Belépés
Tojásfestési tippek
... ragasztóval, ahol körbeért, vágjuk le.
Hat-nyolc csík elég lesz a szép, egyenletes mintához. A legsötétebbnek szánt csíkokkal kezdjük: húzzuk le a ragasztó fóliáját és alaposan nyomkodjuk bele a csillámporba. Ismételjük meg annyiszor, ahány színt szeretnénk, a legvilágosabb csillámport hagyva utoljára.
Ha túl sok csillámpor ragadt a ragasztócsíkra, tiszta, puha ecsettel ...
2018-03-30 16:18:53
A linzer
... sütőedényt kivajazunk vagy kibéleljük sütőpapírral.
A tésztát két részre osztjuk 2/3-1/3 arányban. A nagyobbik tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk kb fél cm vastagra majd a formába nyomkodjuk.
Megkenjük lekvárral és elsimítjuk rajta a diós tölteléket. Vagy megszórjuk dióval, és eloszlatjuk rajta a cukrozott reszelt almát. Attól függően, hogy almás vagy diós sütit készí...
2017-04-02 23:58:20
Ribizli: megéri a munkát!
... az egészbe reszeljük bele egy citrom héját. Kenjünk ki vajjal egy tortaformát, szórjunk rá zsemlemorzsát, majd öntsük rá a csomómentes tésztát, azon pedig egyenletesen terítsük el, és nyomkodjuk bele a ribizliszemeket. Előmelegített sütőben 25-30 percig süssük 180 fokon. Közben a megmaradt tojásfehérjéket verjük kemény habbá a maradék cukorral. Amikor a tészta átsült, a cukros toj...
2015-06-24 22:42:05
Meggyes piskótatekercs
... margarinnal, a maradék cukorral, a likőrrel és a vanília aromával simára keverjük. A krémet egyenletesen a kihűlt piskótalapra simítjuk, végül rászórjuk a meggyet, és kissé a krémbe nyomkodjuk.
Konyharuha segítségével a piskótalapot a hosszanti oldalánál fogva feltekerjük, majd 1 órára hűtőbe tesszük. Végül a roládot szeletekre vágjuk, és mandulás csókkal díszítjük.
...
2015-06-10 21:57:47
x
... Csokiöntet: fél tábla étcsokoládé, 2 ek étolaj
Elkészítés: A piskóta tésztát kb 2x2 cm-res darabokra tépjük, belekeverjük a krémbe. A masszát kb 20 cm-es folpackkal kibélelt keverőtálba nyomkodjuk, és néhány órára hűtőbe tesszük dermedni.
Dermedés után az összeállt masszát egy kerek tortatálcára borítjuk. A tejszínt 2 cs habfixálóval (cukor nem kell hozzá) kemény habbá...
2014-06-13 17:21:33
x
... dkg darált dióbél, kb. 30 dkg cukor, 2 tojás. Lehet bele tenni egy kis rumot is.
Összekeverni, egyet főzni rajta és a kikevert rámához adni.
A tésztát a lisztezett formákba nyomkodjuk vékonyan. Ebből a mennyiségből kb. 200 fél, vagyis 100 db. lesz.
Nagyon kiadós, mutatós és finom. Lakodalmakba is rendszeresen sütöm. Ági
#49
2009. szeptember 24. 17:55|...
2014-06-09 15:52:26
x
... érett bodzabogyót, 30 g szegfűborsot és 60 g gyömbért 1 óra hosszat 50 l vízben főzünk. Fakádba 22 kg cukrot öntünk, majd erre szűrjük át a főzetet, miközben a bogyókat megtörve szitán átnyomkodjuk. 125 g borélesztőt adunk hozzá és 2 napig állni hagyjuk. Átfejtjük hordóba, kotyogóval lezárjuk, két-három naponként megkeverjük a készülő bort a hordó mozgatásával. Ha kiforrott, 2-3 l...
2014-05-28 10:28:11
x
... fektetünk 1 réteg kalácsot,erre aszalt szilvát szórunk,majd meglocsoljuk a vaniliás tejjel.
A rétegezést addig folytatjuk,amíg a hozzávalók elfogynak.
4. a tetejét jól lenyomkodjuk,hogy a massza mindenütt átjárja.
A sütőben 4o-45 perc alatt megsütjük.A formából kivéve,kiborítva,porcukorral meghintjük.
Melegen is,hidegen is kitűnő.
Lázár Albertné Gyula...
2014-05-24 19:26:39
x
... zsemlemorzsa,
kevés liszt,
étolaj,
ízlés szerint őrőlt bors, só.
1. A meghámozott patisszont szálasra legyaluljuk,besózzuk, fél órán át állni hagyjuk.
2. Ezután kinyomkodjuk és a ledarált párizsival, tojással,a borssal az apróra vágott és megpárolt vöröshagymával összedolgozzuk.
3. Ha lágy anyagút kapunk, akkor zsemlemorzsával dúsitjuk.
4...
2011-09-25 10:25:08
Receptek az egészségre
... kevergetés közben felfőzzük. Vigyázzunk, hamar kifuthat! Ha felforrt, gyenge lángon 10-15 percig főni hagyjuk. Pamutkendőn átszûrjük. Ha a massza kihûlt, jól kinyomkodjuk. A kész szójatej a fazékban van, ha jeges vízbe helyezve hirtelen lehûtjük, 4 napig eltartható hûtőszekrényben. Lásd még: Szójatermékek.

Almasavó

Alma...
2011-03-23 21:43:45
1 2 3 4 5 
Címkék: Lázár Albertné Gyula, legsötétebbnek szánt, ragasztó fóliáját, legvilágosabb csillámport, nagyobbik tésztát, formába nyomkodjuk, diós tölteléket, cukrozott reszelt, egészbe reszeljük, citrom héját, csomómentes tésztát, megmaradt tojásfehérjéket, maradék cukorral, tészta átsült, vanília aromával, krémet egyenletesen, kihűlt piskótalapra, krémbe nyomkodjuk, hosszanti oldalánál, roládot szeletekre, piskóta tésztát, összeállt masszát, kerek tortatálcára, kikevert rámához, lisztezett formákba, bogyókat megtörve, készülő bort, hordó mozgatásával, vaniliás tejjel, rétegezést addig, hozzávalók elfogynak, massza mindenütt, sütőben 4o-45, formából kivéve, meghámozott patisszont, ledarált párizsival, apróra vágott, massza kih&#251, kész szójatej, ribizliszemeket, zsemlemorzsával, tojásfehérjéket, ragasztócsíkra, összedolgozzuk, legsötétebbnek, piskótatekercs, vöröshagymával, zsemlemorzsát, szójatermékek, legvilágosabb, előmelegített, zsemlemorzsa, mozgatásával, lenyomkodjuk, piskótalapra, csillámporba,
© 2013 TVN.HU Kft.