Regisztráció  Belépés
Százmillió forinttal támogatja a kormány a székesfehérvári Karsai Alba Kft. fejlesztését
... kozmetikai ipar és a tejipar számára csomagolóanyagok, valamint autóipari termékek gyártásával foglalkozik. A holding tagvállalataként működő Karsai Alba Kft. 286 millió forintos székesfehérvári beruházásának részeként egy CNC esztergát, egy számítógép vezérlésű szikraforgácsolót, a fröccsöntés területén pedig egy olyan IML technológiára alkalmas eszközt is beüzemelnek, amely inno...
2017-05-26 13:02:25
Az Albacomp több mint egymilliárdból fejleszt gépjárművekbe szerelhető fedélzeti eszközöket
...
A székesfehérvári cég közleménye szerint a projektet az Albacomp a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel és a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft.-vel konzorciumban valósítja meg. Mint írták, a 2018. szeptember 30-ra megvalósuló eCall eszköz - sorozatgyártás esetén - új munkahelyeket is teremt.
A kifejlesztésre kerülő rendszer érzékeli az ...
2017-05-26 07:05:10
Elkezdődött a székesfehérvári Szent István király-székesegyház belső restaurálása
... hangsúlyozta, hogy a műemléki kutatás és a restaurálás tervezésénél magas volt a mérce, ezért a legkorszerűbb technikák alkalmazásával az épület alapos állapotfelvételen esett át.
A székesfehérvári megyéspüspök emlékeztetett arra, hogy 2014. július 2-án a székesegyház tetőpárkányából egy nagy rész leszakadt, a hiba oka pedig a templom szétnyíló tetőszerkezete volt. Azonnali b...
2017-05-25 13:23:16
Kiosztották az ifjúsági tudományos és innovációs tehetségkutató verseny díjait
... orvosi eszköz (Kocsis Ábel, Bór Dorina - Soproni Széchenyi István Gimnázium, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem), a ferrofluoridos dőlésérzékelő szenzor (Molnár Áron - Székesfehérvári SzC Széchenyi István Műszaki Szakgimnáziuma) és a 3D nyomtatott holdbázis (Puskás Dávid - Bolyai Farkas Elméleti Líceum, Marosvásárhely).
A díjazott és a kiemelt dicséretben részesül...
2017-05-24 15:10:40
A Fővárosi Ítélőtáblán felgyorsultak az eljárások
... százalékkal kevesebb ügy érkezett a Fővárosi Ítélőtáblára, a folyamatban maradt ügyek harmadával csökkentek az előző év hasonló időszakához képest. Mindez annak is köszönhető, hogy a Székesfehérvári Törvényszék fellebbezett ügyei ez évtől átkerültek a Győri Ítélőtáblához. A Fővárosi Ítélőtábla 2017-től a fővárosi, a Budapest környéki és a balassagyarmati törvényszék elsőfokú dönté...
2017-05-24 11:40:05
Magyar labdarúgó-válogatott - Fiola Attilára három hónapos kihagyás vár
...
A székesfehérvári klub honlapjának hétfői beszámolója emlékeztet rá, hogy a jobbhátvédet szombaton a Ferencváros elleni rangadó 75. percében sérülés miatt kellett lecserélni.
Kovács Tibor csapatorvos elmondta, hogy Fiola jobb lábában megsérült a belső oldalszalag, ezért hétfőn megoperálták. A rehabilitációval együtt várhatóan három hónapot kénytelen kihagyni.
Az OTP...
2017-05-22 22:53:12
Megnyílt a Szent István Könyvhét Budapesten
... ötven pap, apáca és római polgár titkos hálózatát mutatja be, melyet a Vatikán a megszállás idején hozott létre a zsidók megmentésére.
Az ünnepségen Erdő Péter és Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök, a Stephanus Alapítvány elnöke átadta a 2017. évi Stephanus-díjakat. Az idei kitüntetett teológiai kategóriában Szuromi Szabolcs Anzelm kánonjogász, a Pázmány Péter Katolik...
2017-05-22 14:11:09
Brahms-, Ravel- és Muszorgszkij-művek hallhatók a Nemzeti Filharmonikusok koncertjén
...
A közreműködő szólista Budapesten Szergej Hacsatrjan hegedűművész és Pasztircsák Polina szoprán énekművész lesz, a székesfehérvári koncerten Nyári László hegedűművész lép színpadra.
Az est programjában Brahms D-dúr Hegedűversenye, Ravel Seherezádé című dalciklusa és Muszorgszkij-Ravel Egy kiállítás képei szerepelnek - közölték a Nemzeti Filharmonikusok az MTI-vel.
B...
2017-05-22 07:04:43
Másodszor is kikapott Szlovéniától az Eb-re készülő női kosárlabda-válogatott
...
A székesfehérvári összecsapáson a hazai együttesben Nagy-Bujdosó Nóra 16, míg Nagy Dóra 11 pontot szerzett.
A két válogatott csütörtökön is megmérkőzött egymással, a szlovénok akkor 77-64-re győztek.
A magyar válogatott a házigazda Csehországon kívül az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, Budapesten Eb-harmadik spanyolokkal, valamint az ukránokkal került azonos Eur...
2017-05-19 19:14:20
Gyulai és székesfehérvári csapatok nyerték a Kárpát-medencei Hungarikum vetélkedőt
...
Péteken tizenhárom iskolás csapat mérte össze tudását az Országházban rendezett nemzeti döntőben.
Az általános iskolások közül második helyezést ért el Tiszaszalkáról a Hétvezér Baptista Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola csapata, harmadik a csákánydoroszlói Csaba József Általános Iskola csoportja lett - közölték a szervezők az MTI-vel.
A középisko...
2017-05-19 18:44:05
1 2 3 ........................149 150 .............224 225 ............298 299 300 
Címkék: Karsai Alba Kft, Szent István, Fővárosi Ítélőtáblán, Fiola Attilára, Szent István Könyvhét Budapesten, Nemzeti Filharmonikusok, Kárpát-medencei Hungarikum, Budapesti Műszaki, Gazdaságtudományi Egyetemmel, Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft, Kocsis Ábel, Soproni Széchenyi István Gimnázium, Gazdaságtudományi Egyetem, Molnár Áron, Székesfehérvári SzC Széchenyi István Műszaki Szakgimnáziuma, Puskás Dávid, Bolyai Farkas Elméleti Líceum, Fővárosi Ítélőtáblára, Székesfehérvári Törvényszék, Győri Ítélőtáblához, Fővárosi Ítélőtábla, Kovács Tibor, Erdő Péter, Spányi Antal, Stephanus Alapítvány, Szuromi Szabolcs Anzelm, Pázmány Péter Katolik, Budapesten Szergej Hacsatrjan, Pasztircsák Polina, Nyári László, Brahms D-dúr Hegedűversenye, Ravel Seherezádé, Muszorgszkij-Ravel Egy, Nagy-Bujdosó Nóra, Nagy Dóra, Budapesten Eb-harmadik, Hétvezér Baptista Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Csaba József Általános Iskola, székesfehérvári Karsai, székesfehérvári Szent,
© 2013 TVN.HU Kft.