
|
|
|
|
|
... bors.
Elkészítés
A rozmaringleveleket aprítsuk fel. Egy lábosban hevítsünk fel két evőkanál vajat, és pároljuk benne üvegesre a már felaprított hagymát, majd keverjük hozzá a rozmaringot. Szórjuk meg liszttel, és öntsük fel a fehérborral, majd alaposan keverjük el. Állandó kevergetés mellett adagoljuk hozzá a húslevest, és a tejet, majd sózzuk és fűszerezzük ... |
2008-09-22 08:49:39 |
|
|
|
|
|
|
... bors.
Elkészítés:
A rozmaringleveleket aprítsuk fel. Egy lábosban hevítsünk fel két evőkanál vajat, és pároljuk benne üvegesre a már felaprított hagymát, majd keverjük hozzá a rozmaringot. Szórjuk meg liszttel, és öntsük fel a fehérborral, majd alaposan keverjük el. Állandó kevergetés mellett adagoljuk hozzá a húslevest, és a tejet, majd sózzuk és fűsz... |
2008-09-21 20:57:48 |
|
|
|
|
|
|
... sózzuk, borsozzuk meg, és kevés forró olajban minden oldalát pirítsuk meg. Tegyük tepsibe, locsoljuk meg a visszamaradt olajjal, és 180 °C-os sütőben süssük 15 percig. A felaprított rozmaringot a zsemlemorzsával keverjük össze, forgassuk bele a félig sült hústekercset, és a forró sütőbe visszatéve süssük pirosra. 10 percig pihentessük, és kukoricaolajban párolt zöldségekkel tálalj... |
2008-09-18 07:49:38 |
|
|
|
|
|
|
... sózzuk, borsozzuk meg, és kevés forró olajban minden oldalát pirítsuk meg. Tegyük tepsibe, locsoljuk meg a visszamaradt olajjal, és 180 °C-os sütőben süssük 15 percig. A felaprított rozmaringot a zsemlemorzsával keverjük össze, forgassuk bele a félig sült hústekercset, és a forró sütőbe visszatéve süssük pirosra. 10 percig pihentessük, és kukoricaolajban párolt zöldségekkel tálalj... |
2008-09-17 23:45:47 |
|
|
|
|