|
|
|
... elhagyható)
1/2 zellergumó
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
chili
só
bors
cukor
zöld fűszerek (a legfinomabb akkor lesz, ha házi bazsalikomot, kakukkfüvet és rozmaringot használunk)
Elkészítés:
A kockára vágott hagymát megpirítom, majd hozzáadom a turmixgépben nagyon apróra vágott zellert, répát és fehérrépát. ... |
2008-09-17 21:55:57 |
|
|
|
|
|
|
... perc alatt készre pároljuk. Amikor a csirkemell megpuhult, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, metélőhagymát, egy-két levél bazsalikomot, borsikafüvet, 1-1 ágnyi kakukkfüvet, rozmaringot, és még egyszer felforraljuk. Használhatunk szárított fűszereket is, de akkor azokat a párolás elején tegyük az ételhez és maximum egy-egy kis csipetnyit. Párolt rizzsel körítve adjuk az as... |
|
2008-09-05 22:53:42 |
|
|
|
|
|
|
... olajat az edény aljára teszek, majd beterítem az edény alját a felkarikázott vöröshagymával. Rárakom a hússzeleteket. A hús tetejére szórom a fokhagymát, sót, őrölt borsot, zöldpaprikát, rozmaringot, beborítom a felszeletelt gombával, és felöntöm kb. 3 dl vízzel. Lefedem, és kb. 20 percig párolom. 20 perc után pirospaprikával megszórom, s beleöntöm a tejszínt, vagy ráteszem a tejf... |
2008-08-21 22:31:46 |
|
|
|
|
|
|
... Hozzáadjuk a zöldségeket és pár percig kevergetve sütjük. Ezután a húscsíkokat is beletesszük, és fehéredésig erős lángon pároljuk-pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a babérleveleket, borókát, rozmaringot, kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk, aláöntjük a bort és fedő alatt addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Ha a levét elfőné, kevés vízzel/borral pótoljuk. Ha ez megtörtént, a levét kissé e... |
|
2008-07-30 14:02:49 |
|
|
|
|
|
|
... túl magát mindenféle levekkel, és sütéskor sokkal egyszerűbb lesz a dolgunk. Jelen esetben 3-4 evőkanál olívaolajban elkevertem egy kisebb csokor apróra vágott (szinte őrölt-állagú) rozmaringot (csak a leveleket), egy kis oregánót (itt ki is fogyott a friss zöldfűszerem, a már többi bolti, szárított), majorannát, egy teáskanál őrölt gyömbért és egy kávéskanál őrölt szerecsendiót. ... |
|
2008-07-19 16:30:59 |
|
|
|
|
|
|
... aljára öntöm az olívaolajat (persze lehet sima étolajjal is), körülbelül annyit, hogy vékonyan befedje mindenhol. Az olajba szórom a fűszereket: 4-5 babérlevelet, 3-4 kisebb ágacska rozmaringot (vagy úgy 1 teáskanál őrölt rozmaringot), és a kakukkfüvet (ez is 1 teáskanálnyi). Ezek után a hagyma következik. Elnegyedelem a lilahagymát, mivel mi nagyon szeretjük, így én 4-5 fejet szo... |
2008-07-11 17:31:14 |
|
|
|
|
|
|
... kipréselem a maradék savót. A préselés mértékétől függ, hogy inkább túróra vagy friss sajtra hasonlít a végeredmény. A préselés után sózom, borsozom és belekeverem az... |
2008-07-10 13:56:33 |
|
|
|
|
|
|
... burgonyát megpucoljuk, és felkarikázzuk, a fokhagymát gerezdekre szedjük. Egy tepsi, vagy jénai tál aljára egy kevés vajat kenünk, és lefektetjük a krumplit. Rászórjuk a fokhagymát, a friss rozmaringot, és a zsályaleveleket. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
A végén öntsünk alá egy kevés vizet, hogy meg ne égjen, majd helyezzük a sütőbe. Magas fokozaton kb. 20 percig süt... |
2008-06-30 23:21:00 |
|
|
|
|
|
|
... Észak-Németországban és a Skandináv területeken. Számos rítus és varázslat létezik erre az éjszakára, de azt hiszem a legjobb, ha ezen az estén nyírfa ágacskákat tesztek ajtótok elé, s rozmaringot, borókát égettek. Úgy tartják, ha ezen az éjszakán egy fa alá ülsz, majd jól figyelsz, meglátod a Tündérkirálynőt, vagy meghallod lova patáinak hangját. Beltane egyébként az a nap melyen... |
2008-06-20 18:00:36 |
|
|
|
|
|
|
... összekeverjük az olívaolajjal, kakukkfűvel, sóval, őrölt fehér borssal, és félretesszük. A felforrósított olajon megfuttatjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a curryt és a rozmaringot, majd 1 l vizet öntünk rá, és belemorzsoljuk a leveskockákat. Összeforraljuk, és amikor a zöldségek még roppanósak, levesszük a tűzről. A kenyérszeleteket megpirítjuk, és a paradicsomot r... |
2008-06-19 00:18:20 |
|
|
|
|