|
|
|
... sütjük. Ha a szalonna nagyon pir... |
2010-12-09 16:55:45 |
|
|
|
|
|
|
... vágott hagymával töltjük ki. Hagymát a fej üregébe is tehetünk, és a maradékot a hal tetejére hintjük, és ide kerül az utolsó szalonna szelet is.
A hal testére 5-6, a szalonnaszeletekre 1-1 késhegynyi mustárt teszünk.
3 dl vízben 1 kanál ecetet, sót, borsot és paprikát elkeverünk, s ennek felével a halat és a burgonyát meglocsoljuk. 3 dl te... |
|
2010-12-08 21:25:16 |
|
|
|
|
|
|
... összedolgozzuk. A meghámozott almát vékony szeletekre vágjuk.
A megtisztított pulyka bőrét, a hasüreg felöl a kezünkkel, óvatosan fölemeljük. Először az almát, majd a vékony szalonnaszeleteket a bőr alá csúsztatjuk: legnagyobb része a mellre jusson, de egy- egy szelet maradjon a combokra is. A tölteléket a hasüregbe tömjük, a nyílást bevarrjuk. Két fakanalat teszünk egy... |
2010-12-07 17:29:44 |
|
|
|
|
|
|
...
A megtisztított pulykát felbontjuk, kibelezzük, és több vízben megmossuk. A mellrészére, szeletekre vágott, húsverő kalapáccsal palacsinta vékonyságúra vert tenyérnyi szalonnaszeleteket kötünk vékony spárgával. A combrészét vékony csíkokra vágott sonkaszalonnával tűzdeljük meg, és az egészet besózzuk. A pulyka hasüregébe két egész, megszurkált almát helyezünk. Azután 1... |
|
2010-12-07 16:46:30 |
|
|
|
|
|
|
... tölteléket az előkészített pulyka hasüregébe töltjük, hústűvel lezárjuk.
Combvégeit összekötve, szárnyvégeit visszahajtva formázzuk. A mell és a comb vastagabb húsára vékony szalonnaszeleteket fektetünk, a felolvasztott zsírral meglocsoljuk, és előmelegített sütőben gyakori locsolgatás mellett ropogósra sütjük. Ha megsült, a sütőből kivéve pihentetjük, majd feldarabolju... |
|
2010-12-07 16:41:49 |
|
|
|
|
|
|
...
Kihegyezett hurkapálcikára egymás után fűzzünk fel szalonnaszeleteket, mustárral megkent sertésérméket, hagymaleveleket, lángolt kolbászkarikákat, gombafejeket.
Sózzuk, és kevés zsiradékban vagy parázson süssük meg. Csalamádét adjunk mellé.... |
2010-11-30 06:06:56 |
|
|
|
|
|
|
... felszeleteljük, kicsit kiverjük, és a bőrére visszahelyezzük. Ezután a pástétomot rátesszük a melle-húsra, és az egészet a fácán bőrébe becsavarjuk, kevés citromlével bedörzsöljük, vékony szalonnaszeleteket fektetünk rá, majd vékony zsineggel körkörösen átkötjük. Beletesszük egy tiszta konyharuhába, és ismét átkötözzük. Ezután a fácán csontjaiból, aprólékjából és a fenti anyagokbó... |
2010-11-30 04:57:12 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók: 4 pár virsli, 8 szelet baconszalonna, 25 dkg kész kelt tészta, 20 dkg krémsajt, 2 tojás, kakukkfű, őrölt bors, só.
Elkészítés: Tekerjük be a szalonnaszeletekbe a virslit. Nyújtsuk fél centi vastagra a tésztát és béleljünk ki vele egy tepsit. Keverjük össze a krémsajtot a tojással, a borssal és a kakukkfűvel, majd kenjük a tésztára. Tegyük rá a göngyö... |
2010-11-27 20:25:24 |
|
|
|
|
|
|
... kétfelé hosszában és sózzuk be, aztán a pikkelyes felét 2 ujjnyi távolságban vagdossuk be, de azért szét ne essék. ezekbe a bevágásokba megfelelő hosszúságú só- és paprikába mártott szalonnaszeleteket rakjunk. Most a sütőpléh fenekére illesszünk ujjnyi vastag pálcácskákat egymástól 2 ujjnyi távolságban, ezekre tegyük a két fél halat egymás mellé, hintsük be karikára vágott vörösha... |
2010-11-27 17:36:34 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók: 8 szelet szendvicskenyér, 20 dkg szeletelt baconszalonna, 5 dkg majonéz, 3 evőkanál ketchup, 2 paradicsom, fél fej saláta, só, őrölt bors.
A szalonnaszeleteket félbevágjuk, és teflonserpenyőben ropogósra sütjük, szalvétára szedjük, a kiolvadt zsírt félretesszük. A megmosott salátát kétcentis csíkokra vágjuk, a paradicsomot felkarikázzuk. A majonézt a ketc... |
2010-11-23 05:06:39 |
|
|
|
|