Belépés
Vass Albert Mese az erőről - Tanmese
... virágok, a tündérek a virágokban. A patak is sírt, a csönd is sírt.

- És ekkor jött a harmadik ember. Jött, megállt a tisztás széliben, és meghallotta sírni az erdőt. Meglátta a virágokat, a fákat. Meghallotta a csermelyt. És halkan mondta:
Istenem, milyen szép... És abban a pillanatban lehullt a szívéről egy nagy, rozsdás lakat.
Akkor kelt a nap. Kacagó ...
2018-10-07 21:40:09
Wass Albert - Az aranymadár
... hogy jöjjön, siessen, érte üzen az erdő!
Perdült a szellő, és tovaszállt.
Az erdő pedig készült a fogadtatására. Friss záporral mosta tisztára a fák leveleit. Feldíszítette a virágokat harmatos ékszerekkel. Mohaszőnyeget terített az ösvényre, a hazatérő lába alá.
Aztán eltelt egy nap. Egy második nap. Egy harmadik. Az erdő várt.
Negyednapra hazatért a kicsi sze...
2018-10-05 11:48:44
Csányi Krisztina: RAJZOLJ NEKEM...Csányi Krisztina: RAJZOLJ NEKEM...


Rajzolj nekem, kérlek,
hegyeket, völgyeket és rétet,
nyíló virágokat, hajló füvet,
hadd simogassa meg lelkemet
ahogyan néha párás hajnalon
sziromillatú szellő az ablakon
lebbe...
2018-10-05 00:01:40
H.Kohut Katalin: A májuskosár
... beszélő országát jelentette, amit a népével fognak megalapítani, mégpedig a szerelem, szépség, finomság, kifinomult érzékenység, igényesség, műveltség által képviseltet. A jövő népe a virágokat meghagyja temető növényeknek, legendájukat fennhagyják az utókornak, hogy nyilvánvaló legyen, milyen népek éltek egykor a világon.

A csúfok, irigyek, törtetők, házsártosak, görb...
2018-09-26 16:07:59
H.Kohut Katalin: Az egyetlen férfi aranyvirága
... egyszer egy csodálatos világ, minden részén megnyilvánult a természet csodája: a nagy évszak. Világ anya gondoskodott az éltető forrásvízről, mellyel minden hajnalban megpermetezte a fákat, virágokat.

Csodálatos leányok daloltak és szorgoskodtak a munkahelyeken, mindenki tudta, hogy a munka nemesít, felelősségteljesen végezték feladataikat. Minden istennő olyan munkát ...
2018-09-26 16:00:27
Kattila: Tavaszi történet
...
Kattila: Tavaszi történetTavasz van, amerre elhaladunk kizöldül a fű a lábunk alatt, szikrát szór a napsütés, ezernyi méhraj keresi a bimbózó virágokat, hogy a méhpempő szedésekor beporozzák, termékennyé tegyék az édesnedvű virágokat.

Nemrég még egyedül kószáltam céltalanul az utcákon, mindent szürkeség övezett, a hótakarók is feketév...
2018-09-26 08:51:25
Krisztus követése
... gyülekezete a szép beszédéért. Egyik prédikációja után, amelyben az Úr Jézus befogadásának akadályairól beszélt, a szószékről lejövet egy kislányt hívott magához, és a kezébe halmozta a virágokat. Amikor a gyermek karja már roskadásig tele volt virággal, odanyújtotta neki a Bibliáját. A kislány előbb habozott, majd kiszórta kezéből a virágokat, és a Biblia után nyúlt.

*...
2018-09-22 10:58:35
Kosztolányi Dezső: Szeptemberi áhítat
... szóló.

Bizony, csodás ország, ahova jöttünk,
mint hogyha a perc szárnyakon osonna,
el-nem-múló vendégség van köröttünk,
hosszú ebéd és még hosszabb uzsonna.
Húgom virágokat kötöz a kertbe,
aranytálban mosakszik reggelente,
s ha visszatér az erdőn alkonyatkor,
a csillagokról ráhull az aranypor.

Olyan ez éppen, mint gyermekkor...
2018-09-13 18:27:55
Üzenet Hanna unokám születésnapjára.Dáma Lovag Erdős Anna .
... minden kis emléked
Tudd én nagyon, nagyon szeretlek Téged!

S, ha felragyog a nap ismét tüzes koronája
Kinyílik a sok virág élet utad ...
2018-08-31 21:14:13
Tallóztam
... néha szomorú vagyok, mert nem tudok elképzelni valamit. Például a tegnap anya mondta, hogy a kardigánja lila. A lilát nem tudom elképzelni és az nagyon bánt. Megkérdeztem, ismeri-e a virágokat. Igennel válaszolt. Nagyon sokat ismer. Tavasszal és nyáron is mindig nézegeti. Kérdeztem, hogy van-e közötte, apró és nagyon puha, bársonyos, amelyiknek ibolya a neve. Azt mondja igen, arra...
2018-08-30 11:57:07
1 2 3 .................209 210 .........314 315 ........418 419 
Címkék: Vass Albert Mese, Wass Albert, Csányi Krisztina, RAJZOLJ NEKEM, Kohut Katalin, Kosztolányi Dezső, Üzenet Hanna, Dáma Lovag Erdős Anna, egyetlen férfi, harmadik ember, tisztás széliben, pillanatban lehullt, erdő pedig, virágokat harmatos, hazatérő lába, erdő várt, népével fognak, jövő népe, virágokat meghagyja, csodálatos világ, természet csodája, nagy évszak, éltető forrásvízről, munka nemesít, lábunk alatt, bimbózó virágokat, méhpempő szedésekor, édesnedvű virágokat, szép beszédéért, szószékről lejövet, kislányt hívott, kezébe halmozta, gyermek karja, kislány előbb, perc szárnyakon, erdőn alkonyatkor, csillagokról ráhull, tegnap anya, kardigánja lila, nagyon bánt, születésnapjára, megpermetezte, megnyilvánult, mohaszőnyeget, fogadtatására, feldíszítette, munkahelyeken, szorgoskodtak, befogadásának, sziromillatú, akadályairól, odanyújtotta, csillagokról, megkérdeztem, megalapítani, prédikációja, forrásvízről, gondoskodott, feladataikat, legendájukat, képviseltet, növényeknek, fennhagyják, negyednapra, ékszerekkel,
© 2013 TVN.HU Kft.