Regisztráció  Belépés
A Pénzügykutató Zrt. 3,9 százalékra javította idei növekedési előrejelzését
...
Várhegyi Éva, a Pénzügykutató Zrt. tudományos tanácsadója a cég szerdai sajtótájékoztatóján rámutatott: a 4 százalék körüli lendület európai viszonylatban is jó, az eurózónában 2,2, Németországban 2,3 százalékos növekedést jeleznek előre.
Közölte, a növekedést az alapvetően kedvező világgazdasági környezet mellett az uniós források gyorsított felhasználása, illetve megel...
2018-03-21 12:52:40
Német kormányalakítás - Német külügyminiszter: nem sodródhat szét még inkább Európa nyugati és keleti része
... "eróziója sokkal mélyebbre hatol, mint ahogy néhány éve lehetségesnek tartottuk", ezért most már természetesnek hitt dolgokat is meg kell védeni és "be kell bizonyítani, hogy minden sérülékenysége mellett továbbra is a nyitott társadalom a legjobb alap a békéhez, az emberi jogokhoz, a jóléthez és a fejlődéshez" - mondta a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) politikusa.
Soha nem...
2018-03-14 19:12:51
ÁSZ: a monetáris politika kedvez a költségvetésnek, de fel kell készülni a kockázatokra
...
A kedden nyilvánosságra hozott elemzésében az ÁSZ megállapította,hogy a monetáris politika a vizsgált időszakban kedvező hatással volt az államadósság finanszírozási költségeinek csökkenésére, azon keresztül a költségvetési egyenleg és az államadósság alakulására, melyek révén a költségvetési kockázatokat is csökkentette.
Az MNB eredményét azalapkamat, a forintárfolyam,...
2018-02-06 11:51:36
Klímaváltozással kapcsolatos kutatásokra nyert el támogatást a nemzeti agrárkutató
...
A NAIK az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében ismertette: hat kutatóintézet 19 telephelyén folyik a kutatás, amelynek költségeire 100 százalékos támogatást kaptak.
A tájékoztatás szerint a kutatók a növénytermesztési rendszerek klímaváltozásnak való kitettségét, érzékenységét, sérülékenységét, valamint adaptációs lehetőségeit vizsgálják. A projekt nemcsak egy-e...
2018-02-01 13:02:47
MNB: az erősödő belső kereslet importhatása csökkentette a fizetési mérleg többletét
...
A harmadik negyedévben a folyó fizetési mérleg többlete a GDP 3,9 százalékát tette ki, ami továbbra is jelentősen meghaladja a régiós országokban tapasztalható értéket, a külső finanszírozási képesség pedig a GDP 5,2 százalékára mérséklődött. Az előző, tavalyi második negyedévben a folyó mérleg GDP-arányos többlete 4,8 a finanszírozási képesség 6,0 százalékos volt.
Az MN...
2018-01-04 12:32:46
Évértékelő - A politikai alkuk kockázatait, a román-magyar viszony sérülékenységét mutatta meg az erdélyi magya
...
Az RMDSZ a 2016 decemberében hatalomra jutott baloldali-liberális kormánykoalíció parlamenti támogatásáról írt alá megállapodást, mert a hatalomtól remélte a kisebbségi jogok bővítését. Miközben a jogok bővítésében csak parányi lépést sikerült tennie, a szövetségpresztízsveszteséget szenvedett el amiatt, hogy támogatta a koalíció erősen vitatott döntéseit.
Az együttműkö...
2017-12-29 07:10:56
MNB: erős maradt a hazai bankrendszer sokkellenálló képessége
...
Oláh Zsolt, az MNB főosztályvezetője elmondta: idén markánsan élénkült a magyarországi hitelezés és az ingatlanpiac. A jegybank elemzői szerint a gazdaság fundamentumaihoz képest nem figyelhető meg túlzott áremelkedés a lakásárakban.
2017-ben is kiugró jövedelmezőség jellemzi a hazai bankokat, döntően egyszeri, nem fenntartható tételek miatt. A banki eredmények hosszú tá...
2017-11-29 14:03:10
Moody's: jelentősen csökkent a magyar gazdaság külső sérülékenysége
...
A nemzetközi hitelminősítő tanulmánya szerint Magyarország államadós-profiljának alátámasztó tényezői között van emellett a viszonylag sok lábon álló gazdaság, és a magyar kormány elkötelezettsége a prudens költségvetési politika mellett.
A Moody's szerint besorolási korlátot jelent ugyanakkor a magyar közadósság-ráta, amely még mindig számottevően meghaladja a cég által...
2017-11-16 23:22:24
Hitelminősítés - Pozitívra javította a magyar államadós-osztályzat kilátását a Fitch Ratings
...
A magyar szuverén besorolás kilátása így már két hitelminősítőnél pozitív: augusztusban a Standard & Poor's is pozitív kilátást adott Magyarországnak.
A harmadik nagy nemzetközi hitelminősítő, a Moody's Investors Service továbbra is stabil kilátást tart érvényben a magyar államadósság-kötelezettségek osztályzatára.
A Fitch péntek esti londoni bejelentésével befejező...
2017-11-10 23:33:51
Hitelminősítés - Elemzők: a következő lépés a felminősítés
... minimálbér-emelés és a munkaerő-piaci szűkösség miatti gyors bérnövekedés az inflációban fokozatosan megjelenik, de az "a jövőben is kezelhető mértékű marad".
A magyar gazdaság pénzügyi sérülékenysége számottevő mértékben mérséklődött az elmúlt időszakban, az államadósság finanszírozásában csökkent a külföldiek szerepe - hívta fel a figyelmet a Raiffeisen elemzője, arra is k...
2017-11-10 23:03:47
1 2 3 .........29 30 .....44 45 ....58 59 60 
Címkék: Pénzügykutató Zrt, Fitch Ratings, Várhegyi Éva, Német Szociáldemokrata Párt, Oláh Zsolt, Investors Service, monetáris politika, nemzeti agrárkutató, erősödő belső, fizetési mérleg, politikai alkuk, román-magyar viszony, erdélyi magya, hazai bankrendszer, magyar gazdaság, következő lépés, alapvetően kedvező, uniós források, nyitott társadalom, legjobb alap, emberi jogokhoz, kedden nyilvánosságra, vizsgált időszakban, államadósság finanszírozási, költségvetési egyenleg, államadósság alakulására, költségvetési kockázatokat, tájékoztatás szerint, növénytermesztési rendszerek, projekt nemcsak, harmadik negyedévben, folyó fizetési, régiós országokban, külső finanszírozási, folyó mérleg, finanszírozási képesség, 2016 decemberében, hatalomtól remélte, kisebbségi jogok, jogok bővítésében, koalíció erősen, magyarországi hitelezés, jegybank elemzői, gazdaság fundamentumaihoz, hazai bankokat, banki eredmények, nemzetközi hitelminősítő, magyar kormány, prudens költségvetési, magyar közadósság-ráta,
© 2013 TVN.HU Kft.