Belépés
Hitelminősítés - Pozitívra javította az orosz bankrendszer kilátását a Moody's
... hitelminősítő, a Standard & Poor's visszaemelte Oroszország államadós-besorolását a befektetésre ajánlott kategóriába, a nemzetközi szankciókra és a nyersanyagár-ingadozásokra adott prudens szakpolitikai válaszintézkedésekkel indokolva a lépést.
A cég a devizában fennálló hosszú és rövid lejáratú orosz szuverén adósságkötelezettségek osztályzatát az addigi "BB plusz/B"-ről eg...
2018-10-23 13:36:13
Újabb, milliárdos megbízást kapott a kormányközeli Századvég
... közbeszerzés keretében. Az indoklás szerint erre azért van szükség, mert ,,az alapprojekt nem tudna maradéktalanul érvényesülni, és a magyar kormány nem kapná meg a szükséges szakpolitikai támogatást a tevékenységéhez", ha nem végeznék el újra és újra a felmérést.

A jövőre megrendelt kutatásban újdonság, hogy már Ukrajnában és a nyugat-balkáni országokban is ...
2018-10-15 20:26:31
Brexit - Bank of England: a brit bankrendszer elviselné a megállapodás nélküli Brexitet is
...
A Bank of England pénzügyi szakpolitikai bizottsága (Financial Policy Committee, FPC) - amely nem azonos a monetáris tanáccsal - kedden ismertetett helyzetértékelésében közölte: a tavaly elvégzett szektorszintű stresszhelyzeti teszt eredményei alapján továbbra is úgy ítéli meg, hogy a brit bankoknak "cliff edge Brexit" esetén sem lenne szükségük pótlólagos tőketartalékra....
2018-10-09 14:22:15
Határozottabb fellépésre kötelezte egy bíróság a holland kormányt a kibocsátás-csökkentés terén
... foglaltaknak, aláhúzva, hogy a 2020-as célkitűzések még teljesíthetőek, ugyanakkor azt is közölte, hogy elképzelhető újabb fellebbezés, amiért a bíróság kifogásolható módon befolyásol szakpolitikai ügyeket.
A környezetvédők üdvözölték és jelentős győzelemnek nevezték a döntést.
A kibocsátás tavaly mindössze 13 százalékkal volt alacsonyabb az 1990-es szintnél Hollandiában...
2018-10-09 12:51:41
Megújulást sürget a német CDU/CSU új parlamenti frakcióvezetője
... beszédében az utóbbi hónapok heves belső vitáira utalva kiemelte, hogy nagyobb egységre van szükség a két párt között, ezért nem szabad "dühből és haragból" politizálni és minden vitatott szakpolitikai ügyből elvi, erkölcsi kérdést csinálni.
A CDU/CSU néppárt, "talán az utolsó néppárt Németországban", így sokféle véleményt képvisel, és ennek természetes velejárója a vita, de ...
2018-10-07 17:31:39
Krónika 5. rész (klímastratégia)
... szögezte le. Az ipari ökológia azonban számos lehetőséget hordoz magában - tette hozzá.
Bencsik János azt ajánlotta a kormánynak, hogy teremtse meg az éghajlatváltozási és más szakpolitikai stratégiák közötti összhangot.
Jobbik: a kormány az ellenkezőjét teszi annak, amiről Áder János beszélt
Kepli Lajos (Jobbik) azzal kezdte felszólalását, hogy minden stratégia ann...
2018-10-02 13:12:12
Újabb mélypontra süllyedt a német kormánypártok támogatottsága
... kormányválságáért. A választók 13 százaléka szerint Angela Merkel a legfőbb felelős, 12 százalék szerint pedig a szociáldemokraták vezetője, Andrea Nahles.
A választók többsége Horst Seehofer szakpolitikai tevékenységével sem elégedett, csupán 28 százalékuk érzi úgy, hogy jól végzi belügyminiszteri munkáját.
A kormánypártok gyengülésének legnagyobb haszonélvezői az ellen...
2018-09-28 14:46:48
Angela Merkel nem kér bizalmi szavazást a CDU/CSU-frakció vezetőjének leváltása miatt
... Merkellel korábban is "jól és szorosan" együttműködtek, és a képviselőcsoport vezetőjeként is erre törekszik majd.
Aláhúzta: az emberek a problémáikra várnak megoldást, ezért szakpolitikai kérdésekkel kell foglalkozni, és nem személyi kérdésekkel.
A CDU-s politikus hozzátette, hogy nem alakítják át a frakcióvezető és a pártelnök-kancellár együttműködésének rendszerét. Vo...
2018-09-26 15:58:21
K+F versenyképességi és kiválósági együttműködésre jelent meg pályázat
... támogatási kérelmet, ak...
2018-09-26 10:41:09
Európai Számvevőszék: a teljesítmény rovására megy a kohéziós források jogi keretének késedelmes véglegesítése
... elhamarkodottan használjanak fel, mert akkor megeshet, hogy nem kap kellő figyelmet az értékarányosság - szögezik le a jelentésben. A pénzeszközök felhasználása öncéllá válik, amikor pedig szakpolitikai célok elérését kellene szolgálniuk - írták.
A számvevőszék azt ajánlotta, hogy az Európai Bizottság javasoljon menetrendet a jogalkotó hatóságoknak annak biztosítására, hogy a...
2018-09-13 17:02:04
1 2 3 ............43 44 .......65 66 .......86 87 88 
Címkék: Angela Merkel, Európai Számvevőszék, Financial Policy Committee, Bencsik János, Áder János, Kepli Lajos, Andrea Nahles, Horst Seehofer, Európai Bizottság, orosz bankrendszer, kormányközeli Századvég, brit bankrendszer, megállapodás nélküli, holland kormányt, német kormánypártok, teljesítmény rovására, kohéziós források, befektetésre ajánlott, nemzetközi szankciókra, devizában fennálló, indoklás szerint, magyar kormány, szükséges szakpolitikai, jövőre megrendelt, nyugat-balkáni országokban, monetáris tanáccsal, tavaly elvégzett, brit bankoknak, 2020-as célkitűzések, bíróság kifogásolható, környezetvédők üdvözölték, kibocsátás tavaly, 1990-es szintnél, utóbbi hónapok, utolsó néppárt, ipari ökológia, ellenkezőjét teszi, legfőbb felelős, szociáldemokraták vezetője, választók többsége, kormánypártok gyengülésének, képviselőcsoport vezetőjeként, problémáikra várnak, pénzeszközök felhasználása, jogalkotó hatóságoknak, képviselőcsoport, versenyképességi, belügyminiszteri, frakcióvezetője,
© 2013 TVN.HU Kft.