|
|
|
... magozott szilva (lehet mirelit is)
ELKÉSZÍTÉSE:
Tegyük a kacsát egy edénybe, öntsük rá a portóit, a reszelt narancshéjat és a narancslevet, a kakukkfüvet, a rozmaringot, a babért, a petrezselyme, és pácoljuk egy éjszakán át.
Vegyük ki a kacsát, a páclevet tegyük félre. A kacsaszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk lisztbe. A zöldfűszer... |
2008-04-04 22:01:33 |
|
|
|
|
|
|
... beleszórjuk a serpenyőbe, egy kicsit (világosra) pirítsuk le, öntsük fel a fe... |
|
2008-03-29 10:19:46 |
|
|
|
|
|
|
... fűszerezzük, és meglocsoljuk az olajjal. 2-3 órára hűtőbe tesszük pácolódni. A mártáshoz a GLOBUS majonézt keverőedénybe tesszük, majd hozzáadjuk a fehérbort, az aprított petrezselymet, a rozmaringot és a vékony karikákra vágott zöldhagymát. Jól összekeverjük, és 1 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. A bepácolt bárányhúst forró serpenyőben pirosra sütjük, majd kic... |
2008-03-22 16:33:52 |
|
|
|
|
|
|
... sózd meg, majd öntsd fel a narancslével, a konyakkal és a vörösborral. Ezután add hozzá a húsleves-alaplevet, a reszelt narancshéjat, a babérlevelet, a borsot, a fahéjat, valamint a rozmaringot. Forrald fel, és lassú tűzön párold meg, amíg a répa és a hagyma megpuhul, majd vedd ki a zöldséget, és tedd félre. Szűrd át a szószt, forrald be, amíg a szósz besűrűsödik, és utána ízlés s... |
|
2008-03-22 13:42:58 |
|
|
|
|
|
|
... sajt
Előkészítés: A csirkemájakról letisztítjuk a hártyákat és a zsiradékot, majd megmossuk, lecsepegtetjük, és elkaparjuk, vagy apróra felkockázzuk. A hagymát meghámozzuk, a zsályát és a rozmaringot leöblítjük, ez utóbbi levélkéit lecsipkedjük, és az egészet finomra vágjuk. A paradicsomot lecsepegtetjük, felaprózzuk. Elkeverjük a húslevesben a paradicsompürét.
... |
|
2008-03-08 18:27:42 |
|
|
|
|
|
|
... fűszerezzük, és meglocsoljuk az olajjal. 2-3 órára hűtőbe tesszük pácolódni. A mártáshoz a GLOBUS majonézt keverőedénybe tesszük, majd hozzáadjuk a fehérbort, az aprított petrezselymet, a rozmaringot és a vékony karikákra vágott zöldhagymát. Jól összekeverjük, és 1 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. A bepácolt bárányhúst forró serpenyőben pirosra sütjük, majd kic... |
2008-03-05 22:04:52 |
|
|
|
|
|
|
... sajt
Előkészítés: A csirkemájakról letisztítjuk a hártyákat és a zsiradékot, majd megmossuk, lecsepegtetjük, és elkaparjuk, vagy apróra felkockázzuk. A hagymát meghámozzuk, a zsályát és a rozmaringot leöblítjük, ez utóbbi levélkéit lecsipkedjük, és az egészet finomra vágjuk. A paradicsomot lecsepegtetjük, felaprózzuk. Elkeverjük a húslevesben a paradicsompürét.
... |
2008-02-29 07:05:09 |
|
|
|
|
|
|
... vöröshagyma
2,5 dl fehérbor
1 csokor rozmaring
1 csokor kakukkfű
1 csokor petrezselyem
olívaolaj
só
1 bagett
Egy felaprított zellerszárat, pár szál rozmaringot, kakukkfüvet, petrezselymet, és 6 fokhagymagerezdet a csirke belsejébe dugjuk. Lábait összekötjük, és a szárnyait behajtjuk.
A csirkét bedörzsöljük olívaolajjal, sózz... |
2008-02-11 21:42:05 |
|
|
|
|
|
|
... egy-egy probléma kezelésére.
Betegségek és kezelési módjuk:
Alacsony vérnyomás: a rozmaringtea emeli a vérnyomást. Készíthetünk rozmaringbort is (1 liter fehérborba egy rozmaringot áztatunk, egy hét után leszűrjük), melyből napi 1-2 evőkanál fogyasztása elegendő.
Álmatlanság: az alvást elősegíti a komlótoboz, orbáncfű, levendulavirág, citromfű, macskagyö... |
2008-01-07 14:52:35 |
|
|
|
|
|
|
... felkarikázzuk, a húst megmossuk, felszeleteljük.
2. Tűzálló edénybe kevés olajat öntünk, a hússzeleteket beletesszük, megszórjuk a hagymakarikákkal, sózzuk, borsozzuk, és friss rozmaringot szórunk a tetejükre.
3. Sütőben közepes lángon sütjük, amíg szépen megpirulnak a husik (30-35 perc).
... |
2007-12-14 17:57:36 |
|
|
|
|