Belépés
Sajtos-sonkás csirkemelltorta
... kibélelünk egy jénai tálat vagy egy tepsit.

A csirkemellett felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe és tojásba mártva bundázzuk.

Az edénybe rakott szalonnaszeletekre reszelt sajtot szórunk, erre helyezzük a csirkemellszeleteket. Ezután a tetejére reszelt sajt, sonka következik. Addig rakjuk ugyanezeket sorrendben, amíg el nem fogynak. A végén ...
2018-10-04 12:23:37
Almás pecsenye ínycsiklandóan ünnepi fogás.
... csúsztatunk mindegyikbe.

Utána a karajt/csirkét kívülről sóval, grillfűszerrel bedörzsöljük, mézzel megkenjük. Az eredeti recept alapján a tűzálló tálat kell kibélelni szalonnaszeletekkel, azokra vöröshagymakarikákat kell szórni, és erre az ágyra fektetni a karajt. Ezután vissza kell hajtani a szalonnaszeleteket, hogy betakarja a husit. Mivel nekem nem egy darab egész h...
2018-09-09 16:45:44
Csirkemájjal töltött, szalonnába göngyölt csirkerolád
... májhoz, majd alaposan elkeverjük. Ezzel a töltelékkel fogjuk tölteni a csirkemellet.
Ez nagyobb alufólialapot a konyhapultra vagy asztalra teszünk, és erre tesszük rá a szalonnaszeleteket. A szalonnára kerül szorosan a vékony csirkemell (amit akár előtte óvatosan ki is klopfolhatunk), amit sózunk és borsozunk. Rátesszük a tölteléket és felcsavarjuk.
A csirkerolád...
2018-03-19 11:52:38
Almás pecsenye ínycsiklandóan ünnepi fogás.
... csúsztatunk mindegyikbe.

Utána a karajt/csirkét kívülről sóval, grillfűszerrel bedörzsöljük, mézzel megkenjük. Az eredeti recept alapján a tűzálló tálat kell kibélelni szalonnaszeletekkel, azokra vöröshagymakarikákat kell szórni, és erre az ágyra fektetni a karajt. Ezután vissza kell hajtani a szalonnaszeleteket, hogy betakarja a husit. Mivel nekem nem egy darab egész h...
2016-12-15 13:31:30
Sajtos-sonkás csirkemelltorta hölgyligettől
... kibélelünk egy jénai tálat vagy egy tepsit.

A csirkemellett felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe és tojásba mártva bundázzuk.

Az edénybe rakott szalonnaszeletekre reszelt sajtot szórunk, erre helyezzük a csirkemellszeleteket. Ezután a tetejére reszelt sajt, sonka következik. Addig rakjuk ugyanezeket sorrendben, amíg el nem fogynak. A végén a maradé...
2015-08-01 10:12:42
Édeni régi étkek - receptes könyv
... időnként lapáttal átforgatva,

kb. 45 perc alatt készre sütöm. Semmilyen zsiradék

nem kell hozzá, elég, ami a szalonnából kisül. Akkor jó, ha a

szalonnaszeletek bőre teljesen megsült, ropogós és omlós,

mint a tepertő. Ecetes almapaprikát és friss kenyeret adok

mellé. Csak az asztalnál sózom.



Töltött krump...
2015-07-30 08:15:48
Póréhagymás csirkemáj szalonnazsíron pirítva
... majoránna

Elkészítés:

A csirkemájat alaposan átnézem, lehártyázom, felezem, átöblítem, konyhai törlőkendőn leszárítom, borsozom. A póréhagymát 3-4 milliméteresre felkarikázom, a szalonnaszeleteket centinként bőréig bevagdalom, a paradicsomot felszeletelem.

Egy serpenyőben felolvasztom a libazsírt, a szalonnaszeleteket többször átforgatva ropogósra ...
2015-07-21 14:40:46
Sajtos recés krumpli
... krumpli
szemek alul egyben maradnak. A vágatokat kissé szétfeszítjük, a
résekbe rakjuk a fokhagymát, a krumpliszemeket a sütőedénybe
sorakoztatjuk, meghintjük sóval és borssal. A szalonnaszeleteket
8-10 cm-es darabokra vágjuk, szorosan, csigaszerűen feltekerjük,
a krumplik közé dugdossuk. Tetejüket meglocsoljuk olajjal, fóliával
letakarjuk, és 40 perc...
2015-06-29 07:47:57
Marhapörkölt tarhonyával
... méretes lábast a pörkölthöz, meg egy kisebbet a tarhonyához. Párhuzamosan dolgozom, de időeltolással.

Kezdem a pörkölttel: felforrósítom a libazsírt, rádobom a beirdalt szalonnaszeleteket, ezeket ropogósra sütöm, zsírjából kiemelve félreteszem. A zsíron kicsit megkaramellizálom a cukrot, majd mehet rá a felaprózott hagyma, amit gyengén sózok, had eresszen levet, üvegesr...
2015-06-12 22:30:30
Rácosan, rác módra, gazdagon
... a végén pedig kevés liszttel elkevert paprikás tejföllel locsoljuk meg.

A rácos rakott halak vagy húsok egyik látványos elkészítési módja, amikor vaskosabb, beirdalt szalonnaszeleteket előzetesen zsírjára sütünk, és a csinosan szétnyílt sült szalonna a végén kerül a fogás tetejére, akár tálalás előtt közvetlenül.

...
2015-04-30 23:18:36
1 2 3 ...15 16 ..23 24 ..30 31 32 
Címkék: jénai tálat, csirkemellett felszeleteljük, edénybe rakott, tetejére reszelt, eredeti recept, tűzálló tálat, ágyra fektetni, darab egész, töltelékkel fogjuk, konyhapultra vagy, szalonnára kerül, vékony csirkemell, szalonnából kisül, asztalnál sózom, csirkemájat alaposan, paradicsomot felszeletelem, serpenyőben felolvasztom, vágatokat kissé, krumplik közé, zsíron kicsit, felaprózott hagyma, végén pedig, rácos rakott, csinosan szétnyílt, végén kerül, fogás tetejére, szalonnaszeletek, csirkemelltorta, krumpliszemeket, grillfűszerrel, ínycsiklandóan, felszeleteljük, milliméteresre, szalonnazsíron, alufólialapot, hölgyligettől, csirkemellett, felforrósítom, felszeletelem, sorakoztatjuk, időeltolással, klopfolhatunk, szétfeszítjük, csirkemájjal, felcsavarjuk, bedörzsöljük, konyhapultra, paradicsomot, marhapörkölt, csigaszerűen, párhuzamosan, almapaprikát, meglocsoljuk, felolvasztom, csirkemellet, felkarikázom, feltekerjük, csúsztatunk, mindegyikbe, ugyanezeket, törlőkendőn, töltelékkel, szalonnából, csirkerolád, póréhagymás,
© 2013 TVN.HU Kft.