Belépés
Londoni elemzők: a drága olaj egy időre 4 százalék fölé emelheti a magyarországi inflációt
... bázisponttal is emelheti az éves inflációs ütemet.
A ház szerint ez az átszűrődési ráta Romániában elérheti a 92 bázispontot éves szintű inflációra számolva.
Lengyelországban ugyanakkor csak 57, Csehországban 34 bázispontnyi inflációs gyorsulást okoz a nyersolaj 10 százaléknyi drágulása a Morgan Stanley számítási módszertana alapján.
Mindezt egybevetve a cég london...
2018-10-20 15:29:49
Brexit - City-államtitkár: több ezer banki állás áttelepítése várható
... becslésével, amely szerint a Brexit időpontjáig ötezer befektetési banki és egyéb szolgáltatási állást telepíthetnek át a kontinensre a Cityben honos pénzügyi vállalatok.
Glen hozzátette ugyanakkor, hogy nem tapasztalható "nagy cégek részéről nagyszabású mozgás" a kontinentális EU-gazdaságok nagyvárosai felé.
Az államtitkár szerint a brit kormány mindent megtesz annak ér...
2018-10-10 17:24:46
Szakértő: az EU-török megállapodás inkább Törökországnak kedvező
...
Berzi Gergely szerint a megállapodás azt mutatja, hogy az Európai Unió nem képes megvédeni a határait, ugyanakkor Magyarország elvégezte a "házi feladatát", és néhány hónapja Olaszország is.
Szükség van a megállapodásra, s arra, hogy Törökországban gazdasági és politikai stabilitás legyen - szögezte le a szakértő.
A műsorban elhangzott, jelenleg mintegy négymillió ...
2018-10-10 09:00:53
Elemzők: a belső kereslet növeli az importot
... - jelezte.
Az importnövelő hatásokat ellensúlyozhatta a viszonylag kedvező európai konjunktúra, valamint újabb exportkapacitások folyamatos üzembe helyezése, a magasabb olajárak ugyanakkor ronthatják a cserearányokat. A kereskedelmi háborúk fokozódása némi kockázatot jelenthet, de egyelőre közvetlenül nem érintik a magyar gazdaságot - közölte.
A tartósan magas külkereske...
2018-10-09 14:32:28
Szakértő: anélkül kell megakadályozni a terrorcselekményeket, hogy mindenkit megbélyegeznénk
... görögországi menekülttáborban. Gyarmati István azt mondta: nem valószínű, hogy az Iszlám Állam terrorszervezet átvette volna a hatalmat a leszboszi Moria menekülttáborban. Hozzátette ugyanakkor: a görög hatóságok kijelentése arról, hogy nem találtak dzsihadistákat a táborban, csak azt jelenti, hogy nyilvántartott, a hatóságok előtt ismert terroristák nincsenek ott.
Arra a kér...
2018-10-08 22:01:11
Krónika 6. rész (kérdések, azonnali kérdések)
... minél magasabb színvonalú egészségügyi ellátás. Ezért újítottak fel 77 kórházat, 54 rendelőt és 104 mentőállomást és építettek 23 új rendelőt és 31 új mentőállomást - sorolta.
Azt ugyanakkor sajnálják, hogy a többletforrások egyikét sem szavazta meg a Jobbik - jegyezte meg a parlamenti államtitkár.

Azonnali kérdések

Jobbik: milyen ajándékot fogadott el ...
2018-10-08 15:42:29
Szakértő: a fiatalok jobban kiállnak az érdekeikért a munkaerőpiacon
... fiatalok számára. A jövő útja, hogy a cégeknek lesz egy kis belső magja, amely egy-egy projekt erejé...
2018-10-07 10:51:10
BÉT - Szakértő: gyengült, de a nyugat-európai piacokhoz képest felülteljesített a BUX
... részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.
Miró József, az Erste Befektetési Zrt. vezető elemzője az M1 aktuális csatornán elmondta, mínuszban zárt a BUX, ugyanakkor felülteljesített a legtöbb nyugat-európai indexhez, például a német DAX-hoz képest.
A nap vesztese a Richter volt, de lefelé húzta a hazai részvényindexet az OTP is a hét utolsó kereske...
2018-10-05 18:02:07
Moszkva magyarázatot vár a Tbiliszi melletti a Lugar központban tárolt "vegyi és biológiai" lövedékekről
... bizottságának elnöke a TASZSZ hírügynökségnek kijelentette, Moszkva diplomáciai és katonai lépésekkel fog válaszolni az amerikai katonabiológiai program kibontakoztatására. Hozzátette ugyanakkor, hogy egyelőre nincs szükség a vegyi és biológiai védelem megerősítésére Oroszország déli határai mentén.
Az orosz külügyminisztérium szóvivője szeptember 13-án jelentette be, hogy Mo...
2018-10-04 23:43:59
Külföldi sajtó Magyarországról - A Le Monde a Fidesz EPP-tagságáról
... szerint a rasszizmusba és népirtásba torkollott második világháborút követően azt lehetett gondolni, hogy a nacionalizmus hosszú időre diszkreditálódott. A mai európai nacionalizmus ugyanakkor nem ugyanaz, mint a két világháború közötti, amely azt hirdette, hogy az egyik nemzet magasabb rendű, mint a másik, hanem egy olyan XXI. századi változat, amely szerint minden európai nemzet...
2018-10-01 13:12:31
1 2 3 ...............367 368 .......551 552 ........734 735 
Címkék: Fidesz EPP-tagságáról, Morgan Stanley, Berzi Gergely, Európai Unió, Gyarmati István, Iszlám Állam, Miró József, Erste Befektetési Zrt, drága olaj, magyarországi inflációt, belső kereslet, fiatalok jobban, nyugat-európai piacokhoz, éves inflációs, átszűrődési ráta, kontinentális EU-gazdaságok, államtitkár szerint, brit kormány, műsorban elhangzott, importnövelő hatásokat, viszonylag kedvező, magasabb olajárak, kereskedelmi háborúk, magyar gazdaságot, tartósan magas, leszboszi Moria, görög hatóságok, hatóságok előtt, többletforrások egyikét, parlamenti államtitkár, jövő útja, cégeknek lesz, előző napi, legtöbb nyugat-európai, német DAX-hoz, hazai részvényindexet, amerikai katonabiológiai, nacionalizmus hosszú, egyik nemzet, menekülttáborban, lengyelországban, felülteljesített, ellensúlyozhatta, megbélyegeznénk, magyarországról, hírügynökségnek, katonabiológiai, többletforrások, részvényindexet, terrorszervezet, cserearányokat, munkaerőpiacon, megállapodásra, nyilvántartott, megerősítésére, megakadályozni,
© 2013 TVN.HU Kft.