|
|
|
... dijoni mustár
2 evőkanál majonéz
1 csapott mokkáskanál curry
1 evőkanál olívaolaj
½
gerezd fokhagyma
1 evőkanál fehérborecet
5 dkg sárgarépa (sajtreszelőn lereszerve)
3. variáció
1 piros kaliforniai paprika
10 dkg feta sajt
1 nagy kifilézett paradicsom (héja lehúzva, magok kiszedve, apró kockára vágva)
1 csap... |
2017-12-31 21:42:09 |
|
|
|
|
|
|
... leszűröm.
1 fej vöröshagymát karikára vágok, és forró olajban kisütöm, majd ezt használom a díszítéshez.
A maradék 2 fej vöröshagymát lereszelem nagylukú sajtreszelőn, serpenyőbe teszem, némi zsiradékon megpirítom, hozzáadom a kifőtt nokedlit, így is pirítom néhány percig, majd hozzáadom a reszelt sajtot és a snidlinget, fedő alatt - néhányszor átkeve... |
|
2016-07-18 21:47:24 |
|
|
|
|
|
|
... leves-állagú, akkor a cékla főzővizéből és tejből lehet még hozzáönteni, amíg elég híg nem lesz.
Ezután az uborkát meghámozzuk, és vékony csíkokra aprítjuk - esetleg nagylyukú sajtreszelőn lereszeljük, majd belekeverjük a levesbe. Legalább 12 órára hűtőbe tesszük.
A litvánok tálaláskor főtt krumplit és/vagy főtt tojást tesznek bele, jó kontrasztot alkot... |
2015-01-28 21:16:57 |
|
|
|
|
|
|
... 2 egész tojás
liszt
1 nagy pohár tejföl
20 dkg sajt
só
bacon
Elkészítés:
1. Hámozzuk meg a burgonyát, és a kislyukú sajtreszelőn reszeljük le.
2. Üssünk hozzá 2 egész tojást, sózzuk, keverjük össze.
3. Adjunk hozzá annyi lisztet, amennyit felvesz, tehát egy nokedli-állagú tésztát kapjunk.... |
|
2014-10-29 23:31:25 |
|
|
|
|
|
|
... 2 egész tojás
liszt
1 nagy pohár tejföl
20 dkg sajt
só
bacon
Elkészítés:
1. Hámozzuk meg a burgonyát, és a kislyukú sajtreszelőn reszeljük le.
2. Üssünk hozzá 2 egész tojást, sózzuk, keverjük össze.
3. Adjunk hozzá annyi lisztet, amennyit felvesz, tehát egy nokedli-állagú tésztát kapjunk.... |
|
2014-08-14 11:23:28 |
|
|
|
|
|
|
... főzöm, majd leszűröm.
1 fej vöröshagymát karikára vágok, és forró olajban kisütöm, majd ezt használom a díszítéshez.
A maradék 2 fej vöröshagymát lereszelem nagylukú sajtreszelőn, serpenyőbe teszem, némi zsiradékon megpirítom, hozzáadom a kifőtt nokedlit, így is pirítom néhány percig, majd hozzáadom a reszelt sajtot és a snidlinget, fedő alatt - néhányszor át... |
2014-07-18 22:01:45 |
|
|
|
|
|
|
... petrezselyem
zsemlemorzsa
só
bors
őrölt szerecsendió
gyömbér
Elkészítés:
Egy tálba a tesszük a finomra reszelt (sajtreszelőn) burgonyát és sárgarépát, a medvehagymát és a petrezselymet apróra vágjuk. A fél zsemlét kinyomkodjuk, és a többi hozzávalókkal összekeverjük, annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy jól öss... |
2014-05-16 23:42:01 |
|
|
|
|
|
|
... egy pohár száraz fehérbor.
elkészítés
Ha nincs maradék sztrapacskánk, akkor készítsük el a tésztát. A burgonyareszelőn a tüsis résszel lereszeljük a krumplit, a sajtreszelő nem jó, mert hosszú lesz a krumpli szála! Ha nincs ilyen reszelő, akkor össze kell turmixolni a sajtreszelőn lereszelt burgonyát!
A levét kinyomkodjuk, és a többi hozzávalóval tésztát... |
2014-03-23 15:26:31 |
|
|
|
|
|
|
... balzsamecet
0,5 mokkáskanál szőlőmagolaj (vagy 1 mokkáskanál olívaolaj)
Elkészítés:
A megmosott, meghámozott céklát káposztareszelőn (vagy nagyobb lyukú sajtreszelőn) reszeljük le, majd keverjük össze a többi hozzávalóval. Ha valaki szereti, egy kis torma is reszelhető hozzá.
... |
2014-03-17 00:13:32 |
|
|
|
|
|
|
... tányérra, és félretesszük.
2.) Egy nagy fazékba vizet teszünk fel forrni, és megsózzuk.
3.) A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és egy burgonyareszelőn (vagy a sajtreszelő kisebb fokán) lereszeljük. Minden burgonya után a lisztből rászórunk a reszelékre, hogy ne barnuljon meg, de egy maroknyi lisztet félreteszünk (mert lehet, hogy a burgonya vizes, lehet, hog... |
2014-01-30 23:16:46 |
|
|
|
|