|
|
|
Zöldborsós rizottó
Hozzávalók
25 dkg fejtett zöldborsó (fagyasztott is jó)
4-5 dl zöldségleves-alaplé
1 szál újhagyma
1 db salottahagyma
5 ek olívaolaj
16 dkg kerek szemű rizs
1/2 dl száraz fehérbor
5 dkg parmezán saj t+ a szóráshoz
2,5 dkg hideg vaj
só
frissen őrö... |
2018-06-07 23:52:46 |
|
|
|
|
|
|
... dl tej
1 csipet só
0.5 teáskanál olasz fűszerkeverék
A paradicsomszószhoz
0.5 közepes db piros kaliforniai paprika (apróra vágva)
1 ek olívaolaj
3 db salottahagyma (kis fej, apróra vágva)
só ízlés szerint
1 gerezd fokhagyma
100 g sűrített paradicsom
1 dl víz
1 kávéskanál olasz fűszerkeverék
1 csipet nádcukor
Az össze... |
|
2014-01-11 13:47:36 |
|
|
|
|
|
|
Vörösbormártás salottahagymával
...............................
Hozzávalók: 3 db salottahagyma, 2 evőkanál vaj, 2 dl húsleves, 4
velős csont, 2 dl vörösbor, 3 evőkanál nagyon tömény borjú-alaplé,
3 dkg vaj, só, őrölt fekete bors, 1 evőkanál vágott petrezselyem.
Elkészítése: A hagymát finomra vágjuk, a vajban 5 percig ... |
2010-11-04 05:26:30 |
|
|
|
|
|
|
... szétnyomott borsszem, 2,5 dl pezsgő, 2 dl tejszín, 5 dkg hideg vaj.
Elkészítése: A szárnyas- vagy hal-alaplevet a felére beforraljuk.
Hozzáadjuk a finomra vágott salottahagymát a borsszemeket és 2 dl
pezsgőt, és annyira beforraljuk, hogy csak 6 evőkanálnyi folyadék
maradjon. Az így készült eszenciát átszûrjük egy másik edénybe. Ezután|... |
|
2010-11-04 05:26:08 |
|
|
|
|
|
|
... hozzávalók 4 főre
* 4 db körte (kb. 600 g összesen)
* 1 salottahagyma
* 3 evőkanálnyi frissen reszelt gyömbér
* 1 duci gerezd fokhagyma
* 1 evőkanál olívaolaj
* sáfrány
* 80 g kristálycukor
* 2 ek almaecet
* nagy maréknyi mazsola
* 100 ml víz
... |
|
2010-09-25 21:39:06 |
|
|
|
|
|
|
... hozzávalók 4 főre
* 1/2 kg gyalult tök
* 1/2 csokor kapor
* 1 paradicsom
* 1 salottahagyma
* 3 dl tej
* 3 dl csirke alaplé
* 3 ek tejföl
* 1/2 citrom leve
* só
* fehér bors
* olívaolaj
... |
2010-08-10 08:54:29 |
|
|
|
|
|
|
... vöröshagyma
1 babérlevél
1 ágacska kakukkfű
néhány szál petrezselyem
2 szem szegfűszeg.
A vajmártáshoz:
25 dkg sótlan vaj
4 salottahagyma (apró hagyma)
1 dl borecet
0,5 dl Loire-vidéki száraz fehérbor
frissen őrölt fehér bors.
Elkészítés:
1. A pácléhez fazékba ön... |
2009-07-27 15:13:43 |
|
|
|
|