Belépés
Gasztronomiai Lexikon 1.
... Carte:
Étlap szerint, étlapról választva
Abálás:
Folyamatos, forráspont alatti 95°C-on történő hőkezelést, főzést jelent. (abáljuk pl. a
szalonnát, a hurkaféléket)
Adagolás:
Az elkészített ételt a kívánt fogyasztási egységekre osztjuk. Pl. az egyben sült húsokat
szeleteljük. Az adagolás célja az egységes és eg...
2009-02-03 08:58:51
B.Lacibacsi receptjei
... Felöntjük a borral és belerakjuk a pirosbab konzervet. A tejszínnel és liszttel behabarjuk. Tarhonyával finom!

2009.01.14 23:26
BartfaiLacibacsi

KRUMPLIS - SZALONNÁS TÉSZTA

Hozzávalók (4 személyre)

½ kg metélt tészta, 15 dkg szalonna, 1 fej hagyma, 3 nagyobb krumpli, húsleves kocka, tojás

Elkészítés: A tésztát ...
2009-01-26 22:21:08
Mese
... messzire onnan, az árokparton egy kis kanászgyerek legeltette a csürhét. A disznók szerteszéjjel cserkésztek, a kis kanászgyerek pedig ott ült az árokparton, s a bécsi bicskájával kenyeret, szalonnát evett. Odamegy a kis gömböc a kis kanászgyerekhez is, s azt mondja neki:

- Már három lányt, apjostól-anyjostól meg egy csoport kaszás embert egy regement katonával együtt b...
2009-01-25 19:20:50
Főzési folytélyok és tanácsok
... és 1-2 óra múlva még keményebbé válik, másnapra sem esik össze.
Nem szükséges hozzá habfixáló, nem megy hamar tönkre.

TÖPÖRTYÛ (mydma)


Ha nyers szalonna, felkockázod kb. 3x3 cm-re. Kis vizet teszel alája, és elkezded
kiolvasztani a zsírt. Amikor már úgy látod, hogy sárgul, ill. már kisült a zsír belőle,
teszel bele 2 csöp...
2009-01-23 12:57:10
Karinthy Fr.:Együgyű lexikon
... Magyar Enciklopédia


KÁRTYÁS, KÁRTYÁSOK (vö. kártya)

Többnyire férfiegyedek; majdnem kizárólag csapatostul fordulnak elő, gyakran kettes csoportban. Igen ritkán találhatók egyedül. Működésük jellege nem állás- vagy hivatásszerű, valami a foglalkozás és életcél között - nem kötött, de állandó. Többnyire nyil...
2009-01-17 10:22:10
Gasztronómiai lexikon A
... "

A la Carte:
Étlap szerint, étlapról választva
Abálás:
Folyamatos, forráspont alatti 95°C-on történő hőkezelést, főzést jelent. (abáljuk pl. a szalonnát, a hurkaféléket)
Adagolás:
Az elkészített ételt a kívánt fogyasztási egységekre osztjuk. Pl. az egyben sült húsokat szeleteljük. Az adagolás célja az...
2009-01-07 19:11:56
Mimi.hu -Kelbimbó
... kelbimbó, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, só, bors, reszelt szerecsendió ...
Teljes cikk >>>


Kelbimbóleves
50 dkg kelbimbó, 10 dkg virsli, 3 dkg Kolozsvári szalonna, 3 dkg vaj vagy Rama, 2 dkg liszt, 1 dl energiaszegény tejföl, só, szerecsendió ...
Teljes cikk >>>


Kelbimbó morzsában.
Hozzávalók: fél kg friss, vagy mirelit ke...
2008-12-08 01:14:17
Gesztenyekrém-leves
Gesztenyekrém-leves



Hozzávalók:

3 szál halványító zeller (20 dkg)
5 dkg füstölt szalonna
2 evőkanál olaj
50 dkg mélyhűtött, felengedett, előfőzött gesztenye (pl. maróni)
2 evőkanál brandy
1és 1/2 l alaplé
1 csapott evőkanál morzsolt kakukkfű
só és friss...
2008-12-06 18:48:15
Sertéshúsos ételek
... 1.

Fej | tarja | hosszú karaj (borda, kotlett) | rövid karaj (borda, karmonádli, kotlett) | szűzpecsenye | comb (felsál, dió, frikandó, rózsa) | dagadó (hasaalja) | oldalas | lapocka | tokaszalonna | csülök | köröm | farok

Az egybesütésre, - párolásra szánt húsokat célszerű (nem olvadó!) cérnával vagy zsineggel több helyen átkötni, így a későbbiekben jobban ...
2008-12-01 23:28:49
Húsfélék
... sütőben közepes lángon - 30-40 perc alatt - süsd meg. Ha kész, vedd le a fedelét, szórd rá a reszelt sajtot, s annyi időre tedd vissza a sütőbe, amíg a sajt megolvad.

Almás húsos szalonna

Hozzávalók (6-8 személyre):
60 dkg sütnivaló sertéshús, fél centi vékony szeletekben (baconnal vagy füstölt szalonnával is helyettesíthető)
4 db nagy hagyma
...
2008-11-29 20:06:28
1 2 3 ....18 19 ..27 28 .33 34 35 36 37 38 
Címkék: Gasztronomiai Lexikon, Karinthy Fr, SZALONNÁS TÉSZTA, Magyar Enciklopédia, elkészített ételt, kívánt fogyasztási, egyben sült, adagolás célja, pirosbab konzervet, disznók szerteszéjjel, bécsi bicskájával, csoport kaszás, regement katonával, zsír bel&#245, későbbiekben jobban, reszelt sajtot, sajt megolvad, bartfailacibacsi, kanászgyerekhez, helyettesíthető, energiaszegény, gesztenyekrém, gasztronómiai, szerteszéjjel, gasztronomiai, kelbimbóleves, későbbiekben, kanászgyerek, szerecsendió, egybesütésre, hivatásszerű, férfiegyedek, hurkaféléket, kiolvasztani, enciklopédia, szűzpecsenye, tokaszalonna, csapatostul, bicskájával, szeleteljük, szalonnával, sertéshúsos, szeletekben, felkockázod, felengedett, cserkésztek, foglalkozás, elkészített, fogyasztási, tarhonyával, behabarjuk, hozzávalók, árokparton, elkészítés, legeltette, tejszínnel, forráspont, halványító, mélyhűtött, karmonádli, kolozsvári, egységekre, keményebbé, folytélyok, csoportban, folyamatos, belerakjuk, találhatók, szükséges, fokhagyma, személyre,
© 2013 TVN.HU Kft.