Belépés
Állategészségügyi és takarmányozási rendszert fejlesztett a Solum és az Adexgo
...
Vida Sándor elmondta, a két évig tartó munka során takarmány-kiegészítő termékcsaládot hoztak létre, valamint továbbfejlesztették a kényszeritató, úgynevezett drencselő készülékeket, amelyekkel már diagnosztikai vizsgálatok is végezhetők.
A kifejlesztett folyékony és szilárd kiegészítő takarmányok és gyógyhatású anyagok javítják a tejelő tehenek teljesítményét az ellés u...
2018-10-10 07:05:03
Agrárminisztérium: ismét szállíthatók szarvasmarhák Magyarországról az Egyesült Arab Emírségekbe
...
A közleményben felidézték: Magyarországon 2015-ben jelent meg a szarvasmarhákat és juhokat megbetegítő kéknyelv betegség, ami miatt számos harmadik országba akadozott az állatok exportja. Idén azonban Magyarország sikeresen teljesítette az Állategészségügyi Világszervezet kéknyelv-mentesség feltételeit.
A tárca tájékoztatása szerint a mentes státusz ismételt elnyeréséről...
2018-10-01 17:23:43
H.Kohut Katalin: Szleng és zsargon (Vilma-Béla párbeszéd)
... egyetlen csoport sem irányulhat tendenciájával saját országának tökéletes nyelve ellen.
- Összegezzük, drága Vilmám, hogy már a legelső gyerekeknél megszokottá tett tinó, ökör, szarvasmarha, őstulok csúfolás a zsargonhoz tartozott, ugyanúgy, mint a hülye szó, amire a gyerekek szíve régen összerezzent. Mindenféle gyalázás, gúnyolás szava a börtönt jelenti.

2017. ápr...
2018-09-26 13:05:58
Halálra gázolták Franciaországban a nomád életet élő Gecse Balázs Gergőt
...
A baleset reggel fél 9 körül történt a Villard-Bonnot közelében futó 165-ös út egyik kanyarjában - írta honlapján a Le Dauphiné című regionális francia napilap.
A 32 éves, nomád életet élő fiatalember kutyája és négy szarvasmarhája társaságában bandukolt, amikor egy szemből jövő autós elütötte.
A jármű 90 éves sofőrje állítása szerint nem látta a szekere mellett, a...
2018-09-24 11:53:03
Ismét akadálytalanul vihető magyar szarvasmarha és juh Törökországba
...
A közleményben kiemelték: a korlátozás feloldását a magyar állategészségügyi hatóság járványügyi intézkedései tették lehetővé.
Az ország idén teljesítette az Állategészségügyi Világszervezet kéknyelv betegségtől való mentességre vonatkozó feltételeit - részletezték.
A tárca szerint a török hatóság döntésével elismerte a magyarországi intézkedések hatékonyságát....
2018-09-14 12:31:55
Farmer Expo - Agrárminiszter: az aszály a fő veszélyforrás
... vásárigazgató jelezte: az idén 300 kiállító mutatkozik be több mint 17 ...
2018-08-18 11:38:49
Tallóztam
Szicília a Nap Varázslatos Szigete.
Szicília a Földközi-tenger legnagyobb szigete, a Nap mágikus szigete, ahol szinte mindig süt a nap. Szicília sok látnivalóval várja az aktív és passzív pihenés szerelmeseit. Minden évszak: tavasz, nyár, ősz kiválóan alkalmas, hogy körbe autózzuk és utazzuk a Nap szigetét. Már Goethe is megírta a szigetről: Szicília nélkül nem lehet igazi kép...
2018-08-17 21:19:16
Érdekesség
... művészi kerámia készítésére fókuszál. A mezőgazdasági termelés: a borszőlő, olajbogyó, búza, citrusfélék, zöldségek, fa, és parafa előállítását jelenti. Az állattenyésztést a: birka, szarvasmarha, kecske, ló, sertés nevelése adja. Mivel a tengerparti város, ezért a halászat is egy jelentős iparágnak számít a városban.. Santo Stefano Látnivalói:. -Mar Tirreno, -Porto, -Spiaggie, -C...
2018-08-14 20:16:38
AM: 2020 után is marad a szarvasmarha-ágazat támogatása
... Tanácskozáson tartott előadásában hozzátette: előtérbe fog kerülni a technológiai és a tudásra alapozott fejlesztés, illetve az állategészségügyi feladatok.
Kitért arra is, hogy a szarvasmarha-ágazat pozitív piaci folyamatok előtt áll, a török piac stabil, a kivitel nő, az import csökken. A legfrissebb KSH-adatok szerint a magyar szarvasmarha-állomány létszáma a 2017-es 864 e...
2018-08-10 16:17:57
Ma 49 éve történt az emberiség történelmének leggrandiózusabb vállalkozása: az ELSŐ HOLDRASZÁLLÁS! - És...?
...● ...A múltban MIKOR ÉLT 7 ÉS FÉL MILLIÁRD EMBER A FÖLDÖN?...
● ...A múltban, MIKOR ÉLT kb. 1,5 MILLIÁRDNYI EMBER A TENGEREK ÉS ÓCEÁNOK PARTVONALÁN?...
● ...A múltban, MIKOR IRTOTT KI AZ EMBER, ÉVENTE MÁSFÉL MAGYARORSZÁGNYI ESŐERDŐT?...
● ...A múltban, MIKOR TENYÉSZTETT AZ EMBER, SZÁZMILLIÓ-SZÁMRA SZARVASMARHÁT?...
● ...
2018-07-26 22:05:50
1 2 3 .....................69 70 ...........104 105 ...........137 138 139 
Címkék: Egyesült Arab Emírségekbe, Kohut Katalin, Gecse Balázs Gergőt, Farmer Expo, ELSŐ HOLDRASZÁLLÁS, Vida Sándor, Állategészségügyi Világszervezet, Varázslatos Szigete, Santo Stefano Látnivalói, MIKOR ÉLT, MILLIÁRD EMBER FÖLDÖN, MILLIÁRDNYI EMBER TENGEREK ÉS ÓCEÁNOK PARTVONALÁN, MIKOR IRTOTT KI AZ EMBER, ÉVENTE MÁSFÉL MAGYARORSZÁGNYI ESŐERDŐT, MIKOR TENYÉSZTETT AZ EMBER, SZÁZMILLIÓ-SZÁMRA SZARVASMARHÁT, nomád életet, emberiség történelmének, kifejlesztett folyékony, tejelő tehenek, közleményben felidézték, állatok exportja, tárca tájékoztatása, mentes státusz, legelső gyerekeknél, zsargonhoz tartozott, gyerekek szíve, börtönt jelenti, baleset reggel, szemből jövő, szekere mellett, közleményben kiemelték, korlátozás feloldását, magyar állategészségügyi, ország idén, tárca szerint, török hatóság, magyarországi intézkedések, mezőgazdasági termelés, tengerparti város, jelentős iparágnak, tudásra alapozott, állategészségügyi feladatok, török piac, import csökken, legfrissebb KSH-adatok,
© 2013 TVN.HU Kft.