Regisztráció  Belépés
Érdekesség
A magyar irodalomban számos legenda fellelhető a Balaton keletkezésének, vidékének legendájáról. Érdekesebbnél érdekesebb történetre bukkanhatunk.
Az egyik legszínesebb mondacsoport a Balaton születését, keletkezését emeli át a valós alapokról egy csodás, mesebeli világba. Megható Garay János, az első, 1848-as balatoni verseskötet szerzőjének elképzelése, aki szerint a Jóisten...
2018-09-18 21:28:56
Londoni hétévesek osztályfotóiból rendez kiállítást az Oscar-díjas Steve McQueen
...
Szeptemberben több mint 115 ezer hétéves kezdte az iskolát Londonban. Steve McQueen arra gondolt, hogy osztályképeikből rendez tárlatot. A különleges projekttel a 12 év rabszolgaság 48 éves rendezője, aki maga is Londonban nőtt fel, a brit főváros sokszínűségét akarja ábrázolni.
McQueen a BBC Newsnak kifejtette, hogy nézete szerint amikor az ember iskolás lesz, a dolgok ...
2018-09-18 17:18:15
Szili Katalin: közösségeink szülőföldön maradása az egyik legfontosabb korparancs
... kérdés az, hogy meg tudjuk-e tartani a kozmopolitává váló, globális világban azokat a sajátosságokat, amelyek csak a mieink, így hagyományainkat, kultúránkat, nyelvünket, illetve azt a sokszínűséget, amit Európa nemzetei, népei, közösségei jelentenek.
Pontosan ezt teszi fesztivált szervező Fontos Vagy Nekünk Egyesület, amikor hat évvel ezelőtt létrejött - emelte ki. A politik...
2018-09-14 18:12:13
A legújabb indiai alkotásokat tűzi műsorára az idei Indiai Filmfesztivál
...
A fesztiválon Captain Rahul Bali kurátor válogatásában hét filmet mutatnak be különféle műfajokban. Vígjáték, akciófilm, krimi, thriller és dráma is szerepel az idei programban. Az eseményen részt vesznek az indiai film díjnyertes alkotói: Imtiaz Ali, Rahul Mittra és Umesh Shukla.
Rahul Chhabra, India budapesti nagykövete a fesztivál pénteki sajtótájékoztatóján elmondta...
2018-09-14 13:52:27
Fesztivállal ünnepli 25. születésnapját az NKA
... budapesti sajtótájékoztatóján a kulturális alap alelnöke.
Lőrinczy György kiemelte többek között a Müpában megtartandó nyitógálát, amely éppen az NKA által támogatott műfaji sokszínűséget vonultatja fel, mások mellett Molnár Piroska, Bíró Eszter, Novák Péter, a Győri Balett vagy az Orfeo Zenekar fellépésével.Szeptember 24-én a Jászai Mari térnél horgonyoz le a 25 éves képzőmű...
2018-09-12 13:13:48
A Javasnaptár a mai hagyományokról:
... mítoszok vagy a keresztény hagyomány. Éppen ezek az analógiák segítenek meg is érteni azokat a pogány eredetű hagyománytöredékeket, amelyeket a többek között a Boldogasszonyra vonatkozó sokszínűséget magában megőrző magyar néphit a szokásaiban, az archaikus népi imádságokban, ráolvasásokban és Szűz Mária ünnepeinek elnevezéseiben megőrzött.
Ezért lehet azt mondani, hogy Bold...
2018-09-09 16:03:34
Kortárs balett és népi táncos produkciók a keszthelyi Táncpanorámán
...
A színpadra állított produkciókkal a magyar táncművészet sokszínűségét szeretnék bemutatni - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
A Duna Táncműhely mesés produkcióval érkezik Keszthelyre: az Álom, álom, kitalálom című előadást szeptember 13-án mutatják be Juhász Zsolt és Horváth Zsuzsa koreográfiáival a Balaton Kongresszusi Központ színháztermében.
A Simándy terembe...
2018-08-26 15:19:52
Megnyílt a 32. Mesterségek Ünnepe
...
A magyar kultúra mindig a népi kultúrából táplálkozott, olyan, mint a sokszínű énekesmadár. Az a törekvésünk, hogy Magyarország emelkedésének, politikai szuverenitásunk és gazdasági megerősödésének időszakában biztosítsuk a magyar kultúra sokszínűségét, támogassuk és ápoljuk népi hagyományainkat, mert így tudjuk utódaink számára megőrizni - mondta Kásler Miklós, az emberi erő...
2018-08-18 11:49:47
Sneider: új alapokon politizál a Jobbik szeptembertől
...
Sneider Tamás azt mondta, az elmúlt hetekben arra hívta fel a figyelmet a Jobbik vezető testületeiben, hogy bár összességében úgy néz ki, változatlan, amit a Fidesz csinál, valójában átlépett egy szintet az országgyűlési választás utáni törvényhozásával, az új kihívásokra pedig új módszerekkel kell válaszolni.
Közölte, új politikai helyzet állt elő, amelyben azért is nag...
2018-07-24 17:12:20
Gulyás: aki védi Európát, azt eljárás alá vonják, aki behívja a migránsokat, azt megdicsérik
... egyes vidéki sajtóorgánumokat, azt felelte: tudomásul veszik a washingtoni döntést. Közölte még: nem jó, ha a sajtó sokszínűsége külföldi befolyás útján biztosított, az ugyanis nem sokszínűséget eredményez, hanem külföldi elvárásoknak való megfelelést.
Az egyik kérdésben elhangzott: kiutasították Ukrajna területéről a Kárpátalja csapatának magyar állampolgárságú szervezőit, j...
2018-07-24 14:22:20
1 2 3 ...............47 48 .......70 71 .......93 94 95 
Címkék: Oscar-díjas Steve McQueen, Szili Katalin, Indiai Filmfesztivál, Mesterségek Ünnepe, Megható Garay János, Steve McQueen, Fontos Vagy Nekünk Egyesület, Captain Rahul Bali, Imtiaz Ali, Rahul Mittra, Umesh Shukla, Rahul Chhabra, Lőrinczy György, Molnár Piroska, Bíró Eszter, Novák Péter, Győri Balett, Orfeo Zenekar, Jászai Mari, Szűz Mária, Duna Táncműhely, Juhász Zsolt, Horváth Zsuzsa, Balaton Kongresszusi Központ, Kásler Miklós, Sneider Tamás, egyik legfontosabb, legújabb indiai, idei Indiai, keszthelyi Táncpanorámán, magyar irodalomban, egyik legszínesebb, valós alapokról, iskolát Londonban, különleges projekttel, brit főváros, ember iskolás, kozmopolitává váló, fesztiválon Captain, idei programban, eseményen részt, indiai film, fesztivál pénteki, kulturális alap, keresztény hagyomány, analógiák segítenek, pogány eredetű, többek között, archaikus népi, színpadra állított, magyar táncművészet, magyar kultúra, népi kultúrából, sokszínű énekesmadár, elmúlt hetekben, országgyűlési választás, washingtoni döntést,
© 2013 TVN.HU Kft.