Regisztráció  Belépés
MNB: az erősödő belső kereslet importhatása csökkentette a fizetési mérleg többletét
...
A harmadik negyedévben a folyó fizetési mérleg többlete a GDP 3,9 százalékát tette ki, ami továbbra is jelentősen meghaladja a régiós országokban tapasztalható értéket, a külső finanszírozási képesség pedig a GDP 5,2 százalékára mérséklődött. Az előző, tavalyi második negyedévben a folyó mérleg GDP-arányos többlete 4,8 a finanszírozási képesség 6,0 százalékos volt.
Az MN...
2018-01-04 12:32:46
Évértékelő - A politikai alkuk kockázatait, a román-magyar viszony sérülékenységét mutatta meg az erdélyi magya
...
Az RMDSZ a 2016 decemberében hatalomra jutott baloldali-liberális kormánykoalíció parlamenti támogatásáról írt alá megállapodást, mert a hatalomtól remélte a kisebbségi jogok bővítését. Miközben a jogok bővítésében csak parányi lépést sikerült tennie, a szövetségpresztízsveszteséget szenvedett el amiatt, hogy támogatta a koalíció erősen vitatott döntéseit.
Az együttműkö...
2017-12-29 07:10:56
MNB: erős maradt a hazai bankrendszer sokkellenálló képessége
...
Oláh Zsolt, az MNB főosztályvezetője elmondta: idén markánsan élénkült a magyarországi hitelezés és az ingatlanpiac. A jegybank elemzői szerint a gazdaság fundamentumaihoz képest nem figyelhető meg túlzott áremelkedés a lakásárakban.
2017-ben is kiugró jövedelmezőség jellemzi a hazai bankokat, döntően egyszeri, nem fenntartható tételek miatt. A banki eredmények hosszú tá...
2017-11-29 14:03:10
Moody's: jelentősen csökkent a magyar gazdaság külső sérülékenysége
...
A nemzetközi hitelminősítő tanulmánya szerint Magyarország államadós-profiljának alátámasztó tényezői között van emellett a viszonylag sok lábon álló gazdaság, és a magyar kormány elkötelezettsége a prudens költségvetési politika mellett.
A Moody's szerint besorolási korlátot jelent ugyanakkor a magyar közadósság-ráta, amely még mindig számottevően meghaladja a cég által...
2017-11-16 23:22:24
Hitelminősítés - Pozitívra javította a magyar államadós-osztályzat kilátását a Fitch Ratings
...
A magyar szuverén besorolás kilátása így már két hitelminősítőnél pozitív: augusztusban a Standard & Poor's is pozitív kilátást adott Magyarországnak.
A harmadik nagy nemzetközi hitelminősítő, a Moody's Investors Service továbbra is stabil kilátást tart érvényben a magyar államadósság-kötelezettségek osztályzatára.
A Fitch péntek esti londoni bejelentésével befejező...
2017-11-10 23:33:51
Hitelminősítés - Elemzők: a következő lépés a felminősítés
... minimálbér-emelés és a munkaerő-piaci szűkösség miatti gyors bérnövekedés az inflációban fokozatosan megjelenik, de az "a jövőben is kezelhető mértékű marad".
A magyar gazdaság pénzügyi sérülékenysége számottevő mértékben mérséklődött az elmúlt időszakban, az államadósság finanszírozásában csökkent a külföldiek szerepe - hívta fel a figyelmet a Raiffeisen elemzője, arra is k...
2017-11-10 23:03:47
Barcza György: a 2010 utáni gazdaságpolitika az adósságkezelést is átalakította
... a válságkezelést.
Balogh László szerint a sikert az fémjelzi, hogy a gazdasági növekedés fenntarthatóvá vált, miközben a fiskális politika is fegyelmezett maradt, az ország sérülékenysége pedig jelentős mértékben csökkent.
Melanie Seymour, a BlackRock Alapkezelő Budapest ügyvezető igazgatója a konferencián a világ legnagyobb alapkezelőjének számító társaság magyarorszá...
2017-11-06 17:54:01
Krónika 6. rész (vitanap)
... ez mintegy 200 ezer ...
2017-11-06 17:23:41
A Duna is főszereplője volt a Rómában tartott nemzetközi Víz és Klíma csúcstalálkozónak
...
A világ harmincöt nagy vízgyűjtő területű folyójával és tavával rendelkező több mint száz ország vízgazdálkodási szakemberei a három napos találkozón az éghajlatváltozás hatásait vizsgálták a álk...
2017-10-25 19:03:48
Hitelminősítés - Nem vizsgálta Magyarország adósosztályzatát a Moody's
...
A hitelminősítő listáján Magyarország adósosztályzata így továbbra is befektetési ajánlású "Baa3", stabil kilátással.
A cég által érvényben tartott magyar szuverén besorolás a befektetésre ajánlott kategória alapszintje, és azonos a másik két nagy hitelminősítő, a Standard & Poor's és a Fitch Ratings "BBB mínusz" szintű magyar államadós-osztályzatával.
A Moody's az ...
2017-10-20 23:34:22
1 2 3 .........29 30 .....44 45 ....57 58 59 
Címkék: Fitch Ratings, Barcza György, Oláh Zsolt, Investors Service, Balogh László, Melanie Seymour, BlackRock Alapkezelő Budapest, erősödő belső, fizetési mérleg, politikai alkuk, román-magyar viszony, erdélyi magya, hazai bankrendszer, magyar gazdaság, következő lépés, 2010 utáni, harmadik negyedévben, folyó fizetési, régiós országokban, külső finanszírozási, folyó mérleg, finanszírozási képesség, 2016 decemberében, hatalomtól remélte, kisebbségi jogok, jogok bővítésében, koalíció erősen, magyarországi hitelezés, jegybank elemzői, gazdaság fundamentumaihoz, hazai bankokat, banki eredmények, nemzetközi hitelminősítő, magyar kormány, prudens költségvetési, magyar közadósság-ráta, magyar szuverén, harmadik nagy, munkaerő-piaci szűkösség, inflációban fokozatosan, elmúlt időszakban, államadósság finanszírozásában, külföldiek szerepe, gazdasági növekedés, fiskális politika, ország sérülékenysége, világ legnagyobb, világ harmincöt, három napos, éghajlatváltozás hatásait, hitelminősítő listáján, befektetésre ajánlott,
© 2013 TVN.HU Kft.