Regisztráció  Belépés
Fogyókúrázóknak....
... egészségének.




Egy jó limonádé mindig kellemes
A kesernyés grapefruit mellett meg kell említenünk a savanykás citromot is, amely azonnali frissességet ad, italoktól a salátákig bármihez használhatjuk. Lényegében nincs kalóriatartalma, így ideális...
2018-07-07 17:05:51
Citruslekvár, olyan mámorító fajta
Savanykás és édes lesz ez a lekvár egyszerre, igazi téli csemege. Ki lehet próbálni egyféle gyümölccsel is, de mi most többfélét főztünk össze, hogy tökéletes legyen az íze.

Hozzávalók: 2 db grapefruit, 2 db zöldcitrom, 4 db narancs, 6-8 darab mandarin, 30-40 dkg cukor, 2 teáskanál pektin, 1 citrom leve

A gyümölcsöket alaposan mossuk meg folyó meleg vízben, h...
2018-04-05 20:32:42
GYÜMÖLCSRECEPT ALMÁVAL - ebédre
... Sóval, borssal ízesítjük. A karajszeleteket a póré-alma körettel és burgonyapürével tálaljuk.

ALMÁS CSIRKEMÁJ FÓLIÁBAN
Hozzávalók: 60 dkg csirkemáj (szív nélkül), 4 db savanykás alma, 2 közepes fej vöröshagyma, 2 evőkanál olaj, 1 kiskanál majoránna, őrölt bors, só

Az almák magházát kivájjuk és a gyümölcsöket 1 cm vastag karikákra vágjuk. A májat megti...
2017-07-23 11:13:40
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
... ecet
1 mokkáskanál szárított majoránna
1 mokkáskanál szárított kakukkfű
5 borókabogyó
1 mokkáskanál szárított rozmaring
1 kg vaddisznócomb
2,5 dl tejszín
1 savanykás alma
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál zsemlemorzsa
3 cl pálinka


Elkészítés:
A hagymát meghámozzuk, karikákra vágjuk. Az ecetet felforraljuk, és bel...
2017-05-11 08:45:51
Citrom és narancs íz(ű lekvár) almából
... c...
2017-03-07 07:22:05
..recept..
... lyukat fúrunk a közepébe. Az előmelegített sütőbe tesszük és kb. 15- 20 percig sütjük, szép világos színűre.

Kivesszük a sütőből, majd azon melegében a kis kráterekbe pikáns, savanykás lekvárt teszünk. Fémdobozban tárolhatjuk, de mindegyik emeletre tegyünk sütőpapírt, hogy a golyók ne ragadjanak össze.
...
2016-06-03 23:48:52
bodza
... ötszirmúak, illatuk jellemzően édes. Május végétől júliusig virágzik. Termése 5-8 mm átmérőjű csonthéjas bogyó. Éretten feketeibolya színű, húsos, vörös levű. Szeptemberben érik, íze savanykás.

Tápértéke:

A bodzának a népi gyógyászatban és az étkezésben a termése mellett a virágját nemcsak gyógyteának, de frissen, a nyári melegben frissítő italnak is felhaszn...
2016-05-30 12:44:20
Készítsünk ízletes birsalmadzsemet
Már itt az ideje annak, hogy megérjen a birsalma, amely egy nagyon finom és savanykás gyümölcs. Természetesen dzsem is készíthető belőle, mégpedig igen könnyedén, ezért ne hagyjuk ki, hiszen palacsintasütéskor nagyon jól fog jönni töltelékként.

Hozzávalók:
A birsalmán kívül mindössze cukorra, egy egész citromra és vízre lesz szükségünk.
Egy kiló birset hámozzun...
2015-10-07 09:43:36
Zöldparadicsom télire
... és cukorral, sóval ízesített ecetet felfőzünk néhány szem borssal, forrón a paradicsomokra öntjük, az üveget szorosan lekötjük, és száraz gőzbe tesszük.

ZÖLD PARADICSOM ÉDES-SAVANYKÁSAN

Elkészítése:
A zöld paradicsom kisebb bogyóit mossuk meg, és kissé vágjuk ki a kocsányrésznél. Néhány helyen szurkáljuk meg rozsdamentes villával vagy kihegyezett tiszta...
2015-09-19 19:00:12
Őrizzük meg a nyár ízeit!
... dinnye.




Limonádé a hőség ellen

Mi tagadás, jólesik néha a víz helyett valami savanykás frissítőt inni, ezért aztán gyakran elcsábulunk a drága, egészségtelen, agyoncukrozott üdítők felé, pedig olyan különlegességeket lehet otthon össz...
2015-08-18 20:30:30
1 2 3 7 8 .11 12 .14 15 16 
Címkék: GYÜMÖLCSRECEPT ALMÁVAL, ALMÁS CSIRKEMÁJ FÓLIÁBAN, ZÖLD PARADICSOM ÉDES-SAVANYKÁSAN, nyár ízeit, kesernyés grapefruit, savanykás citromot, salátákig bármihez, lekvár egyszerre, gyümölcsöket alaposan, póré-alma körettel, almák magházát, májat megti, hagymát meghámozzuk, ecetet felforraljuk, előmelegített sütőbe, népi gyógyászatban, termése mellett, virágját nemcsak, nyári melegben, ideje annak, nagyon finom, birsalmán kívül, egész citromra, kiló birset, paradicsomokra öntjük, üveget szorosan, zöld paradicsom, hőség ellen, kalóriatartalma, fogyókúrázóknak, birsalmadzsemet, karajszeleteket, burgonyapürével, agyoncukrozott, zöldparadicsom, kocsányrésznél, paradicsomokra, gyümölcsrecept, természetesen, egészségtelen, szeptemberben, gyógyászatban, vaddisznócomb, előmelegített, használhatjuk, felforraljuk, feketeibolya, egészségének, gyümölcsöket, frissességet, citruslekvár, zsemlemorzsa, töltelékként, rozsdamentes, fémdobozban, kihegyezett, tárolhatjuk, vöröshagyma, mokkáskanál, borókabogyó, gyógyteának, elkészítése,
© 2013 TVN.HU Kft.