Regisztráció  Belépés
Orjaleves
Orjaleves

Hozzávalók:
80 dkg orja (sertésgerinc)
20 dkg sárgarépa
20 dkg fehérrépa
20 dkg zeller
20 dkg karalábé
1 fej vöröshagyma
A fűszerezéshez:
gyömbér
szerecsendió-virág
csípős paprika
bors



Elkészítés: A sertéshúst feldaraboljuk,...
2018-06-27 23:44:44
Orjaleves
Orjaleves

Hozzávalók:
1 kg orja (sertésgerinc)
20 dkg sárgarépa
20 dkg fehérrépa
20 dkg zeller
20 dkg karalábé
1 fej vöröshagyma
1 szál zeller zöldje
gyömbér
szerecsendió-virág
bors


Elkészítés:
Az orját feldaraboljuk, 3 liter vízbe feltesszük főni. Amikor felforrt, habját leszedjük, majd beletesszü...
2015-09-28 14:59:18
Őseink Hagyatékai,Örökségünk
... tövében átvágva, a fejtőtől a farokig a gerincet egészben kivéve történt a feldolgozás. Az így kivett gerinc valamelyik részéből készített húsleves az orjaleves.
Elkészítés
A sertésgerincet feltesszük másfél liter vízben főni. Hozzárakjuk a megtisztított zellert, a fokhagymát, és a szemes borsot. Amikor a hús félig puha, be zöldségeljük (a megtisztított, de egészben hagy...
2014-11-29 23:57:12
Orjaleves
Orjaleves

80 dkg orja (sertésgerinc)
20-20 dkg sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé
1 fej vöröshagyma

A fűszerezéshez:
gyömbér, szerecsendió-virág, csípős paprika, bors, só

Elkészítés:
A sertéshúst feldaraboljuk, kb. 3 liter vízbe feltesszük főzni. Megsózzuk és beletesszük a megtisztított hagymát és a fűszereket. Amikor felf...
2013-10-23 23:37:30
Orjaleves...
...
Hozzávalók:


1 kg orja (sertésgerinc)
30 dkg sárgarépa,
20 dkg fehérrépa,
1 szelet kelkáposzta
zeller,
karalábé
1 db paprika
1 db paradicsom
2 cikk fokhagyma
1 fej vöröshagyma

A fűszerezéshez:

gyömbér,
szerecsendió-virág,
csípős paprika,
bors,


Elkészítés:|...
2011-09-25 06:47:48
A lé a tét - avagy pár szó a
... elképzelni az ebédet leves nélkül, sőt a vasárnapi ,,kirántott húshoz" (vegyes körettel, uborkasalátával) egyenesen elengedhetetlen egy jóképű orjaleves, minek alapanyagát az a sertésgerinc képezi, melyről féltő gondoskodással lefejtettük a karaj húsát, természetesen bőven hagyva a csonton levesnek valót.

És amikor már tálunkban aranylik, illatozik ételünk, b...
2011-04-18 16:35:35
A lé a tét - avagy pár szó a
... elképzelni az ebédet leves nélkül, sőt a vasárnapi ,,kirántott húshoz" (vegyes körettel, uborkasalátával) egyenesen elengedhetetlen egy jóképű orjaleves, minek alapanyagát az a sertésgerinc képezi, melyről féltő gondoskodással lefejtettük a karaj húsát, természetesen bőven hagyva a csonton levesnek valót.

És amikor már tálunkban aranylik, illatozik ételünk, b...
2011-04-08 12:26:03
Orjás káposzta
...

Hozzávalók: 2,5 kg sertésorja (sertésgerinc), 1 kg lapocka, 2 kg savanyú káposzta, 2 evőkanál pirospaprika (aki szereti, tehet bele csípős paprikát is), 0,5 kg vöröshagyma, 1 teáskanál csombor, 10 dkg zsír, 3 dl tejföl, ízlés szerint só.

Elkészítés: Az orját és a lapockát külön-külön 10 darabra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, és kis kockákra vagdalju...
2010-12-13 06:10:20
Orjás káposzta
...
Hozzávalók: 2,5 kg sertésorja (sertésgerinc), 1 kg lapocka, 2 kg savanyú káposzta, 2 evőkanál pirospaprika (aki szereti, tehet bele csípős paprikát is), 0,5 kg vöröshagyma, 1 teáskanál csombor, 10 dkg zsír, 3 dl tejföl, ízlés szerint só.
Elkészítés: Az orját és a lapockát külön-külön 10 darabra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, és kis kockákra vagdaljuk, majd a f...
2010-11-08 07:01:46
Orjaleves
ORJALEVES

Hozzávalók:

80 dkg orja (sertésgerinc)
20-20 dkg sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé
1 fej vöröshagyma

A fűszerezéshez:

gyömbér, szerecsendió-virág, csípős paprika, bors, só

Elkészítés:

A sertéshúst feldaraboljuk, kb. 3 liter vízbe feltesszük főzni. Megsózzuk és beletesszük a megt...
2009-05-08 17:00:52
1 2 
Címkék: Őseink Hagyatékai, sertéshúst feldaraboljuk, orját feldaraboljuk, gerincet egészben, sertésgerincet feltesszük, megtisztított zellert, szemes borsot, megtisztított hagymát, ebédet leves, vasárnapi &#8222, jóképű orjaleves, karaj húsát, csonton levesnek, lapockát külön-külön, vöröshagymát megtisztítjuk, elengedhetetlen, uborkasalátával, sertésgerincet, gondoskodással, feldaraboljuk, megtisztított, megtisztítjuk, fűszerezéshez, természetesen, sertésgerinc, pirospaprika, szerecsendió, vöröshagymát, zöldségeljük, vöröshagyma, feldolgozás, kelkáposzta, lefejtettük, alapanyagát, hozzárakjuk, beletesszük, sertéshúst, elkészítés, hozzávalók, feltesszük, beletesszü, valamelyik, fűszereket, fokhagymát, hagyatékai, örökségünk, elképzelni, paradicsom, sertésorja, fehérrépa, vasárnapi, sárgarépa, tálunkban, orjaleves, készített, kirántott, illatozik, teáskanál, vagdaljuk, leszedjük, egyenesen, megsózzuk, fokhagyma, lapockát, karalábé, káposzta, aranylik, kockákra, vagdalju, egészben, levesnek,
© 2013 TVN.HU Kft.