Regisztráció  Belépés
Koronázási csirke
... evőkanál vízzel felengedjük, és felforraljuk. Cukorral, sóval, őrölt borssal meg a citromszeletekkel fűszerezzük. 5-10 percig forraljuk, majd a chutneyt vagy dzsemet is belekeverjük. Sűrű szűrőn áttörjük, és kihűtjük.

3. A majonézt apránként a hideg mártásba keverjük, és a tejszínhabot meg a csirkedarabokat beleforgatjuk. Karikákra vágott újhagymával megszórva tálaljuk....
2018-01-19 15:22:54
Rrecept makacs köhögés, asztma és tüdőbetegségek ellen
... csökken. Hagyjuk egy keveset hűlni, majd csavarjuk hozzá a citrom levét, és, amikor már szinte hideg, keverjük bele a mézet.

Tegyük félre, és hagyjuk állni másnapig, ezután egy sűrű szűrőn préseljük át, és a levet tegyük jól záródó üvegbe.

Adagolás:

Minden étkezése előtt és után együnk belőle egy-egy nagy evőkanállal, míg érezzük, hogy a tüdő jobba...
2018-01-10 08:44:16
A kellemes fűszerezésű, krémes állagú almavaj Angliában hódí
... részeket és a magházat távolítsd el. Rakd egy lábosba, önts rá annyi vizet, amennyi ellepi, majd főzd puhára 20-25 perc alatt. Ezt követően pürésítsd botmixerrel, és passzírozd át kis lyukú szűrőn.

Keverd a selymes léhez a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget, a citrom frissen facsart levét és a sót, majd kis lángon főzd 50 percig. Közben kevergesd meg, nehogy leégjen. Am...
2017-10-25 16:57:06
Köhögéscsillapító szirup: így készítse el
... beszerezhetünk.

Szirupkészítés gyógynövény forrázásával

1 literre számítva

A gyógynövényeket (összesen 50 gramm) kb. 5 deciliter vízzel leforrázzuk és fél órát állni hagyjuk, majd finom szűrőn átszűrjük, a fennmaradó növényt alaposan kinyomkodjuk.

Amíg a gyógynövények áznak, 1 kg cukorból 5 dl vízzel sűrű szirupot főzünk, majd a tűzről l...
2017-10-20 08:29:01
Galagonyalekvár
... hogy megcsípje a dér.
Az előkészített galagonyát nagyon alaposan mossuk meg, nyomkodjuk szét, öntsünk fel harmadáig vízzel egy nagyobb lábasban és főzzük puhára.
Egy nagyobb szűrőn fakanál segítségével passzírozzuk át a galagonyát. Sűrű húsa miatt nehézkes a munka, de nagyon megéri a fáradtságot. Az átnyomott gyümölcshöz tegyük hozzá a cukrot és együtt főzzük tovább ál...
2017-10-11 13:43:46
Hideg tejszínes póréhagymaleves (Vichyssoise)
... percig, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak. Ha túl sűrű, még egy kis alaplét, esetleg vizet öntünk hozzá.
A levest botmixerrel vagy turmixgépben pürésítjük, esetleg utána szűrőn átpasszírozzuk, hogy még krémesebb legyen. Végül hozzákeverjük a tejszínt, és a hűtőben hűlni hagyjuk. Fogyasztás előtt adagonként tálkákba vagy tányérokba merjük, és felkarikázott metélőha...
2017-06-29 22:43:37
Amikor 20 magyar katona megfutamított két századnyi románt
A román árulást követően az első világháború új keleti hadszíntere is lehetőséget adott a magyar vitézek remeklésére.



Hadi erényeink öregbítéséhez nagyban hozzájárult az a 100 éve kezdődött, nem mindennapi ütközet, melyben egy maroknyi magyar katonának sikerült visszavernie két teljes román száza...
2017-05-30 20:19:58
Hősök Napja





HŐSÖK NAPJA ...
2017-05-28 20:30:29
Kapros spárgaleves halgombóccal
... levesből a bimbókat, félretesszük, majd eltávolítjuk a vastagabb, fásabb szárrészt is.
A leveshez hozzáadjuk a tejfölt és a tejszínt, majd összeturmixoljuk, végül pedig egy szűrőn átpasszírozzuk, hogy szép selymes legyen. Ezután visszatesszük a levesbe a félretett bimbókat és a halgombócot, majd forráspontig melegítjük, de főzni már nem kell.
Tálaláskor a...
2017-05-08 23:13:01
Puskaporos szaru
Amikor 20 magyar katona megfutamított két századnyi románt

A román árulást követően az első világháború új keleti hadszíntere is lehetőséget adott a magyar vitézek remeklésére.



Hadi erényeink öregbítéséhez nagyban hozzájárult az a 100 éve kezdődött, nem mindenna...
2017-01-17 21:28:43
1 2 3 ...14 15 ..22 23 .28 29 30 
Címkék: Hősök Napja, HŐSÖK NAPJA, kellemes fűszerezésű, citromszeletekkel fűszerezzük, chutneyt vagy, majonézt apránként, hideg mártásba, csirkedarabokat beleforgatjuk, keveset hűlni, citrom levét, sűrű szűrőn, levet tegyük, tüdő jobba, magházat távolítsd, selymes léhez, citrom frissen, fennmaradó növényt, gyógynövények áznak, előkészített galagonyát, nagyobb lábasban, nagyobb szűrőn, átnyomott gyümölcshöz, zöldségek teljesen, levest botmixerrel, hűtőben hűlni, román árulást, első világháború, magyar vitézek, maroknyi magyar, leveshez hozzáadjuk, szűrőn átpasszírozzuk, félretett bimbókat, összeturmixoljuk, szentkoronaradio, fertoszentmiklos, póréhagymaleves, csirkedarabokat, gyógynövényeket, galagonyalekvár, átpasszírozzuk, tüdőbetegségek, szirupkészítés, beszerezhetünk, megfutamított, gyógynövények, beleforgatjuk, hozzákeverjük, öregbítéséhez, felkarikázott, visszatesszük, előkészített, tejszínhabot, passzírozzuk, felforraljuk, halgombóccal, turmixgépben, megemlekezes, félretesszük, kinyomkodjuk, eltávolítjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.