|
|
|
... adhatjuk.
Narancsmártás 2:
Narancs, porcukor, angol mustár, száraz vörös bor, citrom, málnaszörp alapanyagokból. Vadhúsokhoz, pástétomokhoz adjuk.
Norvég mártás:
Szardellapaszta, főtt tojás, étolaj, metélőhagyma, borecet, tejföl, porcukor hozzáadásával készül. Hideg tengeri halakhoz kínáljuk.
Olasz mártás 1:
Majonéz alapmártáshoz ... |
2014-02-16 17:08:48 |
|
|
|
|
|
|
... elismerıen bólogatnak a tányérok látt
pecsenye drága, így fényűzésrıl tanúskodik, amit az amerikai olaszok többre tartanak, mint
egháború lezárását és az igény szerinti szardellapasztát. - Nos, hogy megy a cipıüzlet? -
io. Kopasz feje a pincérek által a sarokban felhalmozott sterling ezüst ételburákra hasonl
. - Áruld el, akar-e... |
|
2011-11-05 11:10:13 |
|
|
|
|
|
|
... Mária [Mar...
Casino tojás
Hozzávalók:
5 kemény tojás, 10 dkg vaj, 40 dkg franciasaláta, 3 dl tartármártás, petrezselyemzöld, só, őrölt bors, mustár, szardellapaszta ízlés szerint, aszpik, és besamel.
Elkészítés:
A kemény tojásokat meghámozzuk, hosszában félbevágjuk. A tojások sárgáját egy porcelán tálban áttörjük, a vajjal, mustárral és ... |
|
2011-03-19 18:34:41 |
|
|
|
|
|
|
...-
Juhászné Szunyogh Mária [Mar...
Biryani másképp
Hozzávalók (6-8 sz.): 1,3 kg csirkehús; a csirkéhez: 2,5 ek olaj, 2 nagy hagyma, 5 gerezd fokhagyma, 1 db gyömbér (kb.2 cm), ½ kk chilipor, ½ kk bors, ½ kk kurkuma, 1 kk őrölt kömény, 1 kk só, 2 paradicsom, 2 ek joghurt, 2 ek aprított mentalevél, &fr... |
2011-03-19 16:34:39 |
|
|
|
|
|
|
... fogyasztjuk.
Elkészítési ideje: burgonyafőzéssel együtt kb. 75 perc.
Ropogós szardellás lángos 1.
Hozzávalók: 40 dkg liszt, 1,5 dkg élesztő, 1 csapott evőkanál szardellapaszta, kevés langyos víz, 1 mokkáskanál cukor, olaj a sütéshez
Az élesztőt fél dl langyos vízben a cukorral simára keverjük, és letakarva felfuttatjuk. Ezután összedolgozzuk a liszttel, a s... |
2011-03-10 19:56:45 |
|
|
|
|
|
|
hozzávalók 6 főre
* 10 tojás
* 10 dkg vaj
* 10 dkg sajt
* 1 ek kapribogyó
* 10 dkg sonka
* 1 ek szardellapaszta
* 6 db ringli
* 1 alma
* 1,5 dl fehérbor
* 1 kk mustár... |
2011-01-30 16:54:35 |
|
|
|
|
|
|
Ropogós szardellás lángos
.........................
Hozzávalók: 40 dkg finomliszt, 1,5 dkg élesztő, 1 csapott evőkanál
szardellapaszta, kevés langyos víz, 1 mokkáskanál kristálycukor.
Elkészítése: Az élesztőt szétmorzsoljuk és fél deci, meglangyosított
vízben simára keverjük. Hozzáadjuk a cukrot és letakarva bögre tetejére... |
2010-10-20 06:16:42 |
|
|
|
|
|
|
... * 5 dkg trappista sajt
* 20 dkg ecetes uborka
* 8 tojás
* 4 dkg liszt
* 8 evőkanál tej
* 1 evőkanál mustár
* 1/2 kávéskanál szardellapaszta
* 15 dkg gépsonka, szeletben
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra (gázsütő 2. fokozat). Vastagon kikenünk egy 20x30 cm-es tepsit 2 dkg vajjal. A sajtot ... |
2010-10-14 13:13:43 |
|
|
|
|