|
|
|
... 1 egész tojással, 1/4 kg lágy passzírozott krumpli-péppel, 1 egész Váncza-sütőporral, késhegynyi borssal, sóval és szükség szerint kevés tejföllel összegyúrunk. Hatszor nyújtjuk és hajtogatjuk. Legvégül ujjnyi vastagra nyújtjuk, pogácsavágóval kiszúrjuk és tetejét tojással megkenve, gyengén borssal megszórjuk. Szép barnára sütjük.
------------------------------------ --------... |
2014-06-13 17:21:33 |
|
|
|
|
|
|
... kivételével az összes hozzávalót összegyúrjuk, viszonylag kemény tésztává. Duplájára kelesztjük.
Ha megkelt kinyújtjuk, megkenjük a margarin negyedével, kicsit megsózzuk, összehajtogatjuk, 15 percet pihentetjük. Újra kinyújtjuk, következik egy újabb negyed margarin, sózás, hajtogatás, pihentetés.
A hajtogatást még kétszer megismételjük, míg az összes margarin el nem f... |
|
2014-06-13 17:10:18 |
|
|
|
|
|
|
... 1 evőkanál ecettel, ízlés szerinti sóval, 1 kanál zsírral, tejben felfottatott élesztővel rétestésztát készítünk.
Kinyújtjuk, és rákenünk 50 dkg tepertőt. 30 percenként 3-szor hajtogatjuk, közben meleg helyen pihentetjük. Az utolsó pihentetés után kinyújtjuk, késsel berácsozzuk, tetejét tojással megkenjük, forró sütőben sütjük.
#229
2009. március 31. 15:32
... |
2014-06-07 12:41:51 |
|
|
|
|
|
|
... sajtszósz(Knorr szószpor) só.
A hozzávalókat szárazon összekeverjük(az élesztőt nem kell felfuttatni) és 2 dl tejföllel, 1 dl tejjel jól kidolgozzuk. Sütés előtt fél óránként 3-szor hajtogatjuk.
Nagyon finom. JÓ ÉTVÁGYAT!
#1678
2009. január 26. 18:15
Válaszolj!
Wágner Éva [Éva]
1676: ... |
|
2014-02-07 21:22:42 |
|
|
|
|
|
|
... liszt
30 dkg áttört burgonya
2 dl tej
10 dkg zsír
3 dkg élesztő
1 tojás
Keményre összegyúrjuk, majd meleg helyen megkelesztjük. Kinyújtjuk, és összehajtogatjuk kétszer egymás után. Utána ujjnyi vastagra kinyújtjuk, tetejét megvagdossuk, kiszaggatjuk, tojással bekenjük, sütjük.
#1868
2009. március 29. 15:24
Válaszolj!
... |
|
2013-12-23 09:29:35 |
|
|
|
|
|
|
Greguss Sándor (1954-)
haikui
Haiku ébredésre
A kerítés roncsai, Magvető, Budapest, 1982, 35. oldal
éj puha bőrén
felszakadt vérző sebhely
hajnali arcom
Egy haiku föltárása
Árnyékbirodalom, Magvető, Budapest, 1986, 18. oldal
(Yosa Buson ver... |
2012-05-14 22:25:34 |
|
|
|
|
|
|
... beletesszük a tojást, a tejfölt és a sót, jól összedolgozzuk. Téglalap alakúra kinyújtjuk, megszórjuk kb. 5-8 dkg sajttal, összehajtjuk, és hagyjuk kelni 20 percig. Újra kinyújtjuk, és újra hajtogatjuk, megint 20 percig kelesztjük, és megismételjük a hajtogatást, megint 20 percig hagyjuk kelni, közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tepsit kikenjük zsiradékkal pl. sütőmargarinn... |
2011-09-25 10:25:08 |
|
|
|
|
|
|
... vaníliás porcukorral eldolgozott tojássárgájával elkeverünk. Óvatosan eldolgozzuk a tojások fel- vert habjával. Az édes tésztából sütött palacsintákat megtöltjük ezzel és táska formára hajtogatjuk.
A töltött palacsintákat lisztbe, felvert tojásba forgatjuk. Bő, forró zsiradékban kisütjük. Jól lecsepegtetjük, vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.
Roquefortos palacsin... |
2011-03-14 09:46:11 |
|
|
|
|
|
|
... hogy jó könnyű tésztát kapjunk. (kb. összesen 80 dkg szükséges) A jól összegyúrt tésztát 20 percig pihentetjük, utána kinyújtjuk megszórjuk a reszelt sajt 1/3-ad részével, és a tésztát hajtogatjuk. 20 perc pihentetés után a tésztát újra kinyújtjuk, megszórjuk a reszelt sajt 1/3-ad részével, és a tésztát hajtogatjuk. 20 perc pihentetés után újra kinyújtjuk, szaggatjuk, tojással meg... |
2011-03-10 19:56:45 |
|
|
|
|
|
|
... dkg margarin, 15 dkg reszelt sajt, 1-2 dkg élesztő 2 evőkanál tejben megfuttatva, 1 tojássárgája, 2 teáskanál só, 2 evőkanál tejföl.
A hozzávalókat összedolgozzuk. Kinyújtjuk, hajtogatjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
SÓS PEREC
Hozzávalók: 22 dkg liszt,10 dkg margarin,1 tojás,2-3 evőkanál tejföl, 0,5 dkg élesztő, só.
A lisztben elmorzsáljuk a margarint, ... |
2011-03-09 07:20:31 |
|
|
|
|