|
|
|
... munkahely, iskola, ház, autó, mobiltelefon. A homok pedig a jelentéktelen dolgokat jelöli. Mi ebből a tanulság?
Az, hogy ha előbb a homokot töltjük az üvegbe, és folyamatosan azt halmozzuk fel, akkor a többi dolognak már nem jut hely. Ezért szeressük egymást, törődjünk családtagjainkkal, látogassuk meg nagymamánkat, menjünk el rendszeresen az egészségügyi szűrővizsgálat... |
2017-11-26 17:00:48 |
|
|
|
|
|
|
... kicsit beolajozzuk, ráfektetjük a szeleteket, és oldalanként 5-5 percig sütjük. A fejes salátát, az uborkát, a lilahagymát, a paprikát és a paradicsomot felvágjuk, a zöldségeket egy tálba halmozzuk, meglocsoljuk egy kevés citromlével, és pihenni hagyjuk. Elkészítjük az öntetet: két tojássárgáját összeturmixoljuk a finomra zúzott fokhagymával meg egy fél citrom levével. Közben aprá... |
|
2014-06-13 17:10:18 |
|
|
|
|
|
|
...-
Juhászné Szunyogh Mária [Mar...
ALMAHÉJTEA
Elkészítése: hámozzunk meg 2 db almát és a héját dobjuk bele 1/2 liter forró vízbe. Fedjük le, és hagyjuk állni kb. 15 percig. Ízesíthetjük barnacukorral, nádcukorral, mézzel, de ihatjuk magában is.
Az áztatás során az almahéj felpuhul, így könnyebben lehet elrágcsálni.... |
2014-05-28 10:28:11 |
|
|
|
|
|
|
... pulykamellet, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg a fűszerekkel.
A befűszerezett hús közepére tegyük rá a szeletelt sajtot, és fedjük be a sonkaszeletekkel, majd halmozzuk rá a lecsepegtettet aszalt szilvát.
Ezután a fólia segítségével tekerjük fel a húst, mint a bejglit.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg egy ... |
|
2013-12-11 20:20:25 |
|
|
|
|
|
|
... lássunk is.A négy gyakorlatnál ne feledkezzünk meg az alábbiakról: - Spontán megfigyelésről van szó, tehát ne csapjuk be magunkat előzetesszemrevételezéssel; - Ne halmozzuk a gyakorlatokat. Egy-egy gyakorlatot maximum kétszer végezzünk el egy napon, több órás szünet után. - Tartsuk be a gyakorlatok felépítését, egymásutániságát. Egy napon csak egyféle g... |
|
2012-06-07 08:31:41 |
|
|
|
|
|
|
... cikkekre daraboljuk. Keverőedénybe tesszük, és sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel fűszerezzük, majd meglocsoljuk az olívaolajjal. Lazán átforgatjuk, és frissen, ízlésesen, tányérra halmozzuk. Meglocsoljuk a majonézzel, majd petrezselyemmel díszítjük. Kínálhatunk mellé friss péksüteményt.
#582
2009. április 24. 12:32
Válaszolj!
Üzenet törlése |... |
2011-03-14 09:46:11 |
|
|
|
|
|
|
... csak annyira, hogy szaftos maradjon.
Frissen, sült burgonyával, esetleg rizzsel (és idény szerint kovászos uborkával, vegyes savanyúsággal, vagy salátával) tálaljuk, a hússzeletre halmozzuk a ropogósra sült hagymát.
... |
2011-02-13 18:18:49 |
|
|
|
|
|
|
... pici vízzel és néhány percig forraljuk. /pörköltalapot készítünk/
Ha kész, elkeverjük 1 dl tejföllel.
A krumplit meghámozzuk, cikkekre vágjuk, megsózzuk és a római tálba halmozzuk.
Tetejére simítjuk a pörköltalapot és rákarikázzuk a szeletekre vágott kolbászt.
Az egészre rákenjük a maradék tejfölt, befedjük és hideg sütőbe tesszük.
180 fo... |
2010-09-16 20:56:42 |
|
|
|
|
|
|
... tejjel öntsük fel és kevergetve főzzük sűrűre. Fűszerezzük, és jól sózzuk - jobban, mint kívánnánk -, mert ez adja majd a sós íz jó részét az ételhez.
Vegyük ki a burgonyát a sütőből, halmozzuk rá a spenótot, fektessük rá a halfiléket (az enyém még ekkor is jeges volt), majd öntsük nyakon a szósszal. Szórjuk meg reszelt sajttal, toljuk vissza a sütőbe és addig süssük, amíg a ... |
2010-08-11 15:20:27 |
|
|
|
|
|
|
... réteslapot nedves konyharuhán kiterítjük, óvatosan lapokra szedjük. A lapokat egyesével, ecsettel vékonyan megkenjük olajjal, és 2-3 lapot egymásra fektetünk.
5. Az egyik szélére halmozzuk a töltelék 1/3 részét, megszórjuk egy kevés búzadarával, hogy a tök esetleges levét megfogja. Így nem ázik el a rétesünk.
6. Konyharuha segítségével óvatosan feltekerjük.
... |
2010-07-01 22:47:52 |
|
|
|
|