Belépés
Flammerné Molnár Edit
... példa ez, az egyenes mozgásra!
Autóm egyenletesen gyorsult is hozzája!

Lemértem az időt, ami alatt elment,
Útját is megmértem, amit addig megtett!

Ebből kiszámoltam, átlagsebességét.
GYorsan ábrázoltam, a grafikon képét!

Egyenes vonal lett, mely nullától indul!
Na számoljuk csak ki! Mennyivel gyorsult?

Leírtam papírra...
2018-09-29 18:00:03
A túlvilág küszöbén – részlet Nyirő József írásából
... kisasszonynak, ki valóban a betegek született vigasztalója, szava, lelke sugárzik a kedvességtől, s nem bírja elnyomni a könnyét, ha rosszabbul vagyok. Jubilálnunk kellene, mert ha jól számoltam, holnap adja be a kétszázadik injekciót.
Nem, nem, itt nem tudok meghalni. Akárhogy szeretem, akárhogy becsülöm, idegen ez a föld nekem. Minden föld idegen. Ha azonban nem lehet kitér...
2018-09-22 23:12:39
Kerékpárverseny
...
Két rendőr kerékpárversenyt néz.
- Nem egy olcsó mulatság! - szólal meg az egyik.
- Hát nem! - mondja a másik a bringákat vizsgálva - ha jól számoltam, 42 darab világitás nélküli kerékpárt láttam eddig!...
2018-09-07 18:39:47
Weöres Sándor: Álmodozás
... ekével,
hej, végig bevetettem sűrű könnyeim...
2018-08-23 16:00:55
Mi a megfejtés nr. 69 ?
Annyit számoltam már a négyes felállással, hogy azt hiszem, csak a jó megoldást hagytam ki. Ezen most még nem tudok elindulni, nekem nem fér bele 3 mérésbe, pontosabban már csak kettőbe.
Viszont van még egy ötletem, ez is elég egyszerű, így félő, hogy nem tökéletes. Mindegy, ha nem jó, úgyis megtalálod a hibát benne. És lehet, hogy én is.
Szóval a beszámozás fölösleges vo...
2018-08-18 05:22:59
Napi áhítat- Én vagyok!
... mondom, amire az Atya tanított engem. És aki elküldött engem, velem van: nem hagyott egyedül, mert mindig azt teszem, ami neki kedves."
Magyarázat
János evangéliumában magam számoltam meg, hogy kilencvenháromszor található hol szó szerint, hol utalásszerűen Jézusnak az Atyával való közössége, illetve alávetettsége. Ebből három a feltámadás után. Különös, hogy a ker...
2018-08-01 07:48:50
Ma megint tanultam
... is javasolt az Úr, s azzal együtt necces, hogy magasságban befér-e.
Holnaputánra kész a függönyszegés, így majd akkor megbeszélem ezt a problémát is.

Drágább lesz, mint számoltam eredetileg, de szép lesz!

Jön még a tapéta és a festés...amit a fiam és barátja állítólag megcsinálnak (örülnék, ha így lenne!), s persze a fúrások.

Majd teszek fel ...
2018-07-24 19:04:49
Múló napok-----Vilhelem Margareta
... faragtam
összeszedtem a hulló leveleket...
2018-07-17 20:47:27
Kullancs
... szívesen mondanak le róla, és valahol még én is hiszek neki, ennek az egy, két egészséges tetűnek, mondjuk úgy hetente egy kettő, ennyi szerintem sem árt. Brandutatól hatvan tetűt kaptam, megszámoltam, aki emlékszik, ide le van írva, a börtönben, ott nem számoltam meg, de alkalomadtán ott lehetett akár ezer tetűm is, az már kicsit sok.

Meglepett, voltam én már életemben...
2018-06-30 23:28:43
Virágos nyár ölén..: Dáma Lovag Erdős Anna verse.
... dúslombú fákon
Napsugár táncot ropta
Szorgos méh virágözönt látogatta

Tücsök zenélt lenn a réten
Pillangó szállt arra éppen
Nekem jósolt kakukk madár
Számoltam éveket, ami rám vár

De a kakukk, egyre kakukkolta
Évek hosszú sorát jósolta
Ne bolondozz kakukk madár
Az éveim sora tudom lassan lejár

Szép a rét, sz...
2018-06-26 12:40:48
1 2 3 ................52 53 ........78 79 .......103 104 105 
Címkék: Flammerné Molnár Edit, Nyirő József, Weöres Sándor, Dáma Lovag Erdős Anna, túlvilág küszöbén, egyenes mozgásra, grafikon képét, betegek született, kétszázadik injekciót, föld nekem, olcsó mulatság, bringákat vizsgálva, négyes felállással, hibát benne, beszámozás fölösleges, feltámadás után, hulló leveleket, éveim sora, kerékpárversenyt, átlagsebességét, kerékpárverseny, evangéliumában, kisasszonynak, függönyszegés, utalásszerűen, alávetettsége, vigasztalója, egyenletesen, megszámoltam, alkalomadtán, megcsinálnak, kedvességtől, holnaputánra, összeszedtem, magasságban, kiszámoltam, brandutatól, pontosabban, kétszázadik, felállással, megbeszélem, jubilálnunk, ábrázoltam, megtalálod, fölösleges, bevetettem, feltámadás, egészséges, beszámozás, kakukkolta, magyarázat, rosszabbul, eredetileg, virágözönt, megmértem, bolondozz, flammerné, megoldást, született, meglepett, látogatta, leveleket, számoltam, injekciót, margareta, tökéletes, problémát, mennyivel, elindulni, számoljuk, közössége,
© 2013 TVN.HU Kft.