|
|
|
... Coney Island-i kóristalány. De mihez kezdtem volna egy dollár nyolcvanhét centtel?
Hét órára kész volt a kávé, a hirtelen sült borjúszeletekhez pedig a kályha szélén állt a forró serpenyő.
Jim pontosan járt haza. Della a markában szorított óralánccal az asztal sarkán ült, az ajtó mellett, amelyen a férje majd belép. Aztán egyszerre csak meghallotta Jim léptei... |
2022-12-21 19:30:33 |
|
|
|
|
|
|
Rántotta régen és most
Tikmonyból hig rántott sülve...
Az igen szép tiszta vajat olvaszd meg, szürd egy tiszta mázos serpenyőben,
de az vaj igen meleg ne legyen, hanem csak az mint megolvad, az tikmonyat
verd bele az vajban; de az tikmonynak szemét kihányjad, borsold,
gyömbérezd, sózd meg, tedd szénre, valamig fő, mindaddi... |
|
2018-02-21 13:58:15 |
|
|
|
|
|
|
... pácban, kivesszük, megsózzuk, fûszerpaprikás lisztbe forgatjuk, és közepes mennyiségû olajban mindkét oldalát megsütjük.
A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd egy serpenyőben olajat hevítünk, és a fél karikára vágott hagymát a csíkozott paprikával lepirítjuk. Hozzáadjuk a burgonyát, majd tovább pirítjuk. Ha kész, azaz szép piros, akkor tálaljuk a hú... |
2018-02-06 12:47:49 |
|
|
|
|
|
|
... kockákra vágjuk. Magját kikaparjuk. Kevés olívaolajon lepirítjuk. Gyömbért adunk hozzá, és sózzuk. Keverőtálba helyezzük, hozzáadjuk a kevert salátát, és jól összekeverjük.
Egy serpenyőben a tökmagot megpirítjuk, és ezt is a salátához keverjük. Egy másik serpenyőben a csirkét kisütjük.
Az érmék mellé tálaljuk a salátát, és reszelt füstölt sajtt... |
|
2018-01-28 17:19:09 |
|
|
|
|
|
|
... egyik kifejlesztője. 1931-ben George Beauchamp segítségével megalkotta a világ első elektromos gitárját, a Rickenbacker A-22-est, melyet kinézete miatt csak "Frying Pan"-nek, azaz serpenyőnek neveztek.
Adolf 1886-ban született Svájcban. Az első világháború ... |
|
2017-03-05 19:38:13 |
|
|
|
|
|
|
... gitárja.
A "frying pan" (serpenyő), vagy hivatalos nevén a Rickenbacker A-22 a világon valaha készített első elektromos gitár. Készítője George Beauchamp,... |
2017-02-18 19:38:05 |
|
|
|
|
|
|
... fel, adjuk hozzá az olajat, majd oldalanként 2-3 perc alatt süssük meg a húst. Tegyük félre és tartsuk melegen.
A zsiradékot öntsük fel a fehérborral, kaparjunk fel mindent, ami a serpenyő aljára ragadt, forraljuk 1-2 percig, aztán következik a rókagomba antréja.
A rókagombát nem kell megmosni - ahogy más gombát se - elég, ha nedves konyharuhával alaposan letörölgetjük, ... |
2016-09-23 13:11:20 |
|
|
|
|
|
|
... fel, adjuk hozzá az olajat, majd oldalanként 2-3 perc alatt süssük meg a húst. Tegyük félre és tartsuk melegen.
A zsiradékot öntsük fel a fehérborral, kaparjunk fel mindent, ami a serpenyő aljára ragadt, forraljuk 1-2 percig, aztán következik a rókagomba antréja.
A rókagombát nem kell megmosni - ahogy más gombát se - elég, ha nedves konyharuhával alaposan letörölgetjük, ... |
2016-09-06 17:59:32 |
|
|
|
|
|
|
... fel, adjuk hozzá az olajat, majd oldalanként 2-3 perc alatt süssük meg a húst. Tegyük félre és tartsuk melegen.
A zsiradékot öntsük fel a fehérborral, kaparjunk fel mindent, ami a serpenyő aljára ragadt, forraljuk 1-2 percig, aztán következik a rókagomba antréja.
A rókagombát nem kell megmosni - ahogy más gombát se - elég, ha nedves konyharuhával alaposan letörölg... |
2016-09-05 15:29:13 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók: 20 dkg napraforgómag, 2 kis db lilahagyma, 2 gerezd fokhagyma (kicsi), 1 kk só, bors ízlés szerint, 1 dl víz,
A napraforgómagot egy serpenyőben kevergetve átpirítjuk, így karakteresebb íze lesz. Ha kihűlt, aprítógépbe öntjük, hozzátesszük a félbevágott hagymákat, a fokhagymagerezdeket, sózzuk, borsozzuk és a vízzel együtt pépesre daráljuk. A vize... |
2016-08-29 10:28:13 |
|
|
|
|