|
|
|
... prézli
Elkészítés
A krumpli kat héjában megfőzöm.
Pucolás után belekarikázom egy nyél nélküli serpenyőbe, kolbászzsírra. Sózom, borsozom, majd rárakom a felvágott sonkadarabokat.
A brokkolit megmosom, rózsákra szedem. Egy lábasban sós vízben először a feldarabolt vastag szárát, majd a rózsákat megfőzöm. Beleteszem a ser... |
2018-07-16 23:52:46 |
|
|
|
|
|
|
... reszelőn lereszeljük (vagy késsel vastagabb darabokra szeleteljük).
Egy jénai tálat kivajazunk (vagy olívaolajjal kikenünk,) és ebbe halmozzuk a húscsíkok felét. Rátesszük a sonkadarabokat és a hagymakarikákat.
Erre újabb réteg csirkemell következik, aminek a tetejére kerül a sajt. Rászórjuk a szerecsendiót és a szárnyas fűszerkeveréket, majd ráöntjük a tejszínt.... |
|
2018-07-12 13:54:57 |
|
|
|
|
|
|
... is elkészítheted.
Kenyér helyett maradék húsvéti kalácsot is megpiríthatsz, de ekkor tekints el a fokhagymától.
MME
FAZEKAS KIRA
Főszerkes... |
2017-04-24 23:48:51 |
|
|
|
|
|
|
... ragasztott sonkaszeleteket, és kiderült, hogy valójában egy szelet sonka legalább három disznó húsából származik. 2010-ig volt legális az az enzim, amelynek segítségével összeragasztják a sonkadarabokat. Ezt a folyamatot akár otthon is könnyedén el lehet végezni, mivel két háziasszony ki is próbálta. A világhálón rendeltek az enzimből, majd a húskockákat összekeverték vele, és egy... |
|
2015-01-04 14:48:01 |
|
|
|
|
|
|
... ragasztott sonkaszeleteket, és kiderült, hogy valójában egy szelet sonka legalább három disznó húsából származik. 2010-ig volt legális az az enzim, amelynek segítségével összeragasztják a sonkadarabokat. Ezt a folyamatot akár otthon is könnyedén el lehet végezni, mivel két háziasszony ki is próbálta. A világhálón rendeltek az enzimből, majd a húskockákat összekeverték vele, és egy... |
|
2014-09-30 11:42:40 |
|
|
|
|
|
|
... felfutott élesztőt.
Megdagasztjuk, és duplájára kelesztjük. Majd négy darabra vágjuk. Egyenként elnyújtjuk kb. 1 cm vastagságú, ... |
2014-01-24 14:00:28 |
|
|
|
|
|
|
... habaráshoz két dl tejföl, fél dl tej, 1 fakanálnyi liszt.
A babot a főzés előtti este beáztatjuk. A sonkát kockákra vágjuk. Egy kisebb fazéknyi vízbe beletesszük a babot, a sonkadarabokat, a babérlevelet, a darabokra vágott fokhagymát, az egész vöröshagymát és kevés sót. Fedő alatt addig főzzük, míg a bab megpuhul. Amikor már majdnem kész, hozzáöntjük a megtisztított, kockákr... |
2011-12-04 06:46:15 |
|
|
|
|
|
|
... megpucoljuk, majd a f... |
2010-12-18 14:35:30 |
|
|
|
|
|
|
... Borjúszelet 80 dkg, sonka 25 dkg, tojás 2 db, morzsa 15 dkg, zsír 25 dkg.
Elkészítése: A borjúszeleteket jó finomra kiverjük, gyengén megsózzuk, vágunk felényi vékonyságú főtt sonkadarabokat és rátesszük a fél borjúszeletekre, másik felét ráhajtjuk, és kés segítségével kerekre formázzuk. Tojásba, prézlibe mártva forró zsírban kisütjük. Külön csészében pikáns mártást is adunk ... |
2010-11-30 04:46:31 |
|
|
|
|
|
|
... füstölt sonkát előző nap 1 cm vastag és 4 cm hosszú hasábokra vagdaljuk, majd tejbe áztatjuk, és a hűtőszekrényben tartjuk felhasználásig. Másnap a tejet lecsurgatjuk róla, és a sonkadarabokat lisztbe mártjuk. A sört, a maradék lisztet, törött borsot, a zúzott fokhagymát és a tojást összekeverjük (sűrű palacsintatésztának kell lennie), és a sonkadarabokat megmártjuk a masszában. F... |
2010-10-25 04:59:50 |
|
|
|
|