|
|
|
... szalonnával, besózom, borssal és a fûszerekkel meghintem, majd állni hagyom akár egy éjszakát is.
A zöldségeket megpucolom, felkockázom. Az előkészített húst egy nagyobb serpenyőben hirtelen megpirítom minden oldalán, kiveszem, és egy tûzálló tálba átrakom. A serpenyőben visszamaradt olajban a felkockázott zöldségeket is megpirítom kissé, majd a hús k... |
2008-08-04 18:52:49 |
|
|
|
|
|
|
... tejszín
* 10 dkg tisztított földimogyoró
* 10-12 dkg porcukor
* 1 egész tojás
* csipetnyi só
Elkészítés: A mogyorót finomra daráljuk, és egy teflonserpenyőbe szórjuk. Folytonos keverés közben, kis lángon világosbarnára pirítjuk. Egyetlen percre sem lehet magára hagyni, mert hamar megéghet! Amíg hûl, a tejet a cukorral, a sóv... |
|
2008-06-05 00:08:15 |
|
|
|
|
|
|
... megtisztítunk, víz nélkül megpároljuk, a keletkezett levet leöntjük (ólmot tartalmazhat). 2 evőkanál tejjel, sóval és néhány bazsalikomlevéllel összeturmixoljuk. 10 dkg gépsonkát teflon serpenyőben, külön zsiradék hozzáadása nélkül megsütünk. A parajpürével együtt tálaljuk. Utána 25 dkg sárgadinnyét fogyasztunk. (300 kcal)
Amit a dinnyefajtákról tudni ke... |
2008-05-24 10:22:23 |
|
|
|
|
|
|
... vágjuk, és 1 evőkanál olajon tovább pároljuk. Hozzáadunk a tejben áztatott, kifacsart zsemlét, a tojásokat, a zsemlemorzsát, sót, borsot.
Tükörtojás -sütőben (lehet rendes serpenyő is) mindkét oldalát megsütjük.
Füstölt sonkás rizsfelfújt párolt savanyú káposztával
Kategória: Tésztafélék
Hozzávalók: 20dkg paradicsom, 10dkg rizs, 15 ... |
|
2008-05-18 13:22:52 |
|
|
|
|
|
|
... Hagyjuk benne pácolódni 15 percig. Keverjük össze a tojást a kukorica és a búzaliszttel. Amint egységes masszát kapunk, forgassuk bele a húskockákat. Hevítsünk olajat egy közepes méretû serpenyőben, süssük ki kis adagokban a bundás húskockákat. Ropogós, aranysárga falatokat kapunk. Csöpögtessük le. Tálaljuk forrón, szecsuáni fûszeres szezámmártás kíséretében.
... |
|
2008-04-08 11:09:41 |
|
|
|
|
|
|
... felvert tojásokat keverjük össze a tejföllel és a liszttel. Sózzuk, borsozzuk; szórjunk bele apróra vágott (lehetőleg friss) zöldfűszereket: oreganót, petrezselymet. Egy nagyobb serpenyőben olajon süssünk belőle egy vagy több omlettet.
A még meleg omletteket szórjuk meg a reszelt sajttal, helyezzük rá a vékonyra szeletelt sonkát, és tekerjük össze. ... |
2008-03-18 13:54:28 |
|
|
|
|
|
|
... megmarad.) A blansírozás után kinyomkodjuk és durvára aprítjuk. A sajtokat lereszeljük.
Melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra (gáznál 5. fokozat). Olvasszuk meg a vajat nagy serpenyőben, és mérsékelt lángon fonnyasszuk meg benne a hagymát. Adjuk hozzá a gombát, és kevergetve pirítsuk 2-3 percig. Keverjük hozzá a parajt, a fokhagymát, összezúzva és kevés ... |
2008-03-14 15:35:23 |
|
|
|
|
|
|
... liszt
só
Elkészítés:
A megtisztított és megmosott zellert vágd fel szeletekre. Egy edényben kb. egy liter vizet tegyél fel forrni, egy kis sóval és egy fej megtisztított egész vöröshagymával.
Egy serpenyőben olvassz fel egy kis vajat (vagy margarint), tedd rá a zellert, pár percig kevergetve pirítsd meg kicsit, majd öntsd bele a fo... |
2008-02-23 18:45:30 |
|
|
|
|
|
|
... ecettel, mustárral, sóval, őrölt borssal, kevés apróra vágott petrezselyemmel és egy teáskanál napraforgóolajjal elkeverjük, majd a köményes babhoz adjuk.
160 kcal
Serpenyős brokkoli
10 dkg marhahúst vékony csíkokra vágunk. 30 dkg brokkolit a rózsáira szedünk, egy csokor snidlinget finomra metélünk. Serpenyőben két evőkanál kuk... |
2008-01-19 20:48:03 |
|
|
|
|
|
|
... pótoljuk a vizet. A körethez a brokkolirózsákat megfőzzük, leszûrjük, majd a vaj felén sóval, borssal, szerecsendióval átforgatjuk Az almát megtisztítjuk, ... |
2007-12-20 06:03:13 |
|
|
|
|