|
|
|
... való...
Hozzávalók:
A tésztához:
180 g fehér liszt,
250 g rétesliszt,
25 g friss élesztő,
300 ml tej,
2 ek só,
1 kk cukor,
25 g vaj,
reszelt sajt,
egy marék apróra vágott zöldpetrezselyem - bazsalikom vegyesen,
1 tojás a tetejére valamint lenmag
Elkészítés:
A tejet a cukorral megmelegítjük, beleszórj... |
2012-03-29 13:43:13 |
|
|
|
|
|
|
...1 csomag konyhakész leveles tészta
töltelékhez:
3 tojás sárgája
3 csapott ek liszt
1/3-ad Olympia krémsajt (4-5 dkg natúr krémsajt)
25 dkg reszelt sajt
15 dkg vaj
3 dl tej
kenéshez: 1 tojás sárgája
A leveles tésztát, ha nem kinyújtottat veszünk, kinyújtjuk, 10 cm-es csíkokra szeleteljük, amiket azután 3cm-es ferde csíkokra v... |
|
2012-03-29 13:01:02 |
|
|
|
|
|
|
...25 dkg túró
26 dkg liszt
20 dkg hideg vaj
1 tk só
töltelékhez
10 dkg gouda sajt , lereszelve
1 tojássárga
1 ek olívaolaj
tetejére:
1 tojássárga
1 tk egész mák
1 tk szezámmag
A tésztához valókat robotgéppel vagy kézzel összedolgozzuk.
A tésztabucit folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük 1 órára.
A pi... |
2012-03-28 22:36:55 |
|
|
|
|
|
|
... zsemle
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db tojás
só
őrölt fekete bors
pirospaprika
1 kg burgonya
vaj
0,5 dl tej
só
5 dkg trappista sajt
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, megdinszteljük, a darált húshoz keverjük, majd a többi hozzávalóval fasírozottat készítünk.
Cipóvá formáljuk, tepsibe helyez... |
|
2012-03-28 14:44:26 |
|
|
|
|
|
|
... tök
Hozzávalók:
1,5 kg gyalult tök
fél kg darált pulyka
1 fej vöröshagyma
3 zöldpaprika
5 paradicsom
fél liter tejföl
20 dkg reszelt sajt
só, bors, pirospaprika
egy gerezd fokhagyma
1 csokor kapor
Elkészítése: a tököt egy kevés margarinon, sózva, borsozva párold pu... |
|
2012-03-28 14:08:54 |
|
|
|
|
|
|
... vércsoport:
Bátran fogyasztható:
Húsfélék: borjúhús, marhahús, vad, bárány, nyúl
Halak: ponty, sügér, hering, lazac, pisztráng, makréla, tonhal, szardínia Tejtermék: kecskesajt
Gyümölcsök: füge, szilva, ringló, alma, ananász, barack, körte,
Zöldségek: brokkoli, articsóka, saláta, fokhagyma, karalábé, póréhagyma, bab félék, zöldborsót, édeskömén... |
2012-03-28 11:02:59 |
|
|
|
|
|
|
...4 zsemle
40 deka gomba
1 kis fej hagyma
1 tojás
némi vaj vagy margarin
reszelt sajt (ízlés szerint)
tej
A zsemléknek kalapot vágunk és kicsipkedjük a belsejüket. A megtisztított gombát felszeleteljük és rádobjuk a zsiradékon megpirított hagymára. Tovább pároljuk és fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával. Ha megpárolódott akkor ráütjü... |
2012-03-28 10:03:30 |
|
|
|
|
|
|
...
Mielőtt szeget vernénk a falba, helyezzünk a megjelőlt pontra egy darabka papírt, s azzon keresztül üssük be a szeget, igy nem okozunk kárt a falfestékben.
Tovább marad friss a sajt és nem penészedik, ha letakarjuk műanyag sajtharanggal, és mellé teszünk egy kockacukrot.
A rántott hús finom puha lesz, ha sózás, és panírozás előtt rövid ideig ecetes vízbe... |
2012-03-27 12:25:10 |
|
|
|
|
|
|
... húsáért, de tejéért és - nem utolsó sorban - gyapjáért tenyésztik. A juh ugyan jóval kevesebb tejet ad, mint a tehén, de teje zsírosabb és több kalciumot tartalmaz. Juhtejből készül a híres Feta sajt, a Manchego, a Pecorino Romano és a francia Roquefort is.
Bárányhús a konyhában
A bárány húsa gyenge, ízletes, gyorsan elkészül. A bárányból készülő fogások vajon ké... |
2012-03-27 12:06:00 |
|
|
|
|
|
|
... festett tojásokat.
Oroszországban az ortodox húsvét egyik fontos eleme a kulich, az orosz kalács. Hasonlóan fontos és szimbolikus jelentőségű a paskha, a formára nyomott friss házi sajt. A lenyomat a sajton általában vagy keresztet formál vagy két cirill betűt, ami a ,,Krisztus feltámadt" szöveg rövidítéseként értelmezendő.
... |
2012-03-27 11:58:19 |
|
|
|
|