|
|
|
... ezután a zsemlemorzsába helyezzük és ebben is megforgatjuk.
A panírozott sajtot forró olajban megsütjük. Tálaláskor tányérra helyezzük a sült burgonyát, mellé a rántott sajtkorongokat. Díszítésként paradicsomból és paprikából virágot formázunk.
Megjegyzés
... |
2018-03-24 00:33:56 |
|
|
|
|
|
|
... ezután a zsemlemorzsába helyezzük és ebben is megforgatjuk.
A panírozott sajtot forró olajban megsütjük. Tálaláskor tányérra helyezzük a sült burgonyát, mellé a rántott sajtkorongokat. Díszítésként paradicsomból és paprikából virágot formázunk.
Megjegyzés
... |
|
2017-07-29 23:21:01 |
|
|
|
|
|
|
... ezután a zsemlemorzsába helyezzük és ebben is megforgatjuk.
A panírozott sajtot forró olajban megsütjük. Tálaláskor tányérra helyezzük a sült burgonyát, mellé a rántott sajtkorongokat. Díszítésként paradicsomból és paprikából virágot formázunk.
Megjegyzés
... |
2017-07-29 23:20:57 |
|
|
|
|
|
|
... bankokat, hanem a bajba jutot... |
|
2012-05-22 10:52:05 |
|
|
|
|
|
|
... többet töltsünk beléjük, mint a nyílás magassága.
A töltött tojásokat tapasszuk a sajtkorongokra.
Egy hegyes késsel kicsit vájjuk ki a szemgödröket. Ez azért kell, mert a tojás fehérjébe nem nagyon lehet belenyomni simán a borsszemeket.
A lyukakba helyezzük bele a borsokat,... |
|
2011-04-09 20:09:37 |
|
|
|
|
|
|
... bontsa ki a fóliából és szeletelje éles késsel 1 cm vastag korongokra.
... |
2010-12-12 19:38:41 |
|
|
|
|
|
|
...4 személyre:
10 dkg parmezán sajt (lereszelve)
1 evőkanál vágott petrezselyem
1 evőkanál vágott metélőhagyma
1 kiskanál pirospaprika
A hozzávalókat összekeverjük, majd egy tepsiben sütőpapírra szaggatjuk. Előmelegített sütőben 1 percig sütjük, míg megolvad, majd hagyjuk kihűlni. 15 perc alatt elkészíthető.
... |
2010-03-18 07:33:57 |
|
|
|
|
|
|
... juh tejéből készítik, és mivel ezeknek az állatoknak jellegzetesen hosszú és loncsos a szőrük, nyugodtan nevezhetjük őket a juhok rockereinek. A jellegzetes aromájú, kemény állagú sajtkorongokat füstölni is szokták: ilyenkor a cseresznyefa vagy tölgyfa parazsának illata enyhén savanykássá és még pinkásabbá alakítja a zseniális baszk konyha ezen gyöngyszemét. Az évi 1000 tonnányi I... |
2009-07-27 19:42:23 |
|
|
|
|
|
|
... városból származik. Már a középkorban is exportálták a határon túlra, Angliában és az északi Keleti-tenger térségében kedvelt élelmiszer volt.
Jellemzői
A kerek sajtkorongok súlya 4-20 kg között lehet, a paraffinnal bevont külső réteg aranysárga színű, a sajt tésztája tömör, ugyanakkor elasztikus, kevés lyukakat elszórva felfedezhetünk a belsejében. A lágyan... |
2008-12-20 06:40:52 |
|
|
|
|
|
|
... kikötővároskában zajlott le az akkori sajtexport jelentős része, bár a sajtot máshol állították elő, mégis az edami név rajta maradt.
Jellemzői
Az 1,7-2,5 kg súlyú sajtkorongok széle vékony, sárga és egy piros parafaréteggel bevont, amely védi a kiszáradástól. A tömör, vaskos, elasztikus tészta színe lehet szalmasárga-, vagy aranyszínű, amelyben szabálytalan... |
2008-12-20 06:38:35 |
|
|
|
|