|
|
|
... csipetnyi sóval a tojásfehérjét keményre felverjük.A túrót simára törjük és összekeverjük a többi hozzávalóval,végül a keményre vert tojásfehérjét hozzákeverjük.Ezt a masszát a golyók közé csurgatjuk.Jól előmelegitett sütőben sütjük.Tetejére porcukrot,vagy kakaómázt teszünk.
#76
2008. november 19. 13:39
Válaszolj!
... |
2014-05-24 19:26:39 |
|
|
|
|
|
|
... majd hozzáadjuk a rizst, megborsozzuk, és együtt tovább pirítjuk, majd felöntjük vízzel.
Míg a leves fő, elkészítjük a citromos mártást a következőképpen: A tojások sárgájához csurgatjuk a 2 citrom levét, és jól összekeverjük. A forrásban lévő levesbe beleöntjük a citromos mártást, hagyjuk egyet rottyanni és máris elkészült a finom mediterrán leves, amelynél érdemes vigyázni... |
|
2011-01-01 15:27:40 |
|
|
|
|
|
|
... kakaópor (szerencsi vagy holland)
1 l tej
tejszínhab az adagokra
=Piskóta készítése:
A 10 tyúktojást megmossuk, feltörjük és kettévesszük. Egy keverőtálba csurgatjuk a fehérjét, egy kis tálkába a sárgáját.
A tojásfehérjéhez hozzátesszük a kristálycukrot és kemény habot verünk belőle. Egy tálba teszünk 20 csapott evőkanál lisztet, ho... |
2010-10-28 05:11:36 |
|
|
|
|
|
|
... ostyatöltéshez
...........................
Négy tojássárgáját 14 dkg cukorral, 14 dkg vajjal jól elkeverünk, majd
beleteszünk 14 dkg apróra tört - de nem darált - diót. Tizennégy dkg
cukrot világosra pirítunk, a krémbe csurgatjuk, és egy-két percig
erősen keverjük, az edényt gyenge tûzre téve. Ha a krém félig kihûlt,
két ostyalap ... |
|
2010-10-25 19:32:15 |
|
|
|
|
|
|
... majd hozzáadjuk a rizst, megborsozzuk, és együtt tovább pirítjuk, majd felöntjük vízzel.
Míg a leves fő, elkészítjük a citromos mártást a következőképpen: A tojások sárgájához csurgatjuk a 2 citrom levét, és jól összekeverjük. A forrásban lévő levesbe beleöntjük a citromos mártást, hagyjuk egyet rottyanni és máris elkészült a finom mediterrán leves, amelynél érdemes vigyázni... |
|
2010-09-06 06:04:46 |
|
|
|
|
|
|
... sör, 3-4 evőkanál liszt, 1 gerezd fokhagyma, olaj a sütéshez, só.
A letisztított és szőrétől leégetett csülköt a kuktában, betéten 1,5 dl sós vízben puhára főzzük, majd levétől lecsurgatjuk. Ha langyosra hűlt, két centis csíkokra vagdaljuk. A tojást a sörrel habosra verjük, hozzákeverjük a lisztet, kevés sót és a tisztított, szétzúzott fokhagymát. A tésztamasszának sűrű palac... |
2008-12-01 23:30:51 |
|
|
|
|
|
|
... felét egy serpenyőbe tesszük, megszórjuk a liszttel, majd addig melegítjük, amíg forrni, bugyborékolni nem kezd. Ekkor hozzáadjuk a csirkelevest, 2-3 percig összeforraljuk, majd belecsurgatjuk a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, s félre tesszük.
A maradék vajat egy teflonos serpenyőben felhevítjük, s megpároljuk benne a hagymát, a zellert és a répát, kicsit később hozzáadjuk az áz... |
2008-11-29 17:16:59 |
|
|
|
|