Regisztráció  Belépés
Katalán válság - Elnapolta a spanyol legfelsőbb bíróság a feloszlatott katalán parlament elnökségi tagjainak me
... legfelsőbb bíróság tárgyalásával egyszerre a madridi központi büntetőbíróságon is tárgyalás kezdődött, ahol kilenc volt katalán kormánytag jelent meg, eleget téve az idézésnek.
A spanyol sajtóban megjelent legfrissebb információk szerint a hiányzók, Carles Puigdemont leváltott elnök és kormányának további négy tagja Brüsszelben tartózkodnak. Puigdemont belga ügyvédje pedig ke...
2017-11-02 12:11:55
Katalán válság - Megkezdte a spanyol kormány a katalán kormányzati feladatok átvételét
... testület normális működését, de sajnos nem így lett" - írta a leköszönő vezető, aki szerint "rendkívül igazságtalan", hogy megkérdőjelezték a katalán rendőrség szakmaiságát.
A spanyol sajtóban megjelent információk szerint várhatóan mintegy 150 magas beosztású katalán kormányzati tisztségviselő menesztését vonja maga után a spanyol kormány intézkedéssorozata.
Madridban s...
2017-10-28 14:32:24
Orbán, Lázár, Hollik Soros kilövési listáján
... kulcsembereket keresnie, továbbá az
ellenfelek pozicionálása, felkutatása is a feladatok közé tartozott. A szerződés szempontokat is ad arra vonatkozóan, hogy minek kell a sajtóban(Provide a brief account of how Russia has tried to influence the French debate on Ukraine through domestic actors and outlets ) megjelennie. Érdekes az árképzés: 3000 szó+függelék...
2017-10-25 21:00:32
Katalán népszavazás - Spanyol kormány: egy elhúzódó konfliktus ronthatja a 2018-as várható gazdasági növekedést
... függetlenségi nyilatkozatát, amelynek végrehajtását az elnök felfüggesztette.
A politikus szavai okoztak némi zavart, sokan különböző módon értelmezték azokat a politikai életben és a sajtóban egyaránt.
Mariano Rajoy spanyol miniszterelnök elmondta: felszólításuk megelőz minden más olyan intézkedést, amelyet a kormány alkalmazhat az alkotmány 155-ös cikke alapján. (Ez a...
2017-10-13 16:02:25
Katalán népszavazás - Barcelonában az egységért tüntettek a spanyol nemzeti ünnepen
... függetlenségi nyilatkozatát, amelynek végrehajtását az elnök felfüggesztette.
A politikus szavai okoztak némi zavart, sokan különböző módon értelmezték azokat a politikai életben és a sajtóban egyaránt, ezért a spanyol kormány szerdán levélben szólította fel hivatalosan a katalán kormányt: tisztázza, hogy kinyilvánította-e Katalónia függetlenségét.
Mariano Rajoy spanyol...
2017-10-12 15:32:56
Katalán népszavazás - A spanyol kormány szerint a hatóságok fellépése arányos, a katalán vezetés szerint nem
... voksolni és újságírói kérdésre a választási részvételt 50 százalékosnak mondta. A katalán vezetés szerint a voksolás eredménye jelen körülmények között is érvényes lesz.
Eközben a sajtóban beszámolók jelentek meg arról, hogy vannak helyek, ahol a választásra jogosultság ellenőrzése nélkül gyűjtik az urnákba a szavazatokat.
Miután a spanyol kormány kiiktatta a szavazás sz...
2017-10-01 16:02:55
Katalán népszavazás - Több sérültje van a rendőri akciónak
...
A tájékoztatás szerint hárman súlyos sérülést szenvedtek, kilenc embert kellett kórházba szállítani.
A spanyol sajtóban sorra jelennek meg a vérző fejű emberekről készült fényképek. A komolyabb összecsapások Barcelona belvárosában történtek, miután a rohamrendőrök kiszorították embereket a Ramon Llull iskola bejárata elől, ahol szavazni akartak az önrendelkezési népszava...
2017-10-01 13:32:29
Katalán népszavazás - Ferenc pápa közbenjárást kérik katalán papok
...
A spanyol sajtóban megjelent információ szerint a papok azért írtak a pápának, mert korábban a spanyol kormány is a Szentszékhez fordult amiatt tiltakozva, hogy az egyház tagjai Katalóniában támogatják a spanyol alkotmánybíróság által felfüggesztett, így az ország törvényei értelmében illegális referendumot.
A katalán papok levelükben azt kérték az egyházfőtől, hogy nyil...
2017-09-25 18:43:38
Illegális bevándorlás - Több mint 180-an jutottak át Marokkóból Spanyolország területére
... rohamozták meg, és 186-an jutottak át - közölte a segélyszervezet, amelynek munkatársai négy határsértőt és egy spanyol rendőrt szállítottak kórházba különböző sérülések miatt.
A spanyol sajtóban megjelent beszámolók szerint a határállomáson megjelenő tömeg meglepte a marokkói és spanyol hatóságokat is, ugyanis az állandó rendőri jelenlét miatt az illegális határátlépők nem i...
2017-08-07 14:42:48
Mégsem biztos, hogy exhumálják Salvador Dalít
... lánya, az örökség 25 százalékára tarthat igényt. Ez azonban már egy másik bírósági eljárás tárgya lehet.
A szakértők szerint Dalí örökségének értéke felbecsülhetet...
2017-07-10 18:02:58
1 2 3 .9 10 .14 15 .18 19 20 
Címkék: Hollik Soros, Marokkóból Spanyolország, Salvador Dalít, Carles Puigdemont, Mariano Rajoy, Ramon Llull, spanyol legfelsőbb, feloszlatott katalán, spanyol kormány, katalán kormányzati, elhúzódó konfliktus, 2018-as várható, egységért tüntettek, spanyol nemzeti, hatóságok fellépése, katalán vezetés, rendőri akciónak, madridi központi, spanyol sajtóban, leköszönő vezető, katalán rendőrség, feladatok közé, szerződés szempontokat, brief account, elnök felfüggesztette, politikus szavai, politikai életben, sajtóban egyaránt, kormány alkalmazhat, alkotmány 155-ös, katalán kormányt, választási részvételt, voksolás eredménye, sajtóban beszámolók, választásra jogosultság, tájékoztatás szerint, vérző fejű, komolyabb összecsapások, rohamrendőrök kiszorították, önrendelkezési népszava, papok azért, egyház tagjai, spanyol alkotmánybíróság, ország törvényei, katalán papok, spanyol rendőrt, határállomáson megjelenő, állandó rendőri, illegális határátlépők, másik bírósági, szakértők szerint, megkérdőjelezték,
© 2013 TVN.HU Kft.