Regisztráció  Belépés
Túrókrémes palacsinta málnaszósszal
... málnaöntethez egy keverőedényben botmixerrel összeturmixoljuk a málnát, a citrom levét, a mentát és a porcukrot. Így is fel lehet használni, de ha valakit zavar, akkor át is lehet passzírozni egy szűrőn, hogy a magok ne kerüljenek bele.
A palacsintákat megtöltjük a túrókrémmel, feltekerjük és a málnaszósszal leöntjük. Friss málnaszemekkel, porcukorral és menta levelek...
2018-07-16 23:57:25
Málnás-mascarponés pohárkrém
... cukor
16 db babapiskóta


Elkészítés

A málnára rászórjuk a cukrot és a balzsamecetet, összekeverjük, majd leturmixoljuk, és átpasszírozzuk egy szűrőn.
A tejszínt felverjük. A mascarponét a cukorral és a vaníliás habosra keverjük, majd beleforgatjuk a tejszínhabot.
Négy fagyi kehely aljára teszünk a krémből, majd ...
2018-06-05 23:34:11
Orjaleves grízgaluskával
... újabb 1 órát főzöm takarékon, gyöngyözve. (Közben kóstolom, ízlésemre utána fűszerezem.)

Amikor minden megpuhult, a tüzet elzárom, pár percet pihentetem a levest, majd sűrű szűrőn átszűröm. A kelkáposztát, a hagymát, a karalábét, a zellert, a zöldpaprikát, a paradicsomot és a zöldséglevelet eltávolítom.

Tálalásnál a tányérokba a zöldséget elosztom a d...
2018-02-10 23:26:19
Burgonyakrémleves pirított gombával
... gombát.
A reszelt sajtot a tejfölbe szórjuk és jól elkeverjük.
A babérlevelet kiszedjük a fazékból. A burgonyát és a zöldségeket botmixerrel összeturmixoljuk, esetleg utána szűrőn átpasszírozzuk. Ha túl sűrű, akkor egy kevés alaplével hígíthatjuk. A felforrósított krémlevest a sajtos tejföllel dúsítjuk, és szükség szerint megsózzuk, megborsozzuk. Végül tá...
2018-02-08 23:44:34
Koronázási csirke
... evőkanál vízzel felengedjük, és felforraljuk. Cukorral, sóval, őrölt borssal meg a citromszeletekkel fűszerezzük. 5-10 percig forraljuk, majd a chutneyt vagy dzsemet is belekeverjük. Sűrű szűrőn áttörjük, és kihűtjük.

3. A majonézt apránként a hideg mártásba keverjük, és a tejszínhabot meg a csirkedarabokat beleforgatjuk. Karikákra vágott újhagymával megszórva tálaljuk....
2018-01-19 15:22:54
Rrecept makacs köhögés, asztma és tüdőbetegségek ellen
... csökken. Hagyjuk egy keveset hűlni, majd csavarjuk hozzá a citrom levét, és, amikor már szinte hideg, keverjük bele a mézet.

Tegyük félre, és hagyjuk állni másnapig, ezután egy sűrű szűrőn préseljük át, és a levet tegyük jól záródó üvegbe.

Adagolás:

Minden étkezése előtt és után együnk belőle egy-egy nagy evőkanállal, míg érezzük, hogy a tüdő jobba...
2018-01-10 08:44:16
A kellemes fűszerezésű, krémes állagú almavaj Angliában hódí
... részeket és a magházat távolítsd el. Rakd egy lábosba, önts rá annyi vizet, amennyi ellepi, majd főzd puhára 20-25 perc alatt. Ezt követően pürésítsd botmixerrel, és passzírozd át kis lyukú szűrőn.

Keverd a selymes léhez a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget, a citrom frissen facsart levét és a sót, majd kis lángon főzd 50 percig. Közben kevergesd meg, nehogy leégjen. Am...
2017-10-25 16:57:06
Köhögéscsillapító szirup: így készítse el
... beszerezhetünk.

Szirupkészítés gyógynövény forrázásával

1 literre számítva

A gyógynövényeket (összesen 50 gramm) kb. 5 deciliter vízzel leforrázzuk és fél órát állni hagyjuk, majd finom szűrőn átszűrjük, a fennmaradó növényt alaposan kinyomkodjuk.

Amíg a gyógynövények áznak, 1 kg cukorból 5 dl vízzel sűrű szirupot főzünk, majd a tűzről l...
2017-10-20 08:29:01
Galagonyalekvár
... hogy megcsípje a dér.
Az előkészített galagonyát nagyon alaposan mossuk meg, nyomkodjuk szét, öntsünk fel harmadáig vízzel egy nagyobb lábasban és főzzük puhára.
Egy nagyobb szűrőn fakanál segítségével passzírozzuk át a galagonyát. Sűrű húsa miatt nehézkes a munka, de nagyon megéri a fáradtságot. Az átnyomott gyümölcshöz tegyük hozzá a cukrot és együtt főzzük tovább ál...
2017-10-11 13:43:46
Hideg tejszínes póréhagymaleves (Vichyssoise)
... percig, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak. Ha túl sűrű, még egy kis alaplét, esetleg vizet öntünk hozzá.
A levest botmixerrel vagy turmixgépben pürésítjük, esetleg utána szűrőn átpasszírozzuk, hogy még krémesebb legyen. Végül hozzákeverjük a tejszínt, és a hűtőben hűlni hagyjuk. Fogyasztás előtt adagonként tálkákba vagy tányérokba merjük, és felkarikázott metélőha...
2017-06-29 22:43:37
1 2 3 ...15 16 .22 23 ..29 30 31 
Címkék: kellemes fűszerezésű, keverőedényben botmixerrel, citrom levét, palacsintákat megtöltjük, málnaszósszal leöntjük, málnára rászórjuk, tejszínt felverjük, vaníliás habosra, tüzet elzárom, zöldséglevelet eltávolítom, zöldséget elosztom, reszelt sajtot, tejfölbe szórjuk, babérlevelet kiszedjük, zöldségeket botmixerrel, kevés alaplével, felforrósított krémlevest, sajtos tejföllel, citromszeletekkel fűszerezzük, chutneyt vagy, majonézt apránként, hideg mártásba, csirkedarabokat beleforgatjuk, keveset hűlni, sűrű szűrőn, levet tegyük, tüdő jobba, magházat távolítsd, selymes léhez, citrom frissen, fennmaradó növényt, gyógynövények áznak, előkészített galagonyát, nagyobb lábasban, nagyobb szűrőn, átnyomott gyümölcshöz, zöldségek teljesen, levest botmixerrel, hűtőben hűlni, összeturmixoljuk, póréhagymaleves, galagonyalekvár, csirkedarabokat, gyógynövényeket, keverőedényben, tüdőbetegségek, grízgaluskával, átpasszírozzuk, szirupkészítés, beszerezhetünk, zöldséglevelet, felforrósított, málnaszemekkel,
© 2013 TVN.HU Kft.