Belépés
Karácsonyi kacsasült


Karácsonyi kacsasült

Elkészítés: ( kb: 120 perc)

A kacsát kívül-belül besózzuk, belsejét bedörzsöljük borssal és a szárított füvekkel, beletesszük a rozmaringot. Tűzálló tálba fektetjük, meglocsoljuk az olvasztott vajjal, mellé tesszük az apróra vágott s...
2010-11-04 21:03:21
Rozmaringos sült hús
... kb. 2 ujjnyi vastag szeletekre. Ezután saját tenyerünkkel kicsit ellapogatjuk, amennyire tudjuk.
4. A bacon szeleteket kiterítjük, és kb. 23 cm-enként teszünk rájuk egy-egy rozmaringot, majd mindegyik husit körbetekerjük egy-egy ilyen rozmaringos baconnel.
5. Kerekre igazítjuk a formájukat, majd 3-4-esével felszúrjuk őket oldalról hústűkre vagy bambusz (saslik) pál...
2010-11-04 15:48:50
mexikói tojáslepény !
... reszelt hagyma,
5 dkg reszelt sajt.

A párizsit metéltre vágjuk, és egy kevés vajban pirított reszelt hagymára tesszük. Hozzátesszük a fölszeletelt gombát, sót, borsot, rozm...
2010-11-03 14:35:05
Carbonari spagetti
... 
Elkészítése: Húsos füstölt szalonnát csíkokra vágunk, megpirítjuk. A frissen kifőzött spagettit, átforgatjuk vele. Tejföllel elkevert tojást és rozmaringot adunk hozzá és átpirítjuk. Reszelt sajttal megszórjuk, de ezt nem pirítjuk....
2010-11-03 05:14:00
Velencei lasagne
... húst, a reszelt hagymát, majd a reszelt zellert, a reszelt sárgarépát, és néhány percig együtt pirítjuk. Ezután tesszük bele a paradicsompürét, sót, borsot, az elkapart fokhagymát, a rozmaringot, az apróra vágott petrezselymet, és lefedve, kis lángon legalább 1 óra hosszat pároljuk. Addig megsütjük a palacsintát, és megreszeljük a sajtot. Lapos kerek tálra tesszünk egy palacsintát...
2010-11-03 05:02:22
Cannelloni ripieni
... lecsöpögtetjük. A húst és a kolbászt nagyobb darabokra vágjuk, a szárított vargányát melegvízbe áztatjuk. 2 evőkanál olívaolajon kissé megpirítjuk négybe vágott hagymát, a zsályát, a rozmaringot és a petrezselymet, majd az edény szélére húzzuk (de benne hagyjuk). Beletesszük a kockára vágott húst és addig pirítjuk amíg már a közepe sem véres. Kivesszük az olajból és beletesszük a ...
2010-11-03 04:45:14
Római szelet
... borsozott hússzeleteket forró olajban hirtelen megsütjük, és egy tányérra tesszük. Ebben az olajban megpároljuk az apróra vágott hagymát, rátesszük a cikkelyekre vágott paradicsomot, sót, rozmaringot, borsot, babérlevelet, petrezselymet, fokhagymát. A húst visszarakva, fedő alatt, félig puhára pároljuk. A félig párolt húsra rátesszük a gombát, és már együtt pároljuk puhára. A tész...
2010-11-02 20:55:09
Olasz csirke 1.
... kiskanálnyi finomra vágott vöröshagymát, megforgatunk rajta két feldarabolt kis csirkét, és cikkekre belevágunk egy fél kiló paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy ágacska rozmaringot, egy babérlevelet, és fedő alatt addig pároljuk, míg a hús megpuhul. (Olaszországban még kevés vörösborral is szokták ízesíteni, de a nélkül is finom.) Mikor a pecsenye már puha, tűzálló tál...
2010-11-02 20:49:16
Az olasz konyha
... fűszerezésénél jellegzetes ízhatásokra törekszenek. Valamennyi nálunk is ismert fűszerfélét használják, kivéve a pirospaprikát. Ezen kívül nagy előszeretettel használják a sáfrányt és a rozmaringot. Borjúsültjük elképzelhetetlen zöldségágyba helyezett bőséges rozmaring nélkül. A különböző ételekhez készített kísérő mártásaiknál a színekre, a hagyma és fokhagyma karakterére és külö...
2010-11-02 19:57:52
holland burgonyaleves !
... feldarabolom, a póréhagymát felkarikázom. Felolvasztom a vajat, belerakom a zöldségeket. Pár percig állandó kevergetés mellett párolom, majd ráteszem a zúzott fokhagymát, a zellerlevelet és a rozmaringot.Ráöntök forró vizet, amennyi ellepi. Beleteszem az ételízesitőt vagy a leveskockát.
Megfőzöm puhára, majd botmixerrel pépesítem. Visszahelyezem a tűzre, öntök rá 1 bögre for...
2010-11-01 15:34:05
1 2 3 ...................63 64 .........92 93 94 95 96 ..........125 126 127 
Címkék: olasz konyha, kacsát kívül-belül, szárított füvekkel, olvasztott vajjal, apróra vágott, bacon szeleteket, párizsit metéltre, kevés vajban, fölszeletelt gombát, frissen kifőzött, reszelt hagymát, reszelt zellert, reszelt sárgarépát, elkapart fokhagymát, kolbászt nagyobb, szárított vargányát, edény szélére, kockára vágott, tányérra tesszük, olajban megpároljuk, cikkelyekre vágott, húst visszarakva, félig párolt, ágacska rozmaringot, különböző ételekhez, póréhagymát felkarikázom, zúzott fokhagymát, ételízesitőt vagy, elképzelhetetlen, paradicsompürét, előszeretettel, fűszerezésénél, olaszországban, lecsöpögtetjük, visszahelyezem, burgonyaleves, petrezselymet, hússzeleteket, körbetekerjük, pirospaprikát, zellerlevelet, ételízesitőt, babérlevelet, hozzátesszük, megreszeljük, paradicsomot, meglocsoljuk, bedörzsöljük, borjúsültjük, zöldségágyba, mártásaiknál, tenyerünkkel, fölszeletelt, megforgatunk, felolvasztom, felkarikázom, feldarabolom, ellapogatjuk, vöröshagymát, cikkelyekre, feldarabolt, botmixerrel, rozmaringos,
© 2013 TVN.HU Kft.