|
|
|
A GYÓGYÍTÓ KONYHA
15
Általános elvként leszögezhetjük, hogy ha az év mel
egebb szakában vagy meleg környezetben
növényi élelmiszereket használunk, az egyensúly k
edvéért válasszunk yinebb növényeket.
Ugyanígy, amikor hidegebb időszakban vagy hidegebb
környezetben választunk növényeket,
ezeket a yin ... |
2015-05-03 00:27:57 |
|
|
|
|
|
|
... kacsa, vagy libazsírt keverni, hogy megemelkedett szintű epeürülés történjen.
Köretek:
- rizs
- párolt zöldség
- kukorica, bab, borsó
Savanyúság:
- édes káposztából lehet citrommal készített savanyúságot tálalni főételeink mellé
- kovászos uborka
REGGELI ÉS VACSORA ÖTLETEK, VARI... |
|
2015-04-24 07:57:24 |
|
|
|
|
|
|
... kereszt.
Az éretlen gyümölcs hideglelést okoz,
Forró kenyér, kalács más betegséget hoz.
Minden forró étel a beleket rontja,
Legyen mindenkinek hát erre is gondja.
Káros még savanyut rézedénybe tenni,
Ugorkát rézpénzzel szép zöldre festeni;
Mert a savanyuság rézből mérget fejleszt;
Sokan életökkel is megfizették ezt.
Savanyít az ecet, ha... |
2012-03-27 10:26:44 |
|
|
|
|
|
|
... adagolt cukor, méz, vagy kisebb mennyiségben az alkohol rum, bor, tiszta szesz is tartósít. Néhány zöldségféle káposzta, uborka tejsavas erjesztéssel tartósítható. Így készül télire a savanyú káposzta, kovászos, valamint a sós-vizes uborka. Más zöldségek ecet, esetleg alkohol hozzáadásával tehetők el: a csemege uborka, zöldparadicsom, csalamádé, karfiol, káposztával töltött pa... |
|
2008-11-29 16:53:53 |
|
|
|
|