Belépés
Borókás vadragu, gnocchival
HOZZÁVALÓK
babérlevél, borókabogyó, 1 evőkanál mustár, 1,5 dl tejföl, só, bors, fél teáskanál paradicsompüré, 3 fej hagyma, 8 dkg gomba (róka), 60 dkg gnocchi, 50 dkg szarvasgerinc



A hagymát finomra vágjuk és kevés olajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a kockákra vágott szarvasgerincet.

Lepirítjuk, megsózzuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a mustárt, ...
2018-05-28 11:41:47
Hétvégén rendezik a negyedik Esterházy Barokk Ételfőző Fesztivált
... kategóriában főként bográcsban főnek majd a pörköltes alapú ételek, az Úri konyha kategóriában pedig hatfogásos ételeket készítenek a csapatok. Ez utóbbi kategóriában idén szürkemarhát, szarvasgerincet, vaddisznót, kacsát és gombát kapnak a csapatok, de a maguk által vitt alapanyagokat is felhasználhatják.
A főzéshez a friss fűszereket a Pannonhalmi Főapátság Gyógynövénykertj...
2016-08-10 15:03:01
Negyedik alkalommal rendeznek barokk ételfőző fesztivált Fertődön augusztusban
... kategóriában főként bográcsban főnek majd a pörköltes alapú ételek, addig az Úri konyha kategóriában már hat fogásos ételeket készítenek a csapatok. Ez utóbbi kategóriában idén szürkemarha, szarvasgerinc, vaddisznó, kacsa és gomba alapanyagokat kapnak, de a csapatok a maguk által vitt alapanyagokat is felhasználhatják.
A főzéshez a friss fűszereket a Pannonhalmi Apátság Gyógy...
2016-07-23 10:51:21
Finom falatok!
Rózsaborsos szarvasgerinc recept epersalátával

Hozzávalók a gerinchez :
400 g szarvasborjú gerinc leinazva
1 mk só
2 ek olívaolaj
1 ek vaj
7-8 szál friss kakukkfű
1 ek rózsabors
1 ek szezámmag

Hozzávalók a vinaigrette-hez:
1 ek málnaecet
csipet só
1 mk porcukor
1 tk mézes mustár
3 ek extra szűz olíva...
2016-06-17 18:35:32
Szarvasgerinc ribizli dzsemmel töltött körtével, burgonyakro
... borókabogyó
1 kiskanál koriandermag

Elkészítés:

Pác készítése:A pác elkészítésénél leírt hozzávalókból páclevet készítünk.A hártyáitól megtisztított szarvasgerincet a felhasználás előtt legalább egy nappal bepácoljuk.
A sütőedény aljára karikázzuk a vöröshagymát és a zöldségeket. Megszórjuk a szétzúzott fokhagymával és a kakukkfűvel. Ráhelyezzü...
2012-11-23 12:39:20
Ízőrzők –Bugyi–
... még hozzá ízesítésként áfonyalekvárt, összeforraljuk, ha szükséges, ízesítjük még sóval, kaporral. A tetejére vágott gesztenyét teszünk, ez lesz a leves betétje.

Pácolt szarvasgerinc mézes birsalmával és burgonyalepénnyel
Hozzávalók: 1 kg szarvasgerinc, 2 petrezselyem gyökere, 3 sárgarépa, 10 babérlevél, 20 szem egész fekete bors, 1 liter étolaj. A lepényhez 50 dkg...
2011-12-04 20:04:46
Szarvassült áfonyalekvárral
Hozzávalók:

* 12 szelet lehártyázott szarvasgerinc vagy comb (borjú!!)
* füstölt szalonna
* 2 nagy fej vöröshagyma
* 5 gerezd fokhagyma
* ételízesítő
* őrölt bors
* 4 szem borókabogyó
* mustár

Elkészítés:

A kivert hússzeletek egyik oldalát megkenjük mustárral, majd mindkét oldalát...
2010-12-22 13:53:30
Szarvasgerinc olaszos módra
...
Hozzávalók: 1 kg gerinc, egy evőkanál zsiradék, 3 dkg vaj, 2 pohár fehérbor, 1 csomó leveszöldség, 15 dkg gomba, 20 dkg csavartcső, egy evőkanál liszt, 2 dl tejföl, só, néhány csepp ecet, cukor
Elkészítése: A megforrósított zsiradékban megpirítjuk a húst meg a karikára vágott zöldséget és a bor felével felengedve, fedő alatt, puhára pároljuk. Zsírjára sütjük, meghintj...
2010-11-02 20:58:25
Pácolt szarvasgerinc vörösboro
Pácolt szarvasgerinc vörösboros mártással
Hozzávalók 4 személyre :
* 1 kg szarvasgerinc
* 10 dkg sárgarépa
* 10 dkg petrezselyemgyökér
* 6 dkg zellergumó
* 5 dkg vöröshagyma
* 2 gerezd fokhagyma
* 5 dkg gomba
* 1 narancs
* 1 dkg zsír
* 5 dkg cukor
* 5 dkg paradicsompüré...
2010-08-19 15:57:32
A vadhúsételekről általában
... kell a húst sütni? Ez a körülményektől, a hústól függ. A pontos szabályait gyakorlattal tudjuk megszerezni.
Tepsiben való sütés: általában nagyobb darab húsok egybe sütésénél (szarvasgerinc, vaddisznócomb, őzgerinc, vaddisznókaraj stb.) alkalmazzuk. Ezeket a húsokat általában egyenletesen magas hőfokon kell sütni, de nem túl forró sütőben, mert akkor a vadhús felülete erősen ...
2010-08-10 16:45:49
1 2 
Címkék: Esterházy Barokk Ételfőző Fesztivált, Pannonhalmi Főapátság Gyógynövénykertj, Pannonhalmi Apátság Gyógy, negyedik Esterházy, vadhúsételekről általában, hagymát finomra, kockákra vágott, pörköltes alapú, maguk által, friss fűszereket, hártyáitól megtisztított, felhasználás előtt, nappal bepácoljuk, sütőedény aljára, szétzúzott fokhagymával, tetejére vágott, leves betétje, kivert hússzeletek, evőkanál zsiradék, evőkanál liszt, megforrósított zsiradékban, karikára vágott, húst sütni, hústól függ, pontos szabályait, húsokat általában, vadhús felülete, felhasználhatják, gyógynövénykertj, paradicsompürét, szarvasgerincet, vadhúsételekről, áfonyalekvárral, paradicsompüré, körülményektől, vaddisznókaraj, összeforraljuk, elkészítésénél, megforrósított, szarvasgerinc, epersalátával, alapanyagokat, vaddisznócomb, hozzávalókból, áfonyalekvárt, megtisztított, leveszöldség, kategóriában, szürkemarhát, gyakorlattal, egyenletesen, szarvasborjú, felhasználás, vöröshagymát, fokhagymával, ízesítésként, lehártyázott,
© 2013 TVN.HU Kft.