Belépés
x
... csipetnyi sóval a tojásfehérjét keményre felverjük.A túrót simára törjük és összekeverjük a többi hozzávalóval,végül a keményre vert tojásfehérjét hozzákeverjük.Ezt a masszát a golyók közé csurgatjuk.Jól előmelegitett sütőben sütjük.Tetejére porcukrot,vagy kakaómázt teszünk.
#76
2008. november 19. 13:39
Válaszolj!






...
2014-05-24 19:26:39
Citromos csirkeleves - görög r
... majd hozzáadjuk a rizst, megborsozzuk, és együtt tovább pirítjuk, majd felöntjük vízzel.
Míg a leves fő, elkészítjük a citromos mártást a következőképpen: A tojások sárgájához csurgatjuk a 2 citrom levét, és jól összekeverjük. A forrásban lévő levesbe beleöntjük a citromos mártást, hagyjuk egyet rottyanni és máris elkészült a finom mediterrán leves, amelynél érdemes vigyázni...
2011-01-01 15:27:40
Ilona somlói galuskája
... kakaópor (szerencsi vagy holland)
1 l tej
tejszínhab az adagokra

=Piskóta készítése:
A 10 tyúktojást megmossuk, feltörjük és kettévesszük. Egy keverőtálba csurgatjuk a fehérjét, egy kis tálkába a sárgáját.
A tojásfehérjéhez hozzátesszük a kristálycukrot és kemény habot verünk belőle. Egy tálba teszünk 20 csapott evőkanál lisztet, ho...
2010-10-28 05:11:36
Krémek sütikhez, édes mártások
... ostyatöltéshez
...........................

Négy tojássárgáját 14 dkg cukorral, 14 dkg vajjal jól elkeverünk, majd
beleteszünk 14 dkg apróra tört - de nem darált - diót. Tizennégy dkg
cukrot világosra pirítunk, a krémbe csurgatjuk, és egy-két percig
erősen keverjük, az edényt gyenge tûzre téve. Ha a krém félig kihûlt,
két ostyalap ...
2010-10-25 19:32:15
Citromos csirkeleves - görög r
... majd hozzáadjuk a rizst, megborsozzuk, és együtt tovább pirítjuk, majd felöntjük vízzel.
Míg a leves fő, elkészítjük a citromos mártást a következőképpen: A tojások sárgájához csurgatjuk a 2 citrom levét, és jól összekeverjük. A forrásban lévő levesbe beleöntjük a citromos mártást, hagyjuk egyet rottyanni és máris elkészült a finom mediterrán leves, amelynél érdemes vigyázni...
2010-09-06 06:04:46
Disznótoros ételek
... sör, 3-4 evőkanál liszt, 1 gerezd fokhagyma, olaj a sütéshez, só.
A letisztított és szőrétől leégetett csülköt a kuktában, betéten 1,5 dl sós vízben puhára főzzük, majd levétől lecsurgatjuk. Ha langyosra hűlt, két centis csíkokra vagdaljuk. A tojást a sörrel habosra verjük, hozzákeverjük a lisztet, kevés sót és a tisztított, szétzúzott fokhagymát. A tésztamasszának sűrű palac...
2008-12-01 23:30:51
Fõételek
... felét egy serpenyőbe tesszük, megszórjuk a liszttel, majd addig melegítjük, amíg forrni, bugyborékolni nem kezd. Ekkor hozzáadjuk a csirkelevest, 2-3 percig összeforraljuk, majd belecsurgatjuk a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, s félre tesszük.
A maradék vajat egy teflonos serpenyőben felhevítjük, s megpároljuk benne a hagymát, a zellert és a répát, kicsit később hozzáadjuk az áz...
2008-11-29 17:16:59
1 
Címkék: tojásfehérjét keményre, túrót simára, többi hozzávalóval, keményre vert, golyók közé, citromos mártást, tojások sárgájához, forrásban lévő, finom mediterrán, tojásfehérjéhez hozzátesszük, tálba teszünk, krémbe csurgatjuk, edényt gyenge, krém félig, sörrel habosra, tésztamasszának sűrű, serpenyőbe tesszük, maradék vajat, teflonos serpenyőben, tojásfehérjéhez, következőképpen, tésztamasszának, kristálycukrot, összeforraljuk, ostyatöltéshez, belecsurgatjuk, összekeverjük, bugyborékolni, tojásfehérjét, hozzákeverjük, tojássárgáját, előmelegitett, lecsurgatjuk, letisztított, kettévesszük, megborsozzuk, hozzávalóval, csirkelevest, hozzátesszük, beleteszünk, elkészítjük, csirkeleves, disznótoros, serpenyőben, megpároljuk, felhevítjük, beleöntjük, tejszínhab, szétzúzott, tisztított, mediterrán, hozzáadjuk, csurgatjuk, sárgájához, megszórjuk, fokhagymát, elkeverünk, melegítjük, tyúktojást, serpenyőbe, világosra, fokhagyma, tizennégy, készítése, forrásban, felöntjük, elkészült, megmossuk, rottyanni, szerencsi, galuskája,
© 2013 TVN.HU Kft.