|
|
|
... porban.
Jönnünk kellett, mert gyermek született.
Csak térdelünk előtte és jászollá fényesedik a bölcső.
Kápráznak szemeink és nem találjuk szavainkat.
Ha egy kis sajtunk van: gyertek, helyezzük lábai elé.
Ha kevés ordánk: vigyük elébe fehéres
káposztalevélen,
hogy illő tálcán mutassuk be hódolatunkat.
Adjunk, mert adnunk kell, hisz min... |
2019-02-08 18:30:10 |
|
|
|
|
|
|
... leszakadt húsdarabkák).
Kiterítjük, megszórjuk sóval, borssal és fűszerpaprikával. Mindegyik szeletre teszünk egy szelet gépsonkát, arra a szendvics sajtot, ha nincsen szendvics sajtunk, akkor reszelt sajtot. Összefogjuk, és szépen felgöngyöljük, a végeit bedugdossuk, mint a töltött káposztánál.
Ha azonnal szeretnék sütni, akkor fogpiszkálóval megtűzdeljük, é... |
|
2018-04-07 00:55:17 |
|
|
|
|
|
|
Nézzünk körül otthon: ha van almánk, csirkemellünk és egy kis sajtunk, akkor nyert ügyünk van. A recept egyszerû, az alapanyagok harmonizálnak.
Hozzávalók
60 dkg csirkemell,
2 db sajt (camembert),
10 dkg dió,
3 dl tejszín, só,
10 dkg sajt (parmezán),
1 teáskanál keményítő,
olaj
Az almákat megmossuk, magházu... |
2018-01-12 19:59:17 |
|
|
|
|
|
|
... borítjuk és ugyancsak nedves nyújtófával 1 cm vastag réteget nyújtunk belőle. Tehetjük különböző formákba is. Nyomkodhatunk bele diódarabokat, ezzel még finomabb és tetszetősebb lesz a sajtunk. Ezután mindkét oldalát száradni hagyjuk. Miután megszáradt, kockákra vagy rombuszokra vágjuk, megforgatjuk kristálycukorban és zárt dobozokba rakjuk.
Ha rendes gyümölcsízt akaru... |
|
2015-10-15 07:33:48 |
|
|
|
|
|
|
... pirospaprika
sütőzacskó
Elkészítés:
Először felteszem a tojásokat főni. A sajtot sütőzacskóba teszem, és a tojások mellé teszem a vízbe úgy, hogy jól ellepje. A sajtunk most ellesz egy darabig, a tojások 10 perc után keményre is főttek.
Két kis tálat előveszek, és a tojások fehér részét az egyikbe aprítom bele, míg a sárgáját a másikba. Ho... |
|
2015-08-01 21:45:19 |
|
|
|
|
|
|
... annyit liszttel kikeverjük, hogy egy tejföl sűrűségű masszát kapjunk, majd ráöntjük a húsra. Betakarjuk csirkével, szalonnával, majd fűszerezzük és hagymakarikákat szeletelünk rá. Ha van még sajtunk, reszelhetünk rá bátran. 180 fokon szép pirosra sütjük.
Tipp:
A tölteléket lehet saját ízlés szerint bármivel helyettesíteni, akár gombával, csirkemájjal, vagy bármilye... |
2015-06-12 16:36:44 |
|
|
|
|
|
|
... elegyet 10-12 percig főzzük óvatosan kevergetve .Mikor kezd összeállni edénybe vagy bármilyen formába rakjuk ,és lehűtjük .
Ez nagyban függ a tej minőségétől is hogy mennyire lesz sűrű a sajtunk.Ha valaki nem biztos a dolgában ,még az összefőzéskor ha túl hígnak látjuk ,egy kisebb adagot kikeverünk egy étkezési zselatinnal és ezt hozzá öntjük a tűzről levett sajt krémhez .V... |
2015-01-15 18:36:03 |
|
|
|
|
|
|
... pirospaprika
sütőzacskó
Elkészítés:
Először felteszem a tojásokat főni. A sajtot sütőzacskóba teszem, és a tojások mellé teszem a vízbe úgy, hogy jól ellepje. A sajtunk most ellesz egy darabig, a tojások 10 perc után keményre is főttek.
Két kis tálat előveszek, és a tojások fehér részét az egyikbe aprítom bele, míg a sárgáját a másikba. Ho... |
2014-12-20 23:26:18 |
|
|
|
|
|
|
... levét belefacsarom és puhára főzöm.
Leszűröm és a puha gyümölcsöt botmixerrel pürésítem. (A héját nem húzom le, hiszen az tartalmazza azt a bizonyos pektint, amitől megdermed majd a sajtunk.)
A birsalmapürét egy lábasban kevergetve felmelegítem és hozzáadom a cukrot. A citrom másik felét hozzáfacsarom és az egészet sűrűre főzöm .
Egy megfelelő méretű tálat folpac... |
2014-09-18 14:20:13 |
|
|
|
|
|
|
... szafttal és ezt terítjük a babra. 3. sor: zöldbab (picit ezt is sózhatjuk).
Amikor összeállt, a tetejére rálocsoljuk a maradék joghurtunkat, és rámorzsoljuk, reszeljük, daraboljuk a sajtunkat (ki milyen sajt mellett dönt). Majd betesszük a sütőbe. Nekem 180 fokon légkeveréssel 30 perc alatt kész lett, de ha már barnul a sajt a tetején el lehet zárni.
Én még a f... |
2014-08-29 13:58:13 |
|
|
|
|