|
|
|
Hozzávalók listája
50 dkg tepertő, 2 tojás, 2.5 dl tej 1 dl tejföl, 1 csomag sütőpor, annyi liszt amennyit felvesz, só törött bors.
Elkészítés
A tepertőt át kell darálni, megsózva, beborsozva összegyúrjuk az egyik tojással, a tejjel, a tejföllel, a sütőporral meg annyi liszttel, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Legalább egy óráig hűvös helyen pihentetjük. K... |
2017-11-30 09:56:02 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
70 dkg sertéslapocka
20 dkg vöröshagyma
15 dkg füstölt szalonna
1 evőkanál pirospaprika
1 kis sűrített paradicsom, vagy 1 nagyobb paradicsom
2-3 gerezd fokhagyma
só
2 zöldpaprika
2 dl tejföl
1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
Elkészítés:
A szalonnát kis kockákra vágjuk és mikróban 2-3 ... |
|
2017-11-28 11:57:38 |
|
|
|
|
|
|
A kremowka egy lengyel krémes sütemény. Annak idején, 1999-ben, amikor II János Pál meglátogatta Wadowicét, ahol korábban lakott, véletlenül megemlítette, hogy gyerekkorában nagyon szerette a kremowkát, és hogy iskolatársaival gyakran mentek el a piacra az ottani pékhez, hogy egyenek ebből a finom süteményből. Másnapra a kremowkát a városban átkeresztelték Kremówka papieskára, ami ... |
2017-11-28 11:56:20 |
|
|
|
|
|
|
Régi roma hagyomány szerint készített Babos tészta
Hozzávalók:
fél kg tarkabab
1 kg finom liszt
1 evőkanál só
2 db tojás
annyi vizet amennyit fel vesz a tészta
4-5 db babérlevél
2-3 gerezd fokhagyma
bacon, vagy füstölt szalonna tetszés szerint lehet választani melyiket rakja bele a füstölt íze miatt|... |
|
2015-03-11 09:50:00 |
|
|
|
|
|
|
I.
Az eredeti recept Jamie Olivertől való, ropogós morzsás gyümölcstorta: balzsamecetben párolt vegyes piros gyümölcsök, körte, alma, s mindez összesütve egy igen egyszerű, vajas, morzsás tésztával. Csak éppen túlnőtt a csupasz szakácson.
Orgazmus gyümölcstorta 6 nőnek
(vagy három párnak)
A gyümölcshöz
1 hámozott, kicsumázott körte nagyobb d... |
|
2014-10-17 21:07:27 |
|
|
|
|
|
|
...régi receptekben van a timsó, elvileg egészségesebb, illetve, nincs annyi veszélye mint a többi tartósítószernek.
de azér most is vannak ilyen receptek:
http://hu.wikibooks.org/wiki/Szak%C3 %A1csk%C3%B6nyv/Tart%C3%B3s%C3%ADt%C 3%A1s/Savany%C3%ADt%C3%A1s
... |
2013-09-04 13:15:06 |
|
|
|
|
|
|
Alap lé készítés:
***********************
4 l hideg csapvíz,
1 l 10%-os ecet,
25 dkg cukor,
16 dkg só,
1 evőkanál borkénpor,
1 csapott mokkáskanál timsó.
Ez a lé előre elkészíthető és bármire (uborka, paprika) ráönthető.
Hordós uborka/vegyes savanyúság
************************************ **********
Hozzávalók:
... |
2013-06-17 11:05:37 |
|
|
|
|
|
|
Kovászos uborka - télire is
Elkészítés
Vizet forralunk és annyi sót teszünk bele, hogy az már ihatatlan legyen. Kb. 1 liter vízhez 2 evőkanál sót teszünk. Nem baj, ha marad sós víz, mert úgyis kell utántöltögetni az érlelés alatt! Az uborkákat megmossuk. Hosszában majdnem kettévágjuk, megfordítjuk, ugyanezt megtesszük rá merőlegesen is. A tisztára mosott üvegekbe f... |
2013-06-17 10:35:21 |
|
|
|
|
|
|
S Z A K Á C S K Ö N Y V
Nyers eltevés
http://hu.wikibooks.org/wiki/Szak%C3 %A1csk%C3%B6nyv/Tart%C3%B3s%C3%ADt%C 3%A1s/Nyers_eltev%C3%A9s
A nyers eltevéseknél hatványozottan fontos az üvegek sterilizálása,
használat előtti kifőzése. Nem kisebb jelentősége van a légmentes zárásnak.
Ha lehetőség van rá, erre a célra elsősorban a bádogtetejű csavaros üvegeket,... |
2013-03-15 22:26:05 |
|
|
|
|
|
|
...... |
2011-08-28 17:45:36 |
|
|
|
|