Belépés
Sült paprika feta sajttal három ízben
... dijoni mustár
2 evőkanál majonéz
1 csapott mokkáskanál curry
1 evőkanál olívaolaj
½
gerezd fokhagyma
1 evőkanál fehérborecet
5 dkg sárgarépa (sajtreszelőn lereszerve)

3. variáció
1 piros kaliforniai paprika
10 dkg feta sajt
1 nagy kifilézett paradicsom (héja lehúzva, magok kiszedve, apró kockára vágva)
1 csap...
2017-12-31 21:42:09
Kasnocken - sajtos nokedli (gluténmentes)
... leszűröm.

1 fej vöröshagymát karikára vágok, és forró olajban kisütöm, majd ezt használom a díszítéshez.

A maradék 2 fej vöröshagymát lereszelem nagylukú sajtreszelőn, serpenyőbe teszem, némi zsiradékon megpirítom, hozzáadom a kifőtt nokedlit, így is pirítom néhány percig, majd hozzáadom a reszelt sajtot és a snidlinget, fedő alatt - néhányszor átkeve...
2016-07-18 21:47:24
Litván céklaleves
... leves-állagú, akkor a cékla főzővizéből és tejből lehet még hozzáönteni, amíg elég híg nem lesz.

Ezután az uborkát meghámozzuk, és vékony csíkokra aprítjuk - esetleg nagylyukú sajtreszelőn lereszeljük, majd belekeverjük a levesbe. Legalább 12 órára hűtőbe tesszük.

A litvánok tálaláskor főtt krumplit és/vagy főtt tojást tesznek bele, jó kontrasztot alkot...
2015-01-28 21:16:57
Tejfölös sztrapacska
... 2 egész tojás
liszt
1 nagy pohár tejföl
20 dkg sajt

bacon

Elkészítés:

1. Hámozzuk meg a burgonyát, és a kislyukú sajtreszelőn reszeljük le.

2. Üssünk hozzá 2 egész tojást, sózzuk, keverjük össze.

3. Adjunk hozzá annyi lisztet, amennyit felvesz, tehát egy nokedli-állagú tésztát kapjunk....
2014-10-29 23:31:25
Tejfölös sztrapacska
... 2 egész tojás
liszt
1 nagy pohár tejföl
20 dkg sajt

bacon

Elkészítés:

1. Hámozzuk meg a burgonyát, és a kislyukú sajtreszelőn reszeljük le.

2. Üssünk hozzá 2 egész tojást, sózzuk, keverjük össze.

3. Adjunk hozzá annyi lisztet, amennyit felvesz, tehát egy nokedli-állagú tésztát kapjunk....
2014-08-14 11:23:28
Kasnocken - sajtos nokedli (gluténmentes)
... főzöm, majd leszűröm.

1 fej vöröshagymát karikára vágok, és forró olajban kisütöm, majd ezt használom a díszítéshez.

A maradék 2 fej vöröshagymát lereszelem nagylukú sajtreszelőn, serpenyőbe teszem, némi zsiradékon megpirítom, hozzáadom a kifőtt nokedlit, így is pirítom néhány percig, majd hozzáadom a reszelt sajtot és a snidlinget, fedő alatt - néhányszor át...
2014-07-18 22:01:45
Medvehagymás tócsni
... petrezselyem
zsemlemorzsa

bors
őrölt szerecsendió
gyömbér

Elkészítés:

Egy tálba a tesszük a finomra reszelt (sajtreszelőn) burgonyát és sárgarépát, a medvehagymát és a petrezselymet apróra vágjuk. A fél zsemlét kinyomkodjuk, és a többi hozzávalókkal összekeverjük, annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy jól öss...
2014-05-16 23:42:01
sztrapacska sütőben NO SALTY
... egy pohár száraz fehérbor.

elkészítés

Ha nincs maradék sztrapacskánk, akkor készítsük el a tésztát. A burgonyareszelőn a tüsis résszel lereszeljük a krumplit, a sajtreszelő nem jó, mert hosszú lesz a krumpli szála! Ha nincs ilyen reszelő, akkor össze kell turmixolni a sajtreszelőn lereszelt burgonyát!
A levét kinyomkodjuk, és a többi hozzávalóval tésztát...
2014-03-23 15:26:31
Nyers céklasaláta balzsamecettel
... balzsamecet
0,5 mokkáskanál szőlőmagolaj (vagy 1 mokkáskanál olívaolaj)

Elkészítés:

A megmosott, meghámozott céklát káposztareszelőn (vagy nagyobb lyukú sajtreszelőn) reszeljük le, majd keverjük össze a többi hozzávalóval. Ha valaki szereti, egy kis torma is reszelhető hozzá.

...
2014-03-17 00:13:32
Felvidéki sztrapacska
... tányérra, és félretesszük.

2.) Egy nagy fazékba vizet teszünk fel forrni, és megsózzuk.

3.) A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és egy burgonyareszelőn (vagy a sajtreszelő kisebb fokán) lereszeljük. Minden burgonya után a lisztből rászórunk a reszelékre, hogy ne barnuljon meg, de egy maroknyi lisztet félreteszünk (mert lehet, hogy a burgonya vizes, lehet, hog...
2014-01-30 23:16:46
1 2 3 4 
Címkék: kifőtt nokedlit, reszelt sajtot, cékla főzővizéből, uborkát meghámozzuk, litvánok tálaláskor, kislyukú sajtreszelőn, nokedli-állagú tésztát, finomra reszelt, petrezselymet apróra, többi hozzávalókkal, pohár száraz, tüsis résszel, krumpli szála, sajtreszelőn lereszelt, levét kinyomkodjuk, többi hozzávalóval, nagy fazékba, burgonyát meghámozzuk, sajtreszelő kisebb, lisztből rászórunk, maroknyi lisztet, burgonya vizes, káposztareszelőn, burgonyareszelőn, receptgaleriak, balzsamecettel, hozzávalókkal, összekeverjük, sztrapacskánk, zsemlemorzsát, petrezselymet, kinyomkodjuk, medvehagymát, petrezselyem, sajtreszelőn, hozzávalóval, szerecsendió, vöröshagymát, zsemlemorzsa, félretesszük, fehérborecet, gluténmentes, félreteszünk, szőlőmagolaj, medvehagymás, belekeverjük, kaliforniai, sztrapacska, mokkáskanál, balzsamecet, céklasaláta, főzővizéből, sajtreszelő, meghámozott, meghámozzuk, hozzáönteni, lereszeljük, kontrasztot, díszítéshez, mindmegette, megpirítom, elkészítés, sárgarépát, néhányszor, serpenyőbe, turmixolni, zsiradékon,
© 2013 TVN.HU Kft.