Belépés
Rántott sajt burgonyával
... ezután a zsemlemorzsába helyezzük és ebben is megforgatjuk.
A panírozott sajtot forró olajban megsütjük. Tálaláskor tányérra helyezzük a sült burgonyát, mellé a rántott sajtkorongokat. Díszítésként paradicsomból és paprikából virágot formázunk.



Megjegyzés
...
2018-03-24 00:33:56
Rántott sajt burgonyával
... ezután a zsemlemorzsába helyezzük és ebben is megforgatjuk.
A panírozott sajtot forró olajban megsütjük. Tálaláskor tányérra helyezzük a sült burgonyát, mellé a rántott sajtkorongokat. Díszítésként paradicsomból és paprikából virágot formázunk.



Megjegyzés
...
2017-07-29 23:21:01
Rántott sajt burgonyával
... ezután a zsemlemorzsába helyezzük és ebben is megforgatjuk.
A panírozott sajtot forró olajban megsütjük. Tálaláskor tányérra helyezzük a sült burgonyát, mellé a rántott sajtkorongokat. Díszítésként paradicsomból és paprikából virágot formázunk.



Megjegyzés
...
2017-07-29 23:20:57
Földrengés - Mario Monti a földrengés sújtotta városokba látogatott
... bankokat, hanem a bajba jutot...
2012-05-22 10:52:05
húsvéti csibék
... többet töltsünk beléjük, mint a nyílás magassága.

A töltött tojásokat tapasszuk a sajtkorongokra.
Egy hegyes késsel kicsit vájjuk ki a szemgödröket. Ez azért kell, mert a tojás fehérjébe nem nagyon lehet belenyomni simán a borsszemeket.
A lyukakba helyezzük bele a borsokat,...
2011-04-09 20:09:37
Diós sajtkorongok
... bontsa ki a fóliából és szeletelje éles késsel 1 cm vastag korongokra.

...
2010-12-12 19:38:41
Petrezselymes sajtkorongok:
...4 személyre:

10 dkg parmezán sajt (lereszelve)
1 evőkanál vágott petrezselyem
1 evőkanál vágott metélőhagyma
1 kiskanál pirospaprika
A hozzávalókat összekeverjük, majd egy tepsiben sütőpapírra szaggatjuk. Előmelegített sütőben 1 percig sütjük, míg megolvad, majd hagyjuk kihűlni. 15 perc alatt elkészíthető.
...
2010-03-18 07:33:57
Hasznos tudnivalók
... juh tejéből készítik, és mivel ezeknek az állatoknak jellegzetesen hosszú és loncsos a szőrük, nyugodtan nevezhetjük őket a juhok rockereinek. A jellegzetes aromájú, kemény állagú sajtkorongokat füstölni is szokták: ilyenkor a cseresznyefa vagy tölgyfa parazsának illata enyhén savanykássá és még pinkásabbá alakítja a zseniális baszk konyha ezen gyöngyszemét. Az évi 1000 tonnányi I...
2009-07-27 19:42:23
Pár mondat a Gouda sajtról
... városból származik. Már a középkorban is exportálták a határon túlra, Angliában és az északi Keleti-tenger térségében kedvelt élelmiszer volt.

Jellemzői

A kerek sajtkorongok súlya 4-20 kg között lehet, a paraffinnal bevont külső réteg aranysárga színű, a sajt tésztája tömör, ugyanakkor elasztikus, kevés lyukakat elszórva felfedezhetünk a belsejében. A lágyan...
2008-12-20 06:40:52
Az Edami sajtról
... kikötővároskában zajlott le az akkori sajtexport jelentős része, bár a sajtot máshol állították elő, mégis az edami név rajta maradt.

Jellemzői

Az 1,7-2,5 kg súlyú sajtkorongok széle vékony, sárga és egy piros parafaréteggel bevont, amely védi a kiszáradástól. A tömör, vaskos, elasztikus tészta színe lehet szalmasárga-, vagy aranyszínű, amelyben szabálytalan...
2008-12-20 06:38:35
1 2 
Címkék: Mario Monti, földrengés sújtotta, zsemlemorzsába helyezzük, panírozott sajtot, sült burgonyát, rántott sajtkorongokat, bajba jutot, nyílás magassága, töltött tojásokat, hegyes késsel, tojás fehérjébe, lyukakba helyezzük, hozzávalókat összekeverjük, tepsiben sütőpapírra, állatoknak jellegzetesen, juhok rockereinek, jellegzetes aromájú, cseresznyefa vagy, zseniális baszk, határon túlra, északi Keleti-tenger, kerek sajtkorongok, paraffinnal bevont, sajt tésztája, akkori sajtexport, sajtot máshol, piros parafaréteggel, kikötővároskában, zsemlemorzsába, sajtkorongokra, sajtkorongokat, felfedezhetünk, parafaréteggel, paradicsomból, petrezselymes, előmelegített, jellegzetesen, összekeverjük, kiszáradástól, sajtkorongok, pirospaprika, metélőhagyma, hozzávalókat, megforgatjuk, díszítésként, ritakonyhaja, borsszemeket, szemgödröket, petrezselyem, szabálytalan, gyöngyszemét, cseresznyefa, elkészíthető, exportálták, burgonyával, középkorban, rockereinek, burgonyaval, paraffinnal, mindmegette, sütőpapírra, nevezhetjük,
© 2013 TVN.HU Kft.