Belépés
Szentirmai Jenő
... porban.

Jönnünk kellett, mert gyermek született.
Csak térdelünk előtte és jászollá fényesedik a bölcső.
Kápráznak szemeink és nem találjuk szavainkat.
Ha egy kis sajtunk van: gyertek, helyezzük lábai elé.
Ha kevés ordánk: vigyük elébe fehéres
káposztalevélen,
hogy illő tálcán mutassuk be hódolatunkat.
Adjunk, mert adnunk kell, hisz min...
2019-02-08 18:30:10
Cordon bleu
... leszakadt húsdarabkák).

Kiterítjük, megszórjuk sóval, borssal és fűszerpaprikával. Mindegyik szeletre teszünk egy szelet gépsonkát, arra a szendvics sajtot, ha nincsen szendvics sajtunk, akkor reszelt sajtot. Összefogjuk, és szépen felgöngyöljük, a végeit bedugdossuk, mint a töltött káposztánál.

Ha azonnal szeretnék sütni, akkor fogpiszkálóval megtűzdeljük, é...
2018-04-07 00:55:17
Rántott alma csirkemellel és camembert-mártással
Nézzünk körül otthon: ha van almánk, csirkemellünk és egy kis sajtunk, akkor nyert ügyünk van. A recept egyszerû, az alapanyagok harmonizálnak.

Hozzávalók
60 dkg csirkemell,
2 db sajt (camembert),
10 dkg dió,
3 dl tejszín, só,
10 dkg sajt (parmezán),
1 teáskanál keményítő,
olaj


Az almákat megmossuk, magházu...
2018-01-12 19:59:17
Birsalma
... borítjuk és ugyancsak nedves nyújtófával 1 cm vastag réteget nyújtunk belőle. Tehetjük különböző formákba is. Nyomkodhatunk bele diódarabokat, ezzel még finomabb és tetszetősebb lesz a sajtunk. Ezután mindkét oldalát száradni hagyjuk. Miután megszáradt, kockákra vagy rombuszokra vágjuk, megforgatjuk kristálycukorban és zárt dobozokba rakjuk.

Ha rendes gyümölcsízt akaru...
2015-10-15 07:33:48
Krémes sajttekercs
... pirospaprika
sütőzacskó

Elkészítés:

Először felteszem a tojásokat főni. A sajtot sütőzacskóba teszem, és a tojások mellé teszem a vízbe úgy, hogy jól ellepje. A sajtunk most ellesz egy darabig, a tojások 10 perc után keményre is főttek.

Két kis tálat előveszek, és a tojások fehér részét az egyikbe aprítom bele, míg a sárgáját a másikba. Ho...
2015-08-01 21:45:19
Őzgerincben sült csirkemell
... annyit liszttel kikeverjük, hogy egy tejföl sűrűségű masszát kapjunk, majd ráöntjük a húsra. Betakarjuk csirkével, szalonnával, majd fűszerezzük és hagymakarikákat szeletelünk rá. Ha van még sajtunk, reszelhetünk rá bátran. 180 fokon szép pirosra sütjük.
Tipp:

A tölteléket lehet saját ízlés szerint bármivel helyettesíteni, akár gombával, csirkemájjal, vagy bármilye...
2015-06-12 16:36:44
Házi krémsajt
... elegyet 10-12 percig főzzük óvatosan kevergetve .Mikor kezd összeállni edénybe vagy bármilyen formába rakjuk ,és lehűtjük .
Ez nagyban függ a tej minőségétől is hogy mennyire lesz sűrű a sajtunk.Ha valaki nem biztos a dolgában ,még az összefőzéskor ha túl hígnak látjuk ,egy kisebb adagot kikeverünk egy étkezési zselatinnal és ezt hozzá öntjük a tűzről levett sajt krémhez .V...
2015-01-15 18:36:03
Krémes sajttekercs
... pirospaprika
sütőzacskó

Elkészítés:

Először felteszem a tojásokat főni. A sajtot sütőzacskóba teszem, és a tojások mellé teszem a vízbe úgy, hogy jól ellepje. A sajtunk most ellesz egy darabig, a tojások 10 perc után keményre is főttek.

Két kis tálat előveszek, és a tojások fehér részét az egyikbe aprítom bele, míg a sárgáját a másikba. Ho...
2014-12-20 23:26:18
Birsalma sajt
... levét belefacsarom és puhára főzöm.
Leszűröm és a puha gyümölcsöt botmixerrel pürésítem. (A héját nem húzom le, hiszen az tartalmazza azt a bizonyos pektint, amitől megdermed majd a sajtunk.)
A birsalmapürét egy lábasban kevergetve felmelegítem és hozzáadom a cukrot. A citrom másik felét hozzáfacsarom és az egészet sűrűre főzöm .
Egy megfelelő méretű tálat folpac...
2014-09-18 14:20:13
Rakott zöldbab hús nélkül
... szafttal és ezt terítjük a babra. 3. sor: zöldbab (picit ezt is sózhatjuk).
Amikor összeállt, a tetejére rálocsoljuk a maradék joghurtunkat, és rámorzsoljuk, reszeljük, daraboljuk a sajtunkat (ki milyen sajt mellett dönt). Majd betesszük a sütőbe. Nekem 180 fokon légkeveréssel 30 perc alatt kész lett, de ha már barnul a sajt a tetején el lehet zárni.

Én még a f...
2014-08-29 13:58:13
1 2 3 4 5 
Címkék: Szentirmai Jenő, szelet gépsonkát, szendvics sajtot, végeit bedugdossuk, töltött káposztánál, recept egyszer&#251, alapanyagok harmonizálnak, almákat megmossuk, tojásokat főni, sajtot sütőzacskóba, tojások mellé, sajtunk most, tojások fehér, egyikbe aprítom, tejföl sűrűségű, tölteléket lehet, kisebb adagot, étkezési zselatinnal, tűzről levett, puha gyümölcsöt, bizonyos pektint, lábasban kevergetve, citrom másik, egészet sűrűre, megfelelő méretű, tetejére rálocsoljuk, maradék joghurtunkat, fűszerpaprikával, kristálycukorban, káposztalevélen, hagymakarikákat, fogpiszkálóval, helyettesíteni, felgöngyöljük, birsalmapürét, összefőzéskor, hozzáfacsarom, nyomkodhatunk, harmonizálnak, csirkemellünk, légkeveréssel, hódolatunkat, pirospaprika, belefacsarom, sütőzacskóba, csirkemájjal, csirkemellel, diódarabokat, tetszetősebb, megtűzdeljük, megforgatjuk, reszelhetünk, felmelegítem, joghurtunkat, rámorzsoljuk, bedugdossuk, húsdarabkák, rálocsoljuk, szeletelünk, nyújtófával, sajttekercs, zselatinnal, szalonnával, botmixerrel,
© 2013 TVN.HU Kft.