|
|
|
Hozzávalók:
40 dkg száraztészta (én BIO fussilit használtam hozzá)
20-25 dkg sajt (igen-igen, csupán ennyi kell hozzá, ellenben SAJTOT használtam a recepthez és nem gumit....) St. Paulin, Gorgonzola, osztrák -pasztörizálatlan tejből készült- kézműves sajt és valódi parmezán keveréke...
5 dl tej (én BIO tejet használtam hozzá)
1 pohár tejföl (vagy házi legyen vag... |
2018-04-26 10:39:37 |
|
|
|
|
|
|
érdekességek, amikre egy magyar turista felhúzhatja a szemöldökét, akár először -akár sokadszorra jár Párizsban... vagy az is lehet, hogy éppen örömmel tölti el.
Sör. Férfiaknak a legsokkolóbb tényállás: egy korsó sör 8-10 euró között mozog. Az majd 3000 forint. Igen: egy... |
|
2017-11-14 20:35:31 |
|
|
|
|
|
|
...
A Belga Sörmester küldetésének tekinti az osztrák-német alapokon nyugvó magyarországi sörfogyasztási szokások megváltoztatását, de a minőségi borfogyasztók figyelmét is szeretné felhívni a hasonlóan magas minőségű és akár közel azonos alkoholtartalmú belga sörökre - közölték az MTI-vel az eseménysorozat szervezői.
Mint hangsúlyozták, ennek a törekvésnek egyik eszköze a b... |
2017-02-04 13:22:00 |
|
|
|
|
|
|
...
Bárdos Sarolta, a Tokaj Nobilis Szőlőbirtok vezetője a rendezvény csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján felidézte, 2010-ben azért indították el a rendezvényt, hogy bemutassák Bodrogkeresztúrt és az ott élők munkáját.
Mint hangsúlyozta, több más fesztivállal szemben a Mindszent havi mulatságon valóban a bor áll a középpontban, de más kézműves termelők, fotóművészek, sz... |
|
2016-09-22 17:42:45 |
|
|
|
|
|
|
...
A harmadik alkalommal megrendezett verseny szeptember 8-ig tart, az eredményhirdetés szeptember 13-án lesz a Budavári Borfesztiválon - közölte Gábossy Ádám, a rendező Szega Foods Kft. ügyvezetője a verseny hétfői megnyitóján.
A közönség a sajtokat a verseny megnyitójának színhelyén, a Budagyöngye bevásárlóközpontban, valamint a borfesztiválon kóstolhatja meg és adhatja l... |
|
2015-08-24 13:35:55 |
|
|
|
|
|
|
Megunhatatlan olasz ízek
Pizza, pasta, tiramisu. Általában ezek jutnak először eszünkbe az olasz konyháról. Ám ennek az országnak a konyhája ennél sokkal gazdagabb és sokkalta árnyaltabb.
Pizza, a kihagyhatatlan
Kezdjük például a pizzával. Megfigyelhető, hogy az olasz pizza annál jobb, minél délebbre utazik az ember. Az északi régióban is ki lehe... |
2014-10-10 22:45:58 |
|
|
|
|
|
|
...-
Hegedüsné Erzsi [Böbe]
BURGONYÁS LÁNGOS
(18-20 db.)
HOZZÁVALÓK:
1 kg liszt,
30-40 gr. burgonyapüré pehely,
7-8 dl. viz,
30 gr. élesztő,
30 gr. só,
20 gr. cukor.
Az élesztőt felfuttatjuk 1,5 dl cukros vizben. Közben a burgonyapelyhet feloldjuk a maradék langy... |
2014-02-07 21:22:42 |
|
|
|
|
|
|
...
A SZEGA Nemzetek Sajtversenye elnevezésű megmérettetésen Belgium, Ciprus, az Egyesült Királyság, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Írország, Lengyelország, Litvánia, Olaszország, Portugália, Szlovákia, Spanyolország és Magyarország egy-egy tradicionálisan nemzeti sajtként számon tartott sajtfajtája vesz részt.
A szakmai zsűri külön is értékel, a közöns... |
2013-09-04 13:33:19 |
|
|
|
|
|
|
...
A program szervezője, Tormási Ákos az MTI-nek kedden elmondta: a garabó a kosárfonók által készített egyfülű szállítóeszköz, amelyet a piacra járók karjukra fűzve hordanak, megpakolva zöldséggel, gyümölccsel. A Kecskemét környéki jellegzetes kosárformát több száz éve használják, általában fűzvesszőből fonják, vásárok, piacok elmaradhatatlan kelléke.
Ez az eszköz a névad... |
2013-05-07 14:33:04 |
|
|
|
|
|
|
...
A mediterrán specialitásokat kínáló Vague d'or étterem a Földközi-tenger partján fekvő Saint-Tropez üdülőhely egyik luxushoteljében, a Résidence de la pinede-ben található, amelynek konyháját 2005 óta irányítja Arnaud Donckele. A zárt klubként működő étterem megkoronázásával 27-re emelkedett a háromcsillagos helyek száma Franciaországban, ahol 82 kétcsillagos és 487 egycsilla... |
2013-02-18 16:33:57 |
|
|
|
|