Belépés
Átadták a Junior Prima-díjakat népművészet és közművelődés kategóriában
... emlékplakettet kaptak, valamint kétmillió forintos pénzjutalomban részesültek - olvasható a kategória mecénása, a Docler csoport MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.
A szakmai szervezetek jelöléseiből egy öttagú zsűri választotta ki a díjazottakat. Fontos szempont volt a döntés során, hogy az alkotó tevékenységen kívül melyik jelölt fordít nagy hangsúlyt arra, hogy saj...
2018-10-20 15:43:41
Megalakult az informatikai cégeket és szakmai műhelyeket tömörítő Mesterséges Intelligencia Koalíció Balatonfür
... technológiai miniszter szerint a koalíció magalapításában ölt testet Magyarország válasza a mesterséges intelligencia által generált kihívásokra, platformot teremtve az ezen területen dolgozó szervezetek együttműködéséhez.
A miniszter arról is beszélt, hogy napjainkban zajlik a negyedik ipari forradalom, melyet intelligens, döntésképes robotok jellemeznek. Fontos, hogy ezen i...
2018-10-09 16:02:07
Három évre megújították a POSZT vezetésének mandátumát
... kiegyenlített képviseletére.
Hegedűs D. Géza elnök a Színház- és Filmművészeti Egyetemet képviseli, mellette a szakmai tanácsadó testület tagja Balázs Zoltán (független színházi szervezetek), Balogh Tibor (határon túli színházak), Besenczi Árpád (vidéki, kiemelt minősítésű színházak), Cseke Péter (Kaposvári Egyetem, Művészeti Kar), Gemza Péter (vidéki, nemzeti minősítésű szín...
2018-10-09 10:31:06
OGY Krónika 3. rész (kérdések)
... csata a parlamentben, az információk kiadására pedig bírósági döntés kötelezi a tárcát.
Hangsúlyozta: a közzététellel másfél hónapos lemaradásban van a tárca, miközben szakmai szervezetek adatai szerint többen halnak ma meg Magyarországon kórházi fertőzésben, mint közúti balesetben.
Rétvári Bence, a tárca politikai államtitkára azt emelte ki: a Kúria előtt van az ügy, és...
2018-10-08 14:52:06
Aradi vértanúk - A Párbeszéd az aradi emlékhely felújítását sürgeti
... az aradi vértanúkra emlékezve. Ezt követően az MTI-nek elmondta, szeretnék, ha a kormány minél előbb gondoskodna az Aradon található emlékmű felújításáról, kikérve a magyar szakmai szervezetek és a román fél véleményét is.
A Párbeszéd azt szeretné, ha az új emlékművet jövőre, az aradi vértanúk kivégzésének 170. évfordulóján valamennyi parlamenti párt közösen avathatná fel a ...
2018-10-06 11:21:56
Emmi: több száz vélemény érkezett az új Nemzeti alaptanterv munkaanyagához
...
A tárca közleménye szerint a javaslatok nagy részét pedagógusok és szakmai szervezetek küldték. A több mint ezer oldalnyi vélemény feldolgozása jelenleg is zajlik, majd ezt követően az átdolgozott tervezetről megkezdődik a közigazgatási egyeztetés. Ennek során még tovább változhat a dokumentum, és azt követően kerül majd a kormány elé.
A kabinet célja, hogy a magyar diák...
2018-10-05 18:02:16
CAFe Budapest - Ma kezdődik a Budapest Ritmo világzenei fesztivál
... alatt szakmai események is zajlanak. A Budapest Ritmo Konferencián pénteken jelen lesznek a világzenei színtér fontos szereplői (fesztiválszervezők, kiadók, újságírók), európai zenei szervezetek (European Music Council, a European Music Export Exchange Network, Womex) képviselői, és témaként szerepel a közép-ázsiai világzenei piac is. Szombaton a zene szerepe a városok fejlesztésé...
2018-10-05 07:04:34
Áder János: eredményes munkára a világon mindenütt szükség van
...
Áder János a versenyzőkhöz intézve szavait úgy fogalmazott: legyenek büszkék rá, hogy olyan tudás birtokában vannak, amely az egész világon versenyképes.
Az államfő hangsúlyozta, egy dologban minden, a szakmájában sikeres ember egyforma: abban, hogy mesterek akarnak lenni. A mesterek mindent tudni akarnak a szakmájukból, amit megtanulni csak lehetséges - mondta.
Áde...
2018-09-29 22:44:39
Román ifjúsági szervezetek is tiltakoznak az román nyelv oktatására vonatkozó törvénymódosítás ellen
... szakmai egyeztetés, előkészítés nélkül, rövid idővel a tanévkezdés előtt módosította a román nyelv elemi iskolai oktatásának a rendszerét a kisebbségi nyelveken oktató iskolákban.
A szervezetek kijelentették: kiemelt fontosságú kérdésnek tekintik a kisebbségek hozzáférését az oktatáshoz, hiszen ezen múlik a romániai integrációjuk.
"Ez annál is inkább fontos, mert hamar...
2018-09-26 19:58:29
NKA 25 - Nagyszabású gálaesttel kezdődött meg a 25 éves Nemzeti Kulturális Alapot ünneplő fesztivál
... hozzá az alelnök.
Az intézmény működéséről szólva elmondta, az NKA-nak tizenhat állandó kollégiuma van jelenleg és négy úgynevezett programkollégiuma. A kollégiumokban a szakmai szervezetek, az NKA-t elnökölő miniszter és a Magyar Művészeti Akadémia delegáltjai vannak hat-hat fővel, ők döntik el a pályázati célokat és bírálják el a pályázatokat.
Fekete György, az NKA sze...
2018-09-23 22:14:42
1 2 3 ..........................161 162 ..............242 243 .............322 323 324 
Címkék: Junior Prima-díjakat, Mesterséges Intelligencia Koalíció Balatonfür, CAFe Budapest, Budapest Ritmo, Áder János, Nemzeti Kulturális Alapot, Hegedűs, Filmművészeti Egyetemet, Balázs Zoltán, Balogh Tibor, Besenczi Árpád, Cseke Péter, Kaposvári Egyetem, Művészeti Kar, Gemza Péter, Rétvári Bence, Budapest Ritmo Konferencián, European Music Council, European Music Export Exchange Network, Magyar Művészeti Akadémia, Fekete György, informatikai cégeket, aradi emlékhely, világon mindenütt, román nyelv, kategória mecénása, szakmai szervezetek, öttagú zsűri, döntés során, alkotó tevékenységen, koalíció magalapításában, mesterséges intelligencia, ezen területen, miniszter arról, negyedik ipari, szakmai tanácsadó, információk kiadására, közzététellel másfél, tárca politikai, aradi vértanúkra, kormány minél, magyar szakmai, aradi vértanúk, tárca közleménye, javaslatok nagy, több mint, átdolgozott tervezetről, közigazgatási egyeztetés, kabinet célja, magyar diák, világzenei színtér, közép-ázsiai világzenei,
© 2013 TVN.HU Kft.