|
|
|
... átlósan kettévágjuk.
A tojásokat hőálló tálba ütjük, és felverjük a tejszínnel, sóval. Kisebb lábasban vizet teszünk fel forrni. Amíg a víz felforr, ropogósra sütjük a szalonnaszeleteket, és ízlés szerint megsüthetjük a zöldségeket is. Amikor forr a víz, kis lángra vesszük, és rátesszük a hőálló tálat, amiben a felvert tojás van. Folytonosan, gyorsan kevergetjük habverő... |
2010-07-25 08:12:10 |
|
|
|
|
|
|
... szeletekre vágjuk, a burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk és felszeleteljük. A zöldpetrezselymet finomra vágjuk, a fokhagymát péppé zúzzuk, és összekeverjük a Piros Arannyal. A szalonnaszeleteket tűzálló tál aljára tesszük, ráhelyezzük a szeletelt burgonyát, és forró sütőben összesütjük. A kicsontozott csülökbe belehelyezzük a félbevágott szafaládékat, aztán bőrös felével fe... |
|
2010-06-25 14:20:22 |
|
|
|
|
|
|
... karikára, a füstölt szalonnát vékony szeletekre vágjuk. Közepes tepsit kizsírozunk, beleteszzük a darabolt anyagokat, megsózzuk, megborsozzuk, összekeverjük, a tetejére helyezzük a szalonnaszeleteket, aztán kevés párolólevet aláöntve, forró sütőbe tesszük. Sütés közben többször megkeverjük, és addig sütjük, amíg az anyagok ropogósra sülnek. Előmelegített tálra halmozzuk. Friss zöl... |
2010-06-25 13:35:03 |
|
|
|
|
|
|
... csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük. A vastagabb részén nyílást vágunk a húsba, és bedugjuk a kolbászkarikákat. A csirkemellet bedörzsöljük az ételízesítővel, betekerjük a szalonnaszeletekbe, és lazán alufóliába csomagoljuk.
Tüzet rakunk, majd amikor már csak parázslik, beletesszük az alufóliás batyukat, és kb. 30 perc alatt megsütjük. Kivesszük a parázsból, óvato... |
|
2010-06-23 16:59:12 |
|
|
|
|
|
|
... gesztenyét vékony szeletekre (legjobb szeletelt bacont venni és hosszában felezni). Pácolja a májat és vízigesztenyét szója-cukor keverékben pár órát hűtve. Csöpögtesse le, tegye a szalonnaszeletekre, hajtsa rá és rögzítse fapálcikával. Süsse roston vagy tepsiben, míg a szalonna ropogós lesz. Forrón tálalja. Készen beszórhatja borssal vagy fűszerkeverékkel.
Megjegyzés: eredet... |
|
2010-06-18 00:41:40 |
|
|
|
|
|
|
... borssal és kb. 1/2 teáskanál cukorral. Keverjük bele az olajat, majd adjuk hozzá a retket, az újhagymát és a salátát.
2. Teflonserpenyőben, zsiradék nélkül süssük ropo... |
2010-06-04 17:38:51 |
|
|
|
|
|
|
... helyezzük,
leöntjük olvasztott vajj... |
2010-06-04 12:30:17 |
|
|
|
|
|
|
... pár szelet bacon
* olívaolaj
* balzsmecet
elkészítés
1. A tésztát kifőzzük al dente, majd lecepegtetve hagyjuk kihűlni.
2. A szalonnaszeleteket teljesen ropogósra sütjük, és utána apró darabolra törjük.
3. A jégsalátát szeletekre vágjuk, a koktélparadicsomot félbevágjuk.
4. A hozzávalókat öszekeverjük, meglocsol... |
2010-05-05 16:17:57 |
|
|
|
|
|
|
... tál szélén. A húst lisztbe, tojásba, reszelt sajtba forgatom. Lerakok egy sor húst, egy sor gépsonkát. Addig rétegzem, amíg el nem fogynak a ho... |
2010-04-22 22:48:15 |
|
|
|
|
|
|
... dl tejföl
só, törött bors
A húst fölszeleteljük, a hússzeleteket jól kiklopfoljuk, megsózzuk, megkenjük mustárral, megszórjuk törött borssal, vékonyra vágott füstölt szalonnaszeleteket teszünk rá, összecsavarjuk, és a végeit fogpiszkálóval összetűzzük.
Az apróra vágott hagymát zsírban világosra pirítjuk, beletesszük a húsgöngyölegeket, és egy kevés vízzel, fedő ala... |
2010-04-18 08:27:28 |
|
|
|
|