|
|
|
HOZZÁVALÓK
babérlevél, borókabogyó, 1 evőkanál mustár, 1,5 dl tejföl, só, bors, fél teáskanál paradicsompüré, 3 fej hagyma, 8 dkg gomba (róka), 60 dkg gnocchi, 50 dkg szarvasgerinc
A hagymát finomra vágjuk és kevés olajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a kockákra vágott szarvasgerincet.
Lepirítjuk, megsózzuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a mustárt, ... |
2018-05-28 11:41:47 |
|
|
|
|
|
|
... kategóriában főként bográcsban főnek majd a pörköltes alapú ételek, az Úri konyha kategóriában pedig hatfogásos ételeket készítenek a csapatok. Ez utóbbi kategóriában idén szürkemarhát, szarvasgerincet, vaddisznót, kacsát és gombát kapnak a csapatok, de a maguk által vitt alapanyagokat is felhasználhatják.
A főzéshez a friss fűszereket a Pannonhalmi Főapátság Gyógynövénykertj... |
|
2016-08-10 15:03:01 |
|
|
|
|
|
|
... kategóriában főként bográcsban főnek majd a pörköltes alapú ételek, addig az Úri konyha kategóriában már hat fogásos ételeket készítenek a csapatok. Ez utóbbi kategóriában idén szürkemarha, szarvasgerinc, vaddisznó, kacsa és gomba alapanyagokat kapnak, de a csapatok a maguk által vitt alapanyagokat is felhasználhatják.
A főzéshez a friss fűszereket a Pannonhalmi Apátság Gyógy... |
2016-07-23 10:51:21 |
|
|
|
|
|
|
Rózsaborsos szarvasgerinc recept epersalátával
Hozzávalók a gerinchez :
400 g szarvasborjú gerinc leinazva
1 mk só
2 ek olívaolaj
1 ek vaj
7-8 szál friss kakukkfű
1 ek rózsabors
1 ek szezámmag
Hozzávalók a vinaigrette-hez:
1 ek málnaecet
csipet só
1 mk porcukor
1 tk mézes mustár
3 ek extra szűz olíva... |
|
2016-06-17 18:35:32 |
|
|
|
|
|
|
... borókabogyó
1 kiskanál koriandermag
Elkészítés:
Pác készítése:A pác elkészítésénél leírt hozzávalókból páclevet készítünk.A hártyáitól megtisztított szarvasgerincet a felhasználás előtt legalább egy nappal bepácoljuk.
A sütőedény aljára karikázzuk a vöröshagymát és a zöldségeket. Megszórjuk a szétzúzott fokhagymával és a kakukkfűvel. Ráhelyezzü... |
|
2012-11-23 12:39:20 |
|
|
|
|
|
|
... még hozzá ízesítésként áfonyalekvárt, összeforraljuk, ha szükséges, ízesítjük még sóval, kaporral. A tetejére vágott gesztenyét teszünk, ez lesz a leves betétje.
Pácolt szarvasgerinc mézes birsalmával és burgonyalepénnyel
Hozzávalók: 1 kg szarvasgerinc, 2 petrezselyem gyökere, 3 sárgarépa, 10 babérlevél, 20 szem egész fekete bors, 1 liter étolaj. A lepényhez 50 dkg... |
2011-12-04 20:04:46 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
* 12 szelet lehártyázott szarvasgerinc vagy comb (borjú!!)
* füstölt szalonna
* 2 nagy fej vöröshagyma
* 5 gerezd fokhagyma
* ételízesítő
* őrölt bors
* 4 szem borókabogyó
* mustár
Elkészítés:
A kivert hússzeletek egyik oldalát megkenjük mustárral, majd mindkét oldalát... |
2010-12-22 13:53:30 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók: 1 kg gerinc, egy evőkanál zsiradék, 3 dkg vaj, 2 pohár fehérbor, 1 csomó leveszöldség, 15 dkg gomba, 20 dkg csavartcső, egy evőkanál liszt, 2 dl tejföl, só, néhány csepp ecet, cukor
Elkészítése: A megforrósított zsiradékban megpirítjuk a húst meg a karikára vágott zöldséget és a bor felével felengedve, fedő alatt, puhára pároljuk. Zsírjára sütjük, meghintj... |
2010-11-02 20:58:25 |
|
|
|
|
|
|
Pácolt szarvasgerinc vörösboros mártással
Hozzávalók 4 személyre :
* 1 kg szarvasgerinc
* 10 dkg sárgarépa
* 10 dkg petrezselyemgyökér
* 6 dkg zellergumó
* 5 dkg vöröshagyma
* 2 gerezd fokhagyma
* 5 dkg gomba
* 1 narancs
* 1 dkg zsír
* 5 dkg cukor
* 5 dkg paradicsompüré... |
2010-08-19 15:57:32 |
|
|
|
|
|
|
... kell a húst sütni? Ez a körülményektől, a hústól függ. A pontos szabályait gyakorlattal tudjuk megszerezni.
Tepsiben való sütés: általában nagyobb darab húsok egybe sütésénél (szarvasgerinc, vaddisznócomb, őzgerinc, vaddisznókaraj stb.) alkalmazzuk. Ezeket a húsokat általában egyenletesen magas hőfokon kell sütni, de nem túl forró sütőben, mert akkor a vadhús felülete erősen ... |
2010-08-10 16:45:49 |
|
|
|
|