Belépés
A sajt javítja az agyműködést és erősíti az immunrendszert
A sajt az egyik legmegosztóbb táplálék. Az emberek egy része nagyon is kedveli, akármilyen sajtról is legyen szó, viszont talán ugyanennyien vannak azok, akik egyáltalán nem szeretik a sajtot. Márpedig jól tesszük, ha beillesztjük az étrendünkbe, mivel nagyon egészséges. Mutatjuk is, hogy miért!

A sajt fokozza a bőr egészségét, ugyanis nemcsak az új bőrsejtek termelődésé...
2024-02-18 21:51:52
Az IBS tüneteit fokozó táplálékok
Az IBS tüneteit fokozó táplálékok : tejtermékek, bab, glutén, brokkoli

Az IBS-re (irritábilisbél-szindróma) sok orvos csak legyint, nem tartják komoly betegségnek. De akiknek ez az egészségi problémájuk van, nagyon is jól tudják, hogy a haspuffadás, a hasi görcsök és a fokozott bélgázképződés egyáltalán nem vicces dolog, sőt komoly fájdalmakat okoz, nem beszélve a szoron...
2023-04-04 21:09:31
Lackfi János: Milyenek MÉG a magyarok? - Ínyenceknek





Lackfi János: MILYENEK MÉG A MAGYAROK? - Ínyenceknek


Lackfi János (születési neve: Oláh János; Budapest, 1971. május 18. -) József Attila-díjas magya...
2022-11-12 22:15:59
Sajtroló recept


1 csomag leveles tészta
Krém:

0,5 l tej
5 ek liszt
25 dkg sajt (ementáli és füstölt sajt keverékét használtam)
10 dkg vaj
1 db tömlős sajt (10 dkg)
só, bors
+reszelt sajt a díszítéshez

lkészítése:

A lisztet csomómentesen el...
2018-07-27 09:45:21
A természeti gasztronómia bemutatására készülnek a termelők Szilvásváradon
...
A Termelői gasztronómia "a kerek erdőben" elnevezéssel meghirdetett programon az egri Macok Bisztró, a szilvásváradi Sáfrány Pisztrángos, a mónosbéli Sándor Tamás bükki sajtkészítő, a szomolyai Hegyi-Kaló Pincészet, valamint a virágoskúti Rózsa Péter biogazda mutatkozik be az érdeklődők előtt.
Macsinka János, a Macok Bisztró séfje kiemelte: a hagyományteremtő szándékkal ...
2016-06-02 18:42:53
Kézműves-e a kéz műve?
... I. rész

Kézműves-e a kéz műve? Értelmezzük egy kicsit ezt a divatos fogalmat.

A "kézműves" szó valaha egyet jelentett a tradicionális kisipari technológiákkal, a folklór kultúrával, a szó szoros értelmében vett kézimunka eredményével - tehát sok mindennel, mely részét képezi hagyományaink őrzésének. A fogalom kapcsolódik a "házi" kifejezéshez is, vagyis ha ne...
2015-12-20 11:31:19
Caesar saláta
Caesar saláta: olasz szülőktől született Mexikóban, Amerikában lett sztár

Kenyér, fokhagyma és tojás általában van otthon, ha egy kis római salátát, Worcestershire szószt és parmezánt is beszerzünk, isteni Caesar salátát készíthetünk.

Ha a Caesar vagy Cézár saláta receptjét átfutva ezersziget öntet, trappista sajt, esetleg megmaradt fasírtgolyó ötlik a sze...
2015-04-23 23:08:55
Tavaszi sajttekercs
... felesleges kilóktól szabadulna meg. Minden finomság, ami megfelel a két alapvető kritériumnak, csak jót tehet!

Valamikor az 1990-es években lett igazán népszerű hidegkonyhai fogás a sajtrolád vagy sajttekercs. Az alaprecept nagyon egyszerű: fog az ember egy darab olvasztható sajtot, mondjuk az egyszerűség kedvéért trappistát vagy edámit, belepakolja egy nejlonzacskóba, ...
2015-03-22 23:46:56
Emésztés és ekcéma
Az ekcéma számos fajtájával és igen kellemetlen tüneteivel egyre többen küzdenek manapság.

Sokak számára kézenfekvőnek tűnik, hogy kezelését külsőleg, kenőcsök használatával oldják meg. Ha kicsit belegondolunk, akkor beláthatjuk, hogy a külvilággal ugyan a bőrünk érintkezik a testi szerveink közül, de funkcióját csak akkor képes jól ellátni, ha belülről, egészséges t...
2015-03-13 14:13:39
Így előzd meg a migrént
A migrén a fejfájások egy speciális változata, amelyet általában erős, hosszan tartó fájdalomként írnak le. Legtöbbször féloldalasan, rohamszerűen jelentkezik, és gyakori kísérő tünete a látászavar, vibráló fények, amit migrénaurának neveznek. Az előbbi tünetekhez sokszor társul hányinger, hányás, valamint fény- és hangérzékenység is. Mielőtt még otthon kezdenénk kezelni a problémá...
2015-03-01 08:06:32
1 2 3 4 5 6 7 
Címkék: Lackfi János, Milyenek MÉG, MILYENEK MÉG MAGYAROK, Oláh János, József Attila-díjas, Macok Bisztró, Sáfrány Pisztrángos, Sándor Tamás, Hegyi-Kaló Pincészet, Rózsa Péter, Macsinka János, sajt javítja, természeti gasztronómia, termelők Szilvásváradon, egyik legmegosztóbb, része nagyon, sajt fokozza, egészségi problémájuk, hasi görcsök, fokozott bélgázképződés, lisztet csomómentesen, kerek erdőben, egri Macok, szilvásváradi Sáfrány, mónosbéli Sándor, szomolyai Hegyi-Kaló, virágoskúti Rózsa, érdeklődők előtt, hagyományteremtő szándékkal, divatos fogalmat, tradicionális kisipari, folklór kultúrával, fogalom kapcsolódik, 1990-es években, sajtrolád vagy, alaprecept nagyon, darab olvasztható, egyszerűség kedvéért, ekcéma számos, külvilággal ugyan, bőrünk érintkezik, testi szerveink, speciális változata, előbbi tünetekhez, hagyományteremtő, hangérzékenység, technológiákkal, szilvásváradon, immunrendszert, bélgázképződés, nejlonzacskóba, worcestershire, irritábilisbél, legmegosztóbb, tradicionális, kézenfekvőnek,
© 2013 TVN.HU Kft.