|
|
|
Almás csirkefasírt
Hozzávalók (3-4 személyre):
30 dkg csirkemellfilé
20 dkg alma
1,5 zsemle
1 tojás
1 kisebb vöröshagyma
olaj
zsemlemorzsa
tej
borsikafű
só
A csirkét daráld le, az almát gyaluld szálasra, a hagymát vágd apróra. A zsemlét áztasd tejbe és csavard ki. A ledarált húshoz keverd hozzá az almát, a hag... |
2008-11-29 20:06:28 |
|
|
|
|
|
|
... vaníliás cukor, 1 citrom lereszelt héja,
1 tojás, 200 g hideg vaj vagy margarin; a töltelékhez: 175 g vörös ribizlilekvár;
a megszóráshoz: 2 evőkanál porcukor.
Halmozzuk a lisztet a cukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal együtt gyúródeszkára. A közepébe helyezzük a tojást. A kis darabokra szabdalt vajat vagy margarint rakjuk a kis halom köré... |
|
2008-11-29 17:19:52 |
|
|
|
|
|
|
... Megsózzuk, lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, és bőséges, nem túl forró zsírban világospirosra sütjük. A zsírból kivéve azonnal, forrón tálaljuk. Tálpapírra középre halmozzuk a zsírban sült vagy petrezselymes újburgonyát, és erre rendezzük a rántott csirkét. Rántott petrezselyemzölddel díszítjük.
Fejes-, uborka- vagy egyéb hozzáillő salátával tá... |
2008-11-29 17:16:59 |
|
|
|
|
|
|
... Megsózzuk, lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, és bőséges, nem túl forró zsírban világospirosra sütjük. A zsírból kivéve azonnal, forrón tálaljuk. Tálpapírra középre halmozzuk a zsírban sült vagy petrezselymes újburgonyát, és erre rendezzük a rántott csirkét. Rántott petrezselyemzölddel díszítjük.
Fejes-, uborka- vagy egyéb hozzáillő salátával tá... |
|
2008-11-27 20:27:20 |
|
|
|
|
|
|
... csirkemellfiléket kettévágjuk, az így kapott 4 szeletet széthajtjuk (ha kell, kicsit belevágunk) és nagyon enyhén besózzuk. A tölteléket 4 részre osztjuk és a szétnyitott csirkeszeletekre halmozzuk. Összetekerjük és a vékony bacon szeletekbe csavarjuk.
Rámával vastagon kikent tûzálló tálba egymás mellé fektetjük, fóliával lefedjük és kb. 1 órát sütjük. A fóliát lev... |
|
2008-08-04 18:56:53 |
|
|
|
|