Belépés
Szilvás kacsasült portóival
... magozott szilva (lehet mirelit is)

ELKÉSZÍTÉSE:

Tegyük a kacsát egy edénybe, öntsük rá a portóit, a reszelt narancshéjat és a narancslevet, a kakukkfüvet, a rozmaringot, a babért, a petrezselyme, és pácoljuk egy éjszakán át.

Vegyük ki a kacsát, a páclevet tegyük félre. A kacsaszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk lisztbe. A zöldfűszer...
2008-04-04 22:01:33
Egymás kedvéért...............
... beleszórjuk a serpenyőbe, egy kicsit (világosra) pirítsuk le, öntsük fel a fe...
2008-03-29 10:19:46
Fokhagymás báránykaraj
... fűszerezzük, és meglocsoljuk az olajjal. 2-3 órára hűtőbe tesszük pácolódni. A mártáshoz a GLOBUS majonézt keverőedénybe tesszük, majd hozzáadjuk a fehérbort, az aprított petrezselymet, a rozmaringot és a vékony karikákra vágott zöldhagymát. Jól összekeverjük, és 1 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. A bepácolt bárányhúst forró serpenyőben pirosra sütjük, majd kic...
2008-03-22 16:33:52
Receptek
... sózd meg, majd öntsd fel a narancslével, a konyakkal és a vörösborral. Ezután add hozzá a húsleves-alaplevet, a reszelt narancshéjat, a babérlevelet, a borsot, a fahéjat, valamint a rozmaringot. Forrald fel, és lassú tűzön párold meg, amíg a répa és a hagyma megpuhul, majd vedd ki a zöldséget, és tedd félre. Szűrd át a szószt, forrald be, amíg a szósz besűrűsödik, és utána ízlés s...
2008-03-22 13:42:58
Recep
... sajt

Előkészítés: A csirkemájakról letisztítjuk a hártyákat és a zsiradékot, majd megmossuk, lecsepegtetjük, és elkaparjuk, vagy apróra felkockázzuk. A hagymát meghámozzuk, a zsályát és a rozmaringot leöblítjük, ez utóbbi levélkéit lecsipkedjük, és az egészet finomra vágjuk. A paradicsomot lecsepegtetjük, felaprózzuk. Elkeverjük a húslevesben a paradicsompürét.
...
2008-03-08 18:27:42
Fokhagymás báránykaraj majonéz
... fűszerezzük, és meglocsoljuk az olajjal. 2-3 órára hűtőbe tesszük pácolódni. A mártáshoz a GLOBUS majonézt keverőedénybe tesszük, majd hozzáadjuk a fehérbort, az aprított petrezselymet, a rozmaringot és a vékony karikákra vágott zöldhagymát. Jól összekeverjük, és 1 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. A bepácolt bárányhúst forró serpenyőben pirosra sütjük, majd kic...
2008-03-05 22:04:52
Mit együnk ma??
... sajt

Előkészítés: A csirkemájakról letisztítjuk a hártyákat és a zsiradékot, majd megmossuk, lecsepegtetjük, és elkaparjuk, vagy apróra felkockázzuk. A hagymát meghámozzuk, a zsályát és a rozmaringot leöblítjük, ez utóbbi levélkéit lecsipkedjük, és az egészet finomra vágjuk. A paradicsomot lecsepegtetjük, felaprózzuk. Elkeverjük a húslevesben a paradicsompürét.
...
2008-02-29 07:05:09
40 fokhagymás csirke
... vöröshagyma
2,5 dl fehérbor
1 csokor rozmaring
1 csokor kakukkfű
1 csokor petrezselyem
olívaolaj

1 bagett

Egy felaprított zellerszárat, pár szál rozmaringot, kakukkfüvet, petrezselymet, és 6 fokhagymagerezdet a csirke belsejébe dugjuk. Lábait összekötjük, és a szárnyait behajtjuk.

A csirkét bedörzsöljük olívaolajjal, sózz...
2008-02-11 21:42:05
A Természet Patikája
... egy-egy probléma kezelésére.

Betegségek és kezelési módjuk:
Alacsony vérnyomás: a rozmaringtea emeli a vérnyomást. Készíthetünk rozmaringbort is (1 liter fehérborba egy rozmaringot áztatunk, egy hét után leszűrjük), melyből napi 1-2 evőkanál fogyasztása elegendő.

Álmatlanság: az alvást elősegíti a komlótoboz, orbáncfű, levendulavirág, citromfű, macskagyö...
2008-01-07 14:52:35
Ünnepi hangulat
... felkarikázzuk, a húst megmossuk, felszeleteljük.

2. Tűzálló edénybe kevés olajat öntünk, a hússzeleteket beletesszük, megszórjuk a hagymakarikákkal, sózzuk, borsozzuk, és friss rozmaringot szórunk a tetejükre.

3. Sütőben közepes lángon sütjük, amíg szépen megpirulnak a husik (30-35 perc).
...
2007-12-14 17:57:36
1 2 3 ...................63 64 ..........95 96 .........122 123 124 125 126 127 
Címkék: Természet Patikája, reszelt narancshéjat, páclevet tegyük, kacsaszeleteket sózzuk, aprított petrezselymet, vékony karikákra, bepácolt bárányhúst, hagyma megpuhul, szósz besűrűsödik, csirkemájakról letisztítjuk, hagymát meghámozzuk, rozmaringot leöblítjük, egészet finomra, paradicsomot lecsepegtetjük, felaprított zellerszárat, csirke belsejébe, szárnyait behajtjuk, csirkét bedörzsöljük, rozmaringtea emeli, rozmaringot áztatunk, alvást elősegíti, húst megmossuk, hússzeleteket beletesszük, hagymakarikákkal, paradicsompürét, kacsaszeleteket, lecsepegtetjük, csirkemájakról, felszeleteljük, levendulavirág, petrezselymet, összekeverjük, rozmaringbort, keverőedénybe, felkarikázzuk, hússzeleteket, összeérjenek, lecsipkedjük, paradicsomot, narancshéjat, rozmaringtea, készíthetünk, letisztítjuk, felkockázzuk, narancslevet, babérlevelet, narancslével, bedörzsöljük, zellerszárat, olívaolajjal, petrezselyme, petrezselyem, meglocsoljuk, vörösborral, húslevesben, vöröshagyma, fűszerezzük, báránykaraj, beletesszük,
© 2013 TVN.HU Kft.