Belépés
Fokhagymás csuka gombás burgon
... sütjük. Ha a szalonna nagyon pir...
2010-12-09 16:55:45
Amur, busa felvidéki módra
... vágott hagymával töltjük ki. Hagymát a fej üregébe is tehetünk, és a maradékot a hal tetejére hintjük, és ide kerül az utolsó szalonna szelet is.

A hal testére 5-6, a szalonnaszeletekre 1-1 késhegynyi mustárt teszünk.

3 dl vízben 1 kanál ecetet, sót, borsot és paprikát elkeverünk, s ennek felével a halat és a burgonyát meglocsoljuk. 3 dl te...
2010-12-08 21:25:16
Karácsonyi töltött pulyka 3.
... összedolgozzuk. A meghámozott almát vékony szeletekre vágjuk.

A megtisztított pulyka bőrét, a hasüreg felöl a kezünkkel, óvatosan fölemeljük. Először az almát, majd a vékony szalonnaszeleteket a bőr alá csúsztatjuk: legnagyobb része a mellre jusson, de egy- egy szelet maradjon a combokra is. A tölteléket a hasüregbe tömjük, a nyílást bevarrjuk. Két fakanalat teszünk egy...
2010-12-07 17:29:44
Karácsonyi pulykasült
...

A megtisztított pulykát felbontjuk, kibelezzük, és több vízben megmossuk. A mellrészére, szeletekre vágott, húsverő kalapáccsal palacsinta vékonyságúra vert tenyérnyi szalonnaszeleteket kötünk vékony spárgával. A combrészét vékony csíkokra vágott sonkaszalonnával tűzdeljük meg, és az egészet besózzuk. A pulyka hasüregébe két egész, megszurkált almát helyezünk. Azután 1...
2010-12-07 16:46:30
Gesztenyével töltött pulyka 3.
... tölteléket az előkészített pulyka hasüregébe töltjük, hústűvel lezárjuk.

Combvégeit összekötve, szárnyvégeit visszahajtva formázzuk. A mell és a comb vastagabb húsára vékony szalonnaszeleteket fektetünk, a felolvasztott zsírral meglocsoljuk, és előmelegített sütőben gyakori locsolgatás mellett ropogósra sütjük. Ha megsült, a sütőből kivéve pihentetjük, majd feldarabolju...
2010-12-07 16:41:49
Rablóhús
...
Kihegyezett hurkapálcikára egymás után fűzzünk fel szalonnaszeleteket, mustárral megkent sertésérméket, hagymaleveleket, lángolt kolbászkarikákat, gombafejeket.
Sózzuk, és kevés zsiradékban vagy parázson süssük meg. Csalamádét adjunk mellé....
2010-11-30 06:06:56
Töltött fácán
... felszeleteljük, kicsit kiverjük, és a bőrére visszahelyezzük. Ezután a pástétomot rátesszük a melle-húsra, és az egészet a fácán bőrébe becsavarjuk, kevés citromlével bedörzsöljük, vékony szalonnaszeleteket fektetünk rá, majd vékony zsineggel körkörösen átkötjük. Beletesszük egy tiszta konyharuhába, és ismét átkötözzük. Ezután a fácán csontjaiból, aprólékjából és a fenti anyagokbó...
2010-11-30 04:57:12
Göngyölt virsli
...

Hozzávalók: 4 pár virsli, 8 szelet baconszalonna, 25 dkg kész kelt tészta, 20 dkg krémsajt, 2 tojás, kakukkfű, őrölt bors, só.
Elkészítés: Tekerjük be a szalonnaszeletekbe a virslit. Nyújtsuk fél centi vastagra a tésztát és béleljünk ki vele egy tepsit. Keverjük össze a krémsajtot a tojással, a borssal és a kakukkfűvel, majd kenjük a tésztára. Tegyük rá a göngyö...
2010-11-27 20:25:24
Ponty rácosan:
... kétfelé hosszában és sózzuk be, aztán a pikkelyes felét 2 ujjnyi távolságban vagdossuk be, de azért szét ne essék. ezekbe a bevágásokba megfelelő hosszúságú só- és paprikába mártott szalonnaszeleteket rakjunk. Most a sütőpléh fenekére illesszünk ujjnyi vastag pálcácskákat egymástól 2 ujjnyi távolságban, ezekre tegyük a két fél halat egymás mellé, hintsük be karikára vágott vörösha...
2010-11-27 17:36:34
Szalonnás-paradicsomos szendvi
...
Hozzávalók: 8 szelet szendvicskenyér, 20 dkg szeletelt baconszalonna, 5 dkg majonéz, 3 evőkanál ketchup, 2 paradicsom, fél fej saláta, só, őrölt bors.
A szalonnaszeleteket félbevágjuk, és teflonserpenyőben ropogósra sütjük, szalvétára szedjük, a kiolvadt zsírt félretesszük. A megmosott salátát kétcentis csíkokra vágjuk, a paradicsomot felkarikázzuk. A majonézt a ketc...
2010-11-23 05:06:39
1 2 3 ....15 16 17 ..24 ..31 32 
Címkék: szalonna nagyon, utolsó szalonna, burgonyát meglocsoljuk, meghámozott almát, megtisztított pulyka, hasüreg felöl, mellre jusson, szelet maradjon, hasüregbe tömjük, nyílást bevarrjuk, megtisztított pulykát, combrészét vékony, egészet besózzuk, pulyka hasüregébe, előkészített pulyka, comb vastagabb, felolvasztott zsírral, sütőből kivéve, bőrére visszahelyezzük, pástétomot rátesszük, fácán bőrébe, tiszta konyharuhába, fácán csontjaiból, fenti anyagokbó, pikkelyes felét, bevágásokba megfelelő, sütőpléh fenekére, kiolvadt zsírt, megmosott salátát, paradicsomot felkarikázzuk, kolbászkarikákat, sonkaszalonnával, hagymaleveleket, visszahelyezzük, szendvicskenyér, hurkapálcikára, felszeleteljük, összedolgozzuk, felolvasztott, baconszalonna, megtisztított, felkarikázzuk, előmelegített, sertésérméket, konyharuhába, meglocsoljuk, pálcácskákat, feldarabolju, vékonyságúra, gesztenyével, aprólékjából, gombafejeket, visszahajtva, paradicsomot, bedörzsöljük, félretesszük, paradicsomos, szárnyvégeit, előkészített, zsiradékban,
© 2013 TVN.HU Kft.