|
|
|
... behabarjuk. A reszelt sajtot tálalásnál a tányérba tesszük és a forró levest rámerjük.
Cigánybélszín
Hozzávalók: 60-80 deka bélszín, 15-20 deka fott sonkaszalonna, só, 5 deka olaj és 3 deka zsír.
A megtisztított bélszínt hosszában úgy vágjuk fel, hogy az összeállításnál, mint egy nagy szelet húsból, tekercset tudjunk készíteni. A felvá... |
2012-11-13 15:45:45 |
|
|
|
|
|
|
... kapta a ,,fönnálló" nevet. Erre a talpra állítjuk fel a zsírral kikent tepsiben. Előmelegített sütőben 30 percig sütjük, kicsit hűlni hagyjuk, utána fogyasztható.
Sonkaszalonnába göngyölt csirkemáj és gombafejek
Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj, 50 dkg gomba, 3 teáskanál majoránna, 15 dkg liszt, 1 kávéskanál só, 60 dkg sonkaszalonna. A tepsi kikenéséhez 3 ev... |
|
2011-12-06 07:19:36 |
|
|
|
|
|
|
... Hozzávalók: 1 darab nagy pulykamell, 10 deka sonkaszalonna, 15 deka gomba, petrezselyem, 1 deci tejszín, egy tojás sárgája, törött bors, só, 5 dkg vaj, étolaj, 2 dkg liszt, és 2 deci csontlé
A pulykamellet szalonnával megtűzdeljük, s egy serpenyőbe tesszük. Megsózzuk, forró olajjal leöntjük, és a sütőben szép világos pirosra sütjük.
Közben a pecsenye mellé tesszük ... |
|
2011-01-23 17:23:22 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók: 1 fiatal pulyka, 15 dkg zsír, 20 dkg főtt sonkaszalonna, 30-35 dkg sertésháló, 2 borízű alma. A fiatal hizlalt pulyka 2,5 vagy 3 kg-os legyen, és mellén, hátán, combjain zsírfoltok, a hízlalás jelei legyenek láthatók.
A megtisztított pulykát felbontjuk, kibelezzük, és több vízben megmossuk. A mellrészére, szeletekre vágott, húsverő kalapáccsa... |
2010-12-07 16:46:30 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók: 1 fiatal pulyka, 15 dkg zsír, 20 dkg főtt sonkaszalonna, 30-35 dkg sertésháló, 2 borízű alma. A fiatal hizlalt pulyka 2,5 vagy 3 kg-os legyen, és mellén, hátán, combjain zsírfoltok, a hízlalás jelei legyenek láthatók.
A megtisztított pulykát felbontjuk, kibelezzük, és több vízben megmossuk. A mellrészére, szeletekre vágott, húsverő kalapáccsal palacsint... |
2010-11-18 05:15:07 |
|
|
|
|
|
|
... rokonszenvvel tekintenek a pagliatára, akár rizzsel tálalják elébük, akár (s ez a gyakoribb eset) a rövid pasta egyik sajátos változatával, a rigatonival.
Hozzávalók: ökörvékonybél, sonkaszalonna, sűrített paradicsom, fokhagyma, zeller, petrezselyem, zsír, só, bors, vörösbor, víz.
A belet lehetőleg már vásárláskor szabadíttassuk meg a hashártyától; vágjuk mintegy 20 cent... |
2010-11-03 21:10:23 |
|
|
|
|
|
|
... lenézett részekből kiváló ételeket készíteni. Ilyen az ökör farka, gyomra, mája, veséje, horribile dictu még a vékonybele is.
Hozzávalók: 1 ökörfarok, hasonló súlyú ökörfejhús, sonkaszalonna, sűrített paradicsom, zsír, hagyma, 1 sárgarépa, fokhagyma, petrezselyem, zeller, só, bors, fanyar vörösbor, víz.
Az ökörfarkat a csigolyáknak megfelelően felvágjuk. Hogy a levének i... |
2010-11-03 21:09:05 |
|
|
|
|
|
|
... húst hosszúkás - mintegy 8 cm hosszú, 4 cm széles - darabokra vágjuk. Ezeket a csíkokat a következőképpen töltjük meg:
Sertéssült és sült csirke, füstölt sonka és sonkaszalonna maradékait összedolgozzuk egy darabka fokhagymával és majoránnával, megsózzuk, megborsozzuk, reszelt szerecsendiót adunk hozzá. Ehhez jön azonos mennyiségű, tejbe áztatott fehér kenyér, egy... |
2010-11-03 21:07:33 |
|
|
|
|